× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δήμος Μυτιλήνης – Δήμος Δυτικής Λέσβου: Κανένα σημείο επαφής

Στο κενό έπεσε η δημόσια πρόσκληση διαλόγου του Ταξιάρχη Βέρρου προς το Στρατή Κύτελη. Δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση διαλόγου, δηλώνει ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης απαντώντας έμμεσα στην πρόταση Βέρρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2020

Δήμος Μυτιλήνης – Δήμος Δυτικής Λέσβου: Κανένα σημείο επαφής

Καμία εξέλιξη δεν παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις παγωμένες έως ανύπαρκτες σχέσεις, των δύο δημάρχων του νησιού μας Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν στις 30 Οκτωβρίου στο «Ν» 99fm, oΔήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος,  μέσα από την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» με αφορμή δημοσιεύματα και συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για τις σχέσεις των δύο δήμων, κατέθεσε δημόσια πρόσκληση προς το δήμαρχο Μυτιλήνης προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ τους και να βρεθεί συμβιβαστική λύση σε όλα όσα τους χωρίζουν.

Πέρασαν τρεις εβδομάδες σχεδόν από τότε ωστόσο σύμφωνα έγκυρες πληροφορίες από τους δύο δήμους, δεν έγινε κανένα βήμα προς την κατεύθυνση του διαλόγου ούτε και υπήρξε κάποια ανταπόκριση από το Δήμο Μυτιλήνης στη δημόσια πρόσκληση του Ταξιάρχη Βέρρου και της Δυτικής Λέσβου.

Στο παρασκήνιο στενοί συνεργάτες των δύο δημάρχων σχολιάζοντας το γεγονός της ανυπαρξίας σχέσεων των δύο δημοτικών αρχών, ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον επισημαίνοντας τα λάθη που έχουν γίνει καθώς και τα επεισόδια που διατάραξαν τις δύσκολες ισορροπίες  μεταξύ του Στρατή Κύτελη και του Ταξιάρχη Βέρρου. Το τελευταίο και μεγαλύτερο αγκάθι που εμποδίζει όπως όλα δείχνουν την επικοινωνία των δύο δημάρχων,  είναι η ΔΕΔΑΠΑΛ και οι διαφωνίες μεταξύ των δύο δήμων για την κατανομή των μετοχών. Ως γνωστόν Η Δυτική Λέσβος, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μη αποδεχόμενη την απόφαση συμμετοχής της ΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν» 99fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», στις τεταμένες σχέσεις των δύο δημάρχων και στην δημόσια πρόσκληση του Ταξιάρχη Βέρρου προς το Στρατή Κύτελη, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι αν κάποιος επιθυμεί πραγματικά το διάλογο και τη συναίνεση δεν το κάνει με πράξεις εντυπωσιασμού και δημόσιες προσκλήσεις αλλά με ενέργειες ειλικρινούς διάθεσης για συνεργασία και διάλογο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Μυτιλήνη και ο Στρατής Κύτελης κρατούν χαμηλούς τόνους και συνεχίζουν να εργάζονται για το καλό των δύο δήμων και ως απόδειξη αυτού, ανέφερε ότι συνεχίζονται όλα τα έργα που έχει αναλάβει η Μυτιλήνη ως διάδοχο σχήμα του Δήμου Λέσβου  και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει .

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημοσθένη Χατζηγιάννη καθώς και τη μη ανταπόκριση του Δήμου Μυτιλήνης στη δημόσια πρόσκληση για διάλογο που απήυθυνε στις 30 Οκτωβρίου μέσα από το «Ν» ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, ανέφερε:  «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο υπεύθυνη και ειλικρινής πρόσκληση να  καθίσουμε σε κοινό τραπέζι συζήτησης για όλα όσα μας αφορούν, από μία   πρόσκληση που απευθύνεται δημοσίως. Δεν έχει νόημα να αναφέρω μία μία τις περιπτώσεις που έγινε από μέρους μου προσπάθεια προσέγγισης και δεν   έτυχαν ούτε έστω αρνητικής απάντησης. Πιο χαρακτηριστική που θυμάμαι, είναι εκείνη για την συνεργασία μας στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πρότασή μου ισχύει και καλό θα είναι να τύχει αρμοδίως απάντησης. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις». 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη