× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ραντεβού στα Ρετσινάδικα

Γράφει ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2020

Ραντεβού στα Ρετσινάδικα
' χρόνος ανάγνωσης

Αυτό κι αν είναι «θρίαμβος !».  Όχι, που θα άφηνε άλλους να το πάρουν στη δική τους περιφέρεια, και να θριαμβολογούν αυτοί… Για το νέο ΚΥΤ μιλάμε και δε μασάμε. Αυτό με τους τρείς χιλιάδες, πέντε χιλιάδες ( ? ), δεν ξέρω και σίγουρα, πρόσφυγες και μετανάστες, που θα χτιστεί, για να τους «φιλοξενεί»,  λέει, «με συνθήκες ασφάλειας, κλειστό και ελεγχόμενο», όχι παίξε – γέλασε. Μπορεί οι «άλλοι» να λένε ότι «μετατρέπεται  το νησί μας στη μεγαλύτερη κλειστή φυλακή ψυχών της Ευρώπης», ότι στιγματίζεται  τουριστικά  και  με ευρωπαίκή βούλα, ως «φυλακή – αποθήκη ψυχών», για να μείνει αμόλυντη η Ευρώπη και άλλα τέτοια «αναρχοκομμουνιστικά», αλλά …ποιος τους ακούει αυτούς.

Εδώ θα φτιάξουμε μια νέα δομή και μια καινούργια πόλη στο νησί μας (δυό φορές όσο το Πλωμάρι),  και σεις επιμένετε ανεδαφικά και μαξιμαλιστικά  σε κούφια συνθήματα του τύπου «Καμιά δομή στη Λέσβο. Ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή» και «δεν μπορείτε να δείτε τα μεγάλα οφέλη του τόπου – δεν έχετε ρεαλισμό – δεν ανήκετε στο μέτωπο …λογικής» .  Γι αυτό σας λέω. Εδώ τόσα και τόσα έργα έχουν γίνει στον τόπο μας «κατόπιν ενεργειών Του», αυτό θα άφηνε, να το πάνε σε άλλη περιφέρεια?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε σφάξανε. Με δική του πρόταση (έτσι διατυμπανίζεται μέρες τώρα) βρέθηκε επιτέλους η …λύση. Και να μην αδικώ και τον Δήμαρχό μας, κοινή πρόταση ήταν, λέει, για το πού θα γίνει το νέο ΚΥΤ. Αλλά αυτός νομιμοποιείται, τουλάχιστον λόγω ονόματος, ως …ΚΥΤελης (δηλαδή, ο κατάλληλος, άνθρωπος, με το κατάλληλο όνομα, στην κατάλληλη θέση!). Για να είμαστε δίκαιοι,  δικαιούται την πατρότητα , τουλάχιστον λόγω επωνύμου!.  

Και για να ισορροπήσει το πράμα και να μη πάει όλη η δόξα στον Δήμαρχο, επιλέχθηκε η θέση του νέου ΚΥΤ, εκεί, δίπλα στο βουνό «Ταύρος», που είναι το πασίγνωστο στη Λέσβο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπου. Του «Γέρου» για τους Αγιαπαρασκευώτες. Όπου κάθε χρόνο γίνεται το γνωστό πανηγύρι του Ταύρου.  Μα τον ΄Αγιο Χαράλαμπο (και εννοώ και  τον άγιο και τον Χαράλαμπο), δεν πρέπει να τον αδικήσουμε τον άνθρωπο. Έκανε ό,τι μπορούσε για να πετύχει αυτό το «σπουδαίο» έργο και να βγάλει τον τόπο μας από τα …αδιέξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπότε, όλοι εσείς, τουλάχιστον εκεί, στην Αγία Παρασκευή, δοξάστε Τον.  Αναγνωρίστε ότι θα γίνει «κατόπιν ενεργειών του» και θα έχετε τόσο δίπλα σας (ούτε 10 χιλιόμετρα απόσταση , …ένα τσιγάρο δρόμος), μια ολόκληρη κωμόπολη 5.000 ανθρώπων. Δεν το λές και λίγο πράγμα… Ασε που θα γίνουν και …ενορίτες στον γειτονικό Άγιο Χαράλαμπο. Να δεις που και όλο και κάποιος από τους έγκλειστους, μπορεί να ζητήσει κιόλας, να κάνει και το …κουρμπάνι  (χορηγία δηλαδή) στο πανηγύρι του Ταύρου! Μην σου πω ότι μπορεί να βρουν και άλογα, από τα αδέσποτα της περιοχής, και τους δούμε και πανηγυριώτες. Και με τα πόδια, δέκα λεπτά απόσταση είναι ο δρόμος. Από το «νέο» ΚΥΤ, μέχρι τον Αγιο Χαράλαμπο.

Ω ρε  γλέντια που προβλέπονται ! Και κυρίως,  με τους εκλεγμένους, αλλά και εκλεκτούς του εμπνευστή βουλευτή στην περιοχή. Θα μας φάει η αγωνία, να δούμε πώς θα αντιδράσουν, όταν αρχίσουν τα έργα κατασκευής. Με ζητωκραυγές και αλαλαγμούς πανηγυρισμών για το ….σπουδαίο έργο στον τόπο τους, κρατώντας κλάδους δάφνης για την υποδοχή ή μήπως θυμηθούν ξανά τα χαρακώματα του Φλεβάρη στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα.

Αφού η τοποθεσία χωροθέτησης δεν άλλαξε (ούτε εκατό μέτρα δεν μετακινήθηκε). Η ίδια παρέμεινε, και μάλιστα τώρα με υπόδειξη εμ βουλευτή εμ Δημάρχου. Λίγο τόχεις?.... Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αλλάξουν ούτε οι διαθέσεις. Τουλάχιστον των τοπικών αιρετών, που όσο νάναι μπορεί να έχουν κάποια δυσκολία…. Διότι των απλών κατοίκων, μάλλον θα είναι πιο δυναμικές αυτή τη φορά. Από τώρα ακούγεται το σύνθημα : «Ραντεβού στα Ρετσινάδικα!». Ξέρουν αυτοί (κάπου εκεί κοντά είναι).  Άντε, και καλή αντάμωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη