× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΥΠΕΡ του νέου ΚΥΤ η παράταξη Κύτελη, με μια απώλεια και εννέα αστερίσκους

ΚΑΤΑ ο Κώστας Κουνέλλης που δηλώνει: «Είμαι έτοιμος αν χρειαστεί να απομακρυνθώ από τη θέση μου». Με πολλούς αστερίσκους υπέρ της νέας δομής εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2020

ΥΠΕΡ του νέου ΚΥΤ η παράταξη Κύτελη, με μια απώλεια και εννέα αστερίσκους

Υπέρ της χωροθέτησης της νέας δομής στη θέση Βαστριά της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών της δημοτικής ενότητας Θερμής,  τάσσεται πλέον και επισήμως η παράταξη του Στρατή Κύτελη. Η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να συζητήσει το θέμα που προέκυψε, μετά τη δημοσίευση χθες προκήρυξης ενοικίασης έκτασης για νέα δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κείμενο της απόφασης που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μυτιλήνης (!!!) οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κύτελη, δηλώνουν ότι συμφωνούν μεν τη δημιουργία της νέας δομής θέτουν όμως όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να στηρίξουν τη συγκεκριμένη επιλογή. Στο κείμενο δεν γίνονται γνωστά περισσότερα στοιχεία της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της θέσης Κύτελη τάχθηκαν οι Σύμβουλοι Δημήτρης Βαρβαγιάννης, Στρατής Τζιμής, Παναγιώτης Τσακύρης, Μιχάλης Φραντζέσκος, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Yπέρ της θέσης Κύτελη με αστερίσκους τάχθηκαν  οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναγιώτης Βάλεσης, Στρατής Δαγκλής, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Εριφύλη Γιαννάκα, Συμεών Χαραλάμπους, Ιωάννης Άνεμος, Παράσχος Μανούσος, Δήμητρα  Αλεξανδρή και Γιώργος Φλώρος.

Κατά τάχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουνέλλης.

Στη συνεδρίαση δε συμμετείχε ο Κώστας Φραγκόπουλος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει η απόφαση

Ειδικότερα στην απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:

«Συμφωνούμε καταρχήν με την χωροθέτηση της συγκεκριμένης θέσης, υπό τις  κάτωθι προϋποθέσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) Η δομή αυτή να είναι μέγιστης χωρητικότητας έως 3000 προσφύγων – μεταναστών και να μην έχει τον χαρακτήρα υπερδομής.

β) Η λειτουργία της δομής αυτής θα σημάνει αυτόματα την παύση της λειτουργίας κάθε άλλης δομής, όπως αυτές βρίσκονται σήμερα στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και ειδικότερα στην περιοχή «Μαυροβούνι» και στον Δημοτικό χώρο στον «Καρά Τεπέ», καθώς και των λοιπών δομών.

γ) Η λειτουργία της συγκεκριμένης νέας Δομής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναστείλει ή να περιορίσει την συνεχή προσπάθεια φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, καθώς και την συνεχή αποσυμφόρηση του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

δ) Η κατασκευή και λειτουργία του νέου ΚΥΤ πρέπει προπάντων να διασφαλίζει άρτιες συνθήκες ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος και των γύρω περιοχών που αυτό θα βρίσκεται.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα παραπάνω θα μας βρει κάθετα αντίθετους».

Διαφωνίες

Αν και η  παραπάνω απόφαση στο κείμενο φαίνεται ότι ελήφθη ομόφωνα χωρίς διαφωνίες, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα κάθετα αντίθετος με τη χωροθέτηση της συγκεκριμένη κλειστής δομής στην περιοχή είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρόπολης Θερμής και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης.

Ο αντιδήμαρχος στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στη σημερινή ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση, εξέφρασε τη διαφωνία του αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η τοπική κοινωνία και οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση αυτή την προοπτική και θα πολεμήσουν αυτή την απόφαση. Ο ίδιος δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εγκατάσταση δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους υπόλοιπους συμβούλους.

«Είμαι απόλυτος και ξεκάθαρα αντίθετος στην δημιουργία νέας δομής, δήλωσε στο «Ν» ο Κώστας Κουνέλλης. Η θέση μου αυτή δεν έχει ούτε αστερίσκους ούτε προϋποθέσεις. Δεν πρόκειται για μια προσωπική εμμονή. Εκλέχθηκα από τους κατοίκους της Λουτρόπολης Θερμής και είμαι υποχρεωμένος να αγωνιστώ για τα συμφέροντα και την ανάπτυξη της περιοχής μου. Όλη η Λουτρόπολη Θερμής είναι αντίθετη με τη δημιουργία ΚΥΤ και οφείλω να σταθώ στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Δεν με ενδιαφέρει ποια θα είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σε αυτή τη θέση μου. Είμαι έτοιμος αν χρειαστεί να απομακρυνθώ από τη θέση μου».

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο κ. Κουνέλλης προχθές Τετάρτη παύθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου που μπορεί να αντικαταστήσει το Δήμαρχο σε περίπτωση απουσίας του. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Παράσχος Μανούσος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση