× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

91χρονος «φυγάς» από το «Θεομήτωρ»

Πήδηξε από τη μάντρα και εξαφανίστηκε στις 3 το μεσημέρι των Χριστουγέννων. Η εξαφάνισή έγινε αντιληπτή δύο ώρες αργότερα και δηλώθηκε στην Αστυνομία εννέα ώρες μετά, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2020

91χρονος «φυγάς» από το «Θεομήτωρ»

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απομεσήμερο της Παρασκευής των Χριστουγέννων, έρευνες για τον εντοπισμό ενός 91χρονου φιλοξενουμένου στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας βορείου Αιγαίου, το πρώην Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» της Αγιάσου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο υπερήλικας φέρεται ανήμερα Χριστουγέννων, στις 3 το μεσημέρι, να πηδά τη μάντρα του Ιδρύματος και να εξαφανίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται, οι κάμερες γύρω από το Ίδρυμα κατέγραψαν την φυγή του υπερήλικα ο οποίος κινήθηκε προς το πίσω μέρος του κτιρίου, και συγκεκριμένα στην πίσω γωνία της περίφραξης. Σκαρφάλωσε στη μάντρα, πάνω από τα μυτερά κάγκελα, και πήδηξε έξω από το κτίριο.

Η εξαφάνιση δηλώνεται ότι έγινε αντιληπτή στις 5 το απόγευμα όταν το προσωπικό αναζήτησε τον ηλικιωμένο για να του δώσει τα φάρμακά του. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου όμως όπως επίσημα έγινε γνωστό δηλώθηκε στις 2 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή σχεδόν εννέα ώρες μετά τη διαπίστωση της εξαφάνισης του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιλέχθηκε να γίνουν οι πρώτες έρευνες από το προσωπικό του ιδρύματος στη γύρω περιοχή και στο δάσος με το οποίο γειτνιάζει και εφόσον αυτές απέβησαν άκαρπες, να ενημερωθεί για την εξαφάνιση το Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου. Ας σημειωθεί ότι από τις 5 το απόγευμα δηλαδή από την ώρα που δηλώνεται ότι διαπιστώθηκε η εξαφάνιση του υπερήλικα στην περιοχή, στις πλαγιές του ορεινού όγκου του Ολύμπου επικρατεί απόλυτο σκοτάδι οπότε και δεν γίνεται αντιληπτό για το τι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε μια σκοτεινή και δύσβατη περιοχή απόγευμα και βράδυ Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως την ώρα που εξαφανίστηκε ο υπερήλικας φιλοξενούμενος στο Ίδρυμα, είχε σχολάσει ο μοναδικός εξωτερικός φύλακας που πραγματοποιεί βάρδια στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και είχε κλείσει η είσοδος του αύλειου χώρου. Το προηγούμενο διάστημα στο ίδρυμα εργάζονταν συνολικά τρεις φύλακες, οι οποίοι κάλυπταν τις βάρδιες της ημέρας. Πριν καιρό ωστόσο έληξαν οι συμβάσεις τους και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της ανανέωσης τους οπότε στην ουσία ο εξωτερικός χώρος για ένα μεγάλο διάστημα της μέρας είναι αφύλακτος. Ένα επίσης σοβαρό ερώτημα τίθεται για το ποιος ήλεγξε και αν ήλεγξε τις κάμερες οι οποίες κατέγραψαν το γεγονός. Κι αυτό γιατί όπως δηλώνεται ο υπερήλικας έγινε αντιληπτός ότι απουσιάζει όταν αναζητήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να του δοθούν τα φάρμακα που λαμβάνει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος τρόφιμος, δεν είχε δείξει δείγματα ότι είχε τάσης φυγής ή ότι σχεδίαζε να φύγει από το ίδρυμα. Το μεσημέρι έφαγε κανονικά το εορταστικό γεύμα και το γλυκό που του πρόσφεραν και λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι βγήκε στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή, κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, πάνω από 100 άτομα συνολικά πραγματοποιούν έρευνες σε όλη την περιοχή της Αγιάσου, μέσα στο δάσος, και στα γύρω κτήματα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό ίχνος από τον 91χρονο εξαφανισθέντα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική