× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Αποφάσεις και σχεδιασμός δράσεων για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων εν’ όψει του χειμώνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2020

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Συνεδρίασε την Δευτέρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη , το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με θέμα  την προστασία από τα Πλημμυρικά φαινόμενα και τον παγετό,  εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Σκοπός της Σύσκεψης ήταν ο έλεγχος του Συντονισμού και της ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στην Πολιτική Προστασία Υπηρεσιών και φορέων και οι εξελίξεις ως προς τα διάφορα έργα και δράσεις που εκτελούνται  , για την καλύτερη αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών, που δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εισηγούμενος την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης  Κουφέλος, τόνισε μεταξύ άλλων :«Είναι πολύ σημαντικό να προλαβαίνουμε τις ανάγκες που μπορεί να δημιουργήσουν τα καιρικά φαινόμενα και να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να τα αντιμετωπίζουμε χωρίς μεγάλες απώλειες. Γι΄ αυτό και η σημερινή σύσκεψη είναι πολύ σημαντική. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συντονίσουμε, να επισημάνουμε ελλείψεις και να διορθώσουμε πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.  Πιστεύω ότι χάρις στις προσπάθειες όλων, θα επιτύχουμε τον υψηλότερο συντονισμό και προετοιμασία  που απαιτούνται για να  αποφύγουμε τις δύσκολες συνθήκες, κινδύνους και καταστροφές που δημιουργεί η πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια ένταση των καιρικών φαινομένων. ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε κατά γενική ομολογία το καλό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού, όλων των εμπλεκόμενων στο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα προς περαιτέρω βελτιώσεις, εν όψει και της χρονικής εγγύτητας της δύσκολης περιόδου του χειμώνα.

Στη Σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από τον  αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτη Κουφέλο, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος  Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Μαλλιαρός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καρασάββας Νίκος,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο εκπρόσωπος της 98 ΑΔΤΕ Μπούσης Βασίλειος ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Αιγαίου κ. Θεοφιλόπουλος Κων/τίνος,  ο Διοικητής Πυροσβεστικής  Ν.Λέσβου Βάσσης Ευάγγελος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Ηλίας Βαζούρας, από την Αερολέσχη Μυτιλήνης ο  Αδαμάντιος Ζυγομαλάς, ο Πρόεδρος, Εθελοντών Πυροσβεστών  Παναγιώτης Καμπάς, η Προϊσταμένη τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της ΠΒΑ Ευαγ. Σταυροπούλου, ο κ. Παγώνης Παναγιώτης από την ΑΔΑ, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας οι υπάλληλοι Πατσέλλης Γιάννης και Βαλεντιάννα  Σέντα, , η Αριστείδου Λυδία και Ασμάνης Βασίλειος από την ΕΟΔ και  ο Έκτορας Καπηλάρης από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.    

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση

Η εποχή των υψηλών επιτοκίων ήρθε για να μείνει
Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ

Δείτε εδώ τις καταβολές που θα κάνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 25 Σεπτεμβρίου
Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης

Θετικό outlook από τη Moody’s και αναβάθμιση σε BBB+ από τη Scope
«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πλαίσιο για την αλιεία

Οικονομική ενίσχυση 25.000 ευρώ για την απόσυρση της βιντζότρατα
Νέο πλαίσιο για την αλιεία
ΕΛΛΑΔΑ

15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010

Στοιχεία Eurostat για το 2025 δείχνουν πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μειωμένο κατά 22,3% και μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη
15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Έφυγε από τη ζωή στα 102 της χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τα 103α γενέθλιά της
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
ΕΛΛΑΔΑ

Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα

Θράσος Αβραάμ και Ανθή Παζιάνου σχολίασαν στον «αέρα» του ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM τις μετρήσεις μετά τη ΔΕΘ, τη συζήτηση για το επίδομα ανεργίας, την υπόθεση Μαζωνάκη και την αποφυλάκιση Κασιδιάρη λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο

Οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις του πλοίου στις 23 Σεπτεμβρίου και το τριήμερο 7–9 Οκτωβρίου
Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου

Μια παράνομη στάθμευση οδήγησε σε ένταση, αλληλομηνύσεις και τραυματισμούς
Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου