× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παναγιώτης Τσουπής: «Ο Δήμος Λέσβου δεν άφησε χρέη»

Νέα παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Λέσβου. Προτρέπει τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης να μην βλέπει εφιάλτες και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2020

Παναγιώτης Τσουπής: «Ο Δήμος Λέσβου δεν άφησε χρέη»
' χρόνος ανάγνωσης

Επανέρχεται στο θέμα των υποχρεώσεων του τέως Δήμου Λέσβου και στα χρήματα που κληροδότησε στο νεοσύστατο Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να καλύψει το σύνολο των δαπανών, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών  Παναγιώτης Τσουπής, μετά την απάντηση που έστειλε στο «Ν» για το θέμα αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης.

Όπως σημειώνει ο Π. Τσουπής προφανώς η τοποθέτηση και απάντηση του Ηρακλή Κουντουρέλλη εκφράζει τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης την οποία άλλωστε υπηρετεί ως μετακλητός υπάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επί του εν λόγω θέματος σημειώνει,  εάν και εφόσον έχουν βάση οι ισχυρισμοί του κ. Κουντουρέλλη, αναιρούν και εκθέτουν τόσο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κύριο Κατσαβέλλη όσο και τον δήμαρχο Μυτιλήνης.

Παραπέμπω στις δημόσιες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά και στο site του Δήμου Μυτιλήνης όπου έχουν αναρτηθεί σχετικά δελτία τύπου στις 27/11/2020 και 30/11/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος της παρέμβασης μου, από τη θέση του ενεργού πολίτη πλέον, είναι επειδή  διετέλεσα πολιτικός προϊστάμενος συνεχώς και αδιαλείπτως την τελευταία πενταετία, με συνέπεια σε θέσεις μεγάλης ευθύνης, του καταργημένου πλέον δήμου Λέσβου και επιθυμώ να καταστεί ΣΑΦΕΣ ότι ο δήμος Λέσβου ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΧΡΕΗ στον καθολικό διάδοχο Δήμο Μυτιλήνης παρά μόνο διαδικαστικές υποχρεώσεις, δεδομένης της μεγάλης οικονομικής προίκας που του κληροδότησε.

Στόχος μου είναι να αναδείξω την εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση του καταργημένου πλέον δήμου Λέσβου την οποία αποδεικνύουν τόσο τα οικονομικά στοιχεία της χρήσεως 2018 όπως απεικονίζονται στον ισολογισμό του που εγκρίθηκε προ ημερών από το Δ.Σ. Μυτιλήνης και δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα  την 1η Δεκεμβρίου  όσο και η έκθεση της εταιρίας ορκωτών ελεγκτών «OLYMPIA» όπου παρουσιάζεται ο ισολογισμός της 31/08/2019 και την οποία έλαβε υπ’ όψιν της η λεγόμενη “επιτροπή” υπό την προεδρία του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.

Η επιτροπή εφαρμόζοντας τις διατάξεις του σχετικού νόμου προχώρησε στη διανομή του ενεργητικού ύψους 334.267.136,19 ευρώ και του παθητικού 160.973.214,90€ του καταργημένου Δήμου Λέσβου στους νεοσύστατους δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης καθολικού διαδόχου του δήμου Λέσβου στα δικαιώματα αλλά και στις υποχρεώσεις ύψους 9.569.018,65 ευρώ. Σημειωτέον ότι ήταν 31.671.727,37 ευρώ πλέον έσοδα χρήσεως, εισπρακτέα 3.098.144,01 ευρώ  και συνολικά 34.769.871,00 ευρώ  στο σκέλος του ενεργητικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί της ευκαιρίας προτρέπω τα μέλη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης , όλοι τους παλαιοί αυτοδιοικητικοί, να μην βλέπουν μπροστά τους εφιάλτες και να αναλώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Καλό θα ήταν το χρόνο τους να τον διαθέτουν  στην   επίλυση πολύ σοβαρών θεμάτων που βασανίζουν το νησί μας με μεγαλύτερο το μεταναστευτικό αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου μας, την μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών τουλάχιστον σε ποσοστό 50% για τη βιωσιμότητα των δημοτών, την καθημερινότητα του δημότη και πολλά άλλα βασικά θέματα.

Ο Δήμος Λέσβου αποτελεί πλέον παρελθόν και δεν αποτελεί  μέτρο σύγκρισης με το Δήμο Μυτιλήνης ο οποίος είναι μικρότερος σε μέγεθος. Καλό είναι την «διαφορά» να την κάνουν με τον ίδιο τους τον εαυτό προς όφελος του Δήμου Μυτιλήνης και των δημοτών του», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Τσουπής.

Συνοπτική κατάσταση απογραφής του Δήμου Λέσβου 31-08-2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης