× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λοκντάουν έως... 14 Δεκεμβρίου

Παρατείνεται για μία ακόμα εβδομάδα η καραντίνα- Ανοίγουν εποχικά καταστήματα τη Δευτέρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

Λοκντάουν έως... 14 Δεκεμβρίου

Παρατείνονται κατά ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 π.μ., τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατ’ εξαίρεση, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία, ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. «Η παράταση των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «πάμε πολύ προσεκτικά, θα περιμένουμε να δούμε σαφή σημεία αποκλιμάκωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. το εμβόλιο

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είπε ότι το ένα μετά το άλλο μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επανέλαβε δε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Σημείωσε εξάλλου ότι θα υπάρξουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν δύο εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα. 

Σημείωσε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων, σημείωσε.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή