× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απομακρύνεται η άρση του λοκντάουν

Ορατό ενδεχόμενο νέας παράτασης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2020

Απομακρύνεται η άρση του λοκντάουν

Σε φανερό πανικό το κυβερνητικό επιτελείο που πρέπει εντός των ημέρων να αποφασίσει για την πορεία των μέτρων, με το Μαξίμου να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον υπουργό Υγείας για να αποφύγει τις ευθύνες ο πρωθυπουργός και φόντο τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ανεπαρκή στοιχεία και ελλιπή ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα όμως ο ιός της πανδημίας έχει μπει για τα καλά στα σπίτια μας, όπως διαβεβαιώνουν καθημερινά οι επιστήμονες που ο ένας μετά τον άλλον τονίζουν την ανάγκη για νέα παράταση του lockdown μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου κι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση ακόμα και στις 21.

Η καθηγήτρια παιδιατρικής - λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε σήμερα (ΣΚΑΪ) ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα παρθούν οι αποφάσεις για τον χάρτη του ανοίγματος των επιχειρήσιων και των δραστηριοτήτων.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ της άρσης «δύο ταχυτήτων» χαρακτηρίζοντας ότι «άδικο για κάποιες περιοχές να είναι οριζόντια τα μέτρα» και επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή μπορεί να το προτείνει αλλά να μην εισακουστεί, καθώς η απόφαση είναι πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Παπαευαγγέλου εξέρασε την άποψη ότι ότι τα Δημοτικά πρέπει να ανοίξουν προσθέτοντας ότι σε αυτή φάση η Επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων, ώστε  να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν. 

Κατά της επαναλειτουργίας του εμπορίου αλλά και των σχολείων ο Νίκος Σύψας, επίσης μέλος της επιτροπής. «Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω» είπε το πρωί (ΑΝΤ1).

Αναφορικά με την εικόνα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθηγητής έκανε λόγο για σημαντική μείωση, η οποία ωστόσο δεν παρατηρείται στον αριθμό των διασωληνομένων που παραμένει υψηλός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει μια διαφορά φάσης ανάμεσα στη πτώση κρουσμάτων και την αντίστοιχη σε διασωληνωμένους και θανάτους. Όταν θα υπάρχει κι εκεί μια ανάλογη πτώση, τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να μιλάμε για κάποια χαλάρωση των μέτρων», εξήγησε. 

Και σημείωσε πως όσο πιο αργά ανοίξει το λιανεμπόριο για τις γιορτές, τόσο το καλύτερο θα είναι, γιατί «θα υπάρξει συνωστισμός και διασπορά που σε 15 μέρες θα δώσει πάλι κρούσματα.

Όταν ρωτήθηκε για την εστίαση απάντησε πως «τα πράγματα είναι δύσκολα στην εστίαση. Είναι σημείο υπερμετάδοσης και το είδαμε το καλοκαίρι στα νησιά ή σε γυμναστήρια. Θα είναι πάντως το τελευταίο βήμα που θα γίνει στο άνοιγμα, αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του
ΕΛΛΑΔΑ

Με «άρωμα» Λέσβου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 42 υποψηφίων από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα ανάμεσα τους και ο Μυτιληνιός Βαγγέλης Κατσακούλης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΛΛΑΔΑ

61 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε μία ήμερα

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Πυροσβεστική και καλεί όλους να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Ασφυκτικές πιέσεις από την ΑΑΔΕ προς όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Όλο και πιο έντονες οι απειλές για επιβολή προστίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 19 Απριλίου

Θα καταβληθούν 94,75 εκατ. ευρώ σε 93.887 δικαιούχους