× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ένας προϋπολογισμός βαθιά ταξικός, βαθιά αντιλαϊκός»

Σκληρή κριτική από την Αγλαΐα Κυρίτση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2020

«Ένας προϋπολογισμός βαθιά ταξικός, βαθιά αντιλαϊκός»

Ως βαθιά αντιλαϊκό στα πρότυπα του Εθνικού προϋπολογισμού ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και τις λαϊκές ανάγκες, χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Αγλαΐα Κυρίτση. Σε κάθε περίπτωση σημειώνει η Αγλ. Κυρίτση, αποδεικνύεται στην πράξη ο ρόλος που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένας π/υ, που όπως ανέφερε η εισήγηση και υπερθεμάτισαν και οι εισηγητές της Περιφερειακής αρχής, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ενας προυπολογισμός που βαδίζει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τον κρατικό π/υ. Και δεν επιτρέπει ούτε την διαχείρηση της μιζέριας, αφού αν προστεθούν τα κονδύλια: δαπάνης για μισθοδοσία, μεταφορά μαθητών, δακοκτονία και λειτουργικές δαπάνες  αυτο που απομένει είναι μόλις  26 εκατ ευρώ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων 34 εκατ.(αν προτεθούν και τα υπόλοιπα του 2020) για να γίνουν έργα  ή να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες.

Ένας π/υ που δίνει τον γενικό τόνο της συνολικής πολιτικής που διαμορφώνεται και αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας. Ενδεικτικά αναφερουμε ότι :το 35% των μαθητών της Ικαρίας δεν έχουν πρόσβαση στη μάθηση (χωρίς ψηφιακά μέσα και πρόσβαση στα σχολιά) , με εξαθλιωμένο σύστημα υγείας σε περιόδους  πανδημίας, χωρίς ίχνος πολιτικής προστασίας στη διαχείριση της κρίσης που προκαλούν  φυσικά φαινόμενα( σεισμοί και πλημμύρες), με βαθύ πλήγμα στον τουρισμό και τους εργαζόμενους που τον απαρτίζουν, με αφαίμαξη του εισοδήματος των λαικών στρωμάτων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, με κατάλυση των εργασιακών σχέσων και δικαιωμάτων, με ένα προσφυγικό ζήτημα που στιγματίζει νησιά, ανθρώπους και συνειδήσεις...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες σελίδες με κωδικούς και αριθμούς που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πόσο παραπλανητικός και ψευδεπίγραφος είναι ο όρος «αυτοδιοίκηση» που με ευκολία χρησιμοποιείται. Κι εδώ ακριβώς αποδεικνύεται ο ρόλος που επιφυλάσσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και για τις περιφέρεις και για τους δήμους: να είναι οι εφαρμοστές της δικής τους αντιλαϊκής πολιτικής, να είναι το μακρύ χέρι τους.

Προϋπολογισμός όμως για τη Λαική Συσπέιρωση ,σημαίνει πολιτική ιεράρχηση εσόδων και εξόδων, ιεράρχηση έργων και πολιτικών κι όχι μια απαρίθμηση ποσών που γίνεται με έναν ξερό τεχνικό τρόπο, σύμφωνα κάθε φορά με τις υποδείξεις και το μπούσουλα του υπουργείου Εσωτερικών και τoυ υπουργείου Οικονομικών.

Γιατί στον προυπολογισμό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται η πολιτική παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής.Η πολιτική που ιεραρχεί , βάζει προτεραιότητες και υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών μας», καταλήγει στη δήλωσή της η Αγλαΐα Κυρίτση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς