× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απ’ τον Αννα …στον Καϊάφα

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

Απ’ τον Αννα …στον Καϊάφα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης έστειλε το ΠΑΜΕ Εκπαιδυετικών Λέσβου, στο πλαίσιο της οποίας σημειώνεται ότι τα αιτήματα των γονιών του 1ου Νηπ/γείου Μυτιλήνης που αφορούν την ασφαλή στέγαση των παιδιών τους σε σύγχρονο αξιοπρεπές κτήριο είναι αυτονόητα.

   «Κατανοούμε απόλυτα, σημειώνεται στην ανακοίνωση,  τους προβληματισμούς τους και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και προκλητικό το ‘’παζάρι’’ που παίζεται πίσω απ’ τις πλάτες τους από τη Δημοτική Αρχή και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου στην αντιμετώπιση του σοβαρού χρόνιου στεγαστικού προβλήματος και τις προτεινόμενες ‘’ λύσεις’’ μετεγκατάστασής του σε προκάτ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Ο ασφυκτικός περιορισμός στην κρατική χρηματοδότηση δομών που στηρίζουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας απ’ τη μια, κεφαλικοί φόροι  ανταποδοτικών τελών απ’ την άλλη, είναι πάγια τακτική της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που λειτουργούν ως δεκανίκια της. 

   Για τα οξυμένα, διαχρονικά εξοργιστικά στεγαστικά προβλήματα Νηπ/γείων και Δημοτικών σχολείων αποτελεί αντίφαση ως και αφέλεια να θεωρήσουμε έστω και για μια στιγμή ότι μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις, χωρίς την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και του οργανωμένου κινήματος, που να απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών – μαθητών μας από αυτούς που οι ίδιοι αποτελούν χρόνια τώρα  μέρος του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Η αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική στοχεύοντας να εκγυμνάσει τα παιδιά μας στον εργασιακό μεσαίωνα της ‘’ανάπτυξής τους’’  πατούσε πάντα σε δυο βάρκες: Και στον έλεγχο των  δημοσιονομικών  της Εκπαίδευσης (3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κλπ αστικά κόμματα)  αλλά και στις  βασικές στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στη βάση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

  Δε φταίει το ριζικό μας το κακό όταν βρέχει να πνιγόμαστε, όταν πιάνει φωτιά να καιγόμαστε , όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς ή στη σημερινή εποχή να μην υπάρχουν σύγχρονα κι ασφαλή κτήρια για τη μόρφωση των παιδιών – μαθητών μας.

  Η εκτόξευση "ευθυνών" και η καλλιέργεια ενοχών στους γονείς με τις συγκαταβατικές ευχές κατανόησης και η υποκρισία τους καταδείχνουν απλά ότι Στελεχικό Εκπ/κό Δυναμικό και Δημοτική Διοίκηση  εμπεδώνουν τα πρόσφατα  κυβερνητικά μαθήματα ‘’αντιμετώπισης’’ και της πανδημίας και συμμετέχουν με τον τρόπο τους, συνεισφέροντας στην κυβερνητική ‘’συμπάσχουσα συγκίνηση’’ που απλόχερα διακινούν απ’ τα παράθυρα των ΜΜΕ τα στελέχη της κυβέρνησης μπροστά στους εκατοντάδες νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν βαρέσει σιωπητήριο απέναντι στην πολιτική που γονατίζει γονείς – οικογένειες κι εργαζόμενους!

 

 -Η επιλογή αποθηκών – υπογείων πολυκατοικιών – τάξεων κλουβιών – προκάτ και κοντέινερς ….. ( 1ο – 13ο – 11ο Νηπ/γεία, Δημοτικά Σχολεία  6ο – Βαρειάς – Πολιχνίτου – Πλωμαρίου – Μουσικό -  Ειδικά Σχολεία Καλλονής, Νηπ/γείο κτλ ) που προωθείται  απ’ τις Δημοτικές πλειοψηφίες και τα Στελέχη της Εκπ/σης, δε δείχνει  μόνο το πολιτικό  και παιδαγωγικό τους  μπόι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Αποτελεί συνειδητή και αποκλειστικά φτηνή ‘’λύση’’ υπεράσπισης, συγκάλυψης και προώθησης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμενοποιείται για την Εκπ/ση στα πλαίσια συνολικότερων αντιεκπαιδευτικών μέτρων ως  απάντηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των αναγκών του.

 Το στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα, «όπου χωράνε» και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, οι ελλείψεις σε Εκπ/κούς, η υποχρηματοδότηση της Εκπ/σης, οι κτηριακές ελλείψεις, η πλημμελής  καθαριότητα  κτλ  ξεμπλοκάρουν πακτωλό χρημάτων που διοχετεύονται στις τσέπες των ‘’επενδυτών’’ και των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους. 

   Και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες με αριστερά ή πράσινα πρόσημα, με τις οποιασδήποτε απόχρωσης πλειοψηφίες των Δημοτικών - Περιφερειακών τοπικών Διοικήσεων μετέφεραν ο ένας στον άλλο την αντιλαϊκή σκυτάλη και λειτούργησαν ως πολιορκητικοί κριοί  κατεδάφισης και απογύμνωσης οποιουδήποτε μέτρου προστασίας υπήρχε στο σύνολο των υποδομών όπως και στη σχολική στέγη»,  καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Η επετειακή 25η διοργάνωση συνδέει τη Χίο, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου
Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης

Πεζοπορίες, επισκέψεις σε γεώτοπους και βιωματικές δράσεις για τους νέους του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ακροπόλεως
Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Συνελήφθησαν ένας 25χρονος και τέσσερις 16χρονοι – Τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν, σύμφωνα με το Λιμενικό, για τη διαφυγή των ανηλίκων από τη Λέσβο
Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο

Παιδιά όλων των ηλικιών δημιούργησαν τα δικά τους έργα στο εικαστικό εργαστήρι του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη»
Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε τρόφιμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και ενίσχυσε τη δράση «Σιτίζω» στην Καλλονή
Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»