× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Click away για... «δυνατούς λύτες» στην Αγορά της Καλλονής

Συνέντευξη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλη Χαλκοδαίμων. Ζητά από Δευτέρα, να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να μπαίνουν στο κατάστημα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/12/2020

Click away για... «δυνατούς λύτες» στην Αγορά της Καλλονής

Προβληματισμένοι και μπερδεμένοι είναι οι καταναλωτές στην ευρύτερη  περιοχή της Καλλονής, με την εφαρμογή του νέου συστήματος αγορών click away (παραλαβή από το κατάστημα), το οποίο ισχύει από την περασμένη Δευτέρα προκαλώντας τεράστια σύγχυση στην τοπική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αγορά κινείται αλλά...»

Αναφερόμενος  στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά της Καλλονής ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Βαγγέλης Χαλκοδαίμων  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ναι μεν η αγορά έχει αρχίσει να κινείται ελαφρώς, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εικόνα τις αγοράς σε ημέρες εορτών.

«Η διαδικασία του click away ήταν άγνωστη για εμάς τους καταστηματάρχες, όπως άλλωστε και για τον περισσότερο κόσμο. Ενημερωθήκαμε από τη Συνομοσπονδία μας στην Αθήνα και φροντίσαμε στη συνέχεια να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα νέα αυτά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να εξοικειωθούμε πλήρως με την όλη κατάσταση κι ακόμη και σήμερα δεχόμαστε στον Εμπορικό Σύλλογο τηλεφωνήματα με απορίες εμπόρων για το όλο σύστημα. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και ακόμη και τα νέα παιδιά που είναι πιο εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες δυσκολεύονται να προσαρμοσθούν. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έγινε από άτομα που δεν γνωρίζουν τη λειτουργία της αγοράς, ειδικά την περίοδο των εορτών.

Ίσως να μπορούσε να δικαιολογήσει κανείς μια τέτοια κατάσταση στα μεγάλα Αστικά Κέντρα, όπου μετακινούνται χιλιάδες άνθρωποι τις ημέρες των γιορτών στις αγορές για να κάνουν τα ψώνια τους και πιθανόν υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην επαρχία όμως και στις δικές μας περιοχές, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι αγορές είναι μικρές και οι περισσότεροι καταλωτές μεταβαίνουν σε αυτές είτε με το δικό τους μεταφορικό μέσο είτε με τα πόδια».

Παραλαβή εντός καταστήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του  ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων αναφέρθηκε στο κύριο αίτημα των εμπόρων της Καλλονής αυτή την περίοδο τόνισε ότι το click away μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε click in. Δηλαδή όχι παραλαβή εκτός καταστήματος αλλά παραλαβή εντός καταστήματος, με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορεί ο πελάτης να δει ή έστω βιαστικά να δοκιμάσει το ρούχο ή το παπούτσι που επέλεξε. Δεν διαφωνούμε στο θέμα του ραντεβού. Θέλουμε όμως να δίνεται η ευκαιρία στον καταναλωτή, έστω ένας ένας και με μεγάλη προσοχή να μπαίνει μέσα στο κατάστημα».

Ενημέρωση για τα νέα εργαλεία

Μιλώντας για τον εκσυγχρονισμό του εμπορίου και τους σύγχρονους τρόπους πώλησης ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι περισσότεροι έμποροι της περιοχής  δυστυχώς δεν γνωρίζουν τα νέα αυτά εργαλεία και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, έτρεχαν να φτιάξουν σελίδες στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά και ενημερώθηκα ότι υπάρχουν ενεργοποιημένες δράσεις και προγράμματα για τη δημιουργία διαδικτυακών εργαλείων τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τις επιχειρήσεις μας. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η αγορά είναι καλύτερη ενημέρωση για όλες αυτές τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης