× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει τον θεσμό των κοινοτήτων»

Δεν κλήθηκε η «Μυτιλήνη» να καταθέσει προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα, λέει η «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2020

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει τον θεσμό των κοινοτήτων»
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή τη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, κατά την οποία θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021 η παράταξη πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καταγγέλλει ότι «η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει τον θεσμό των κοινοτήτων».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συνεδρίαση αυτή για το τόσο σημαντικό θέμα του τεχνικού προγράμματος για τον επόμενο χρόνο δεν δίνεται η δυνατότητα στις Κοινότητες να καταθέσουν προτάσεις, να συζητήσουν ουσιαστικά, ούτε καν να ψηφίσουν όπως ο νόμος ορίζει σε ότι τις αφορά και μάλιστα θέτοντας θέμα ακυρότητας των αποφάσεων εφόσον αυτό δεν συμβαίνει. Με το πρόσχημα της πανδημίας του κορονοϊού υποτιμούνται βασικές δημοκρατικές αρχές και κατακτήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Κι αυτό όταν η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει οι δημοκρατικές διαδικασίες να λειτουργούν. Εφόσον βέβαια το Προεδρείο του Συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή κάτι τέτοιο θα το ήθελαν.

Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει το θεσμό των Κοινοτήτων σε επίπεδο τοπικών «τοποτηρητών» της. Αλλά ακόμα κι αυτό συμβαίνει όταν οι Πρόεδροι συμφωνούν με την πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Δημοτική Αρχή «τιμωρεί» τις Κοινότητες σε μηδενικές σχέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση της Κοινότητας Μυτιλήνης ας σημειωθεί ότι για μεγάλα προγραμματιζόμενα έργα όπως η κατά διαστήματα εδώ και χρόνια υπόθεση της επισκευής του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης, εκλεγμένοι απευθείας από το λαό με την ψήφο χιλιάδων Μυτιληνιών, ενημερώνονται για το σχεδιασμό ενίοτε και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης από τα μέσα ενημέρωσης! Να μην αναφερθούμε σε σημαντικά έργα που είχαν ενταχθεί μάλιστα στο υπό…. ολοκλήρωση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όπως η διαχείριση του ιστορικού κέντρου, έχει παραπεμφθεί στις καλένδες για άγνωστους λόγους. Μαζί με την προοπτική ενοικίασης χώρου για τη λειτουργία της Κοινότητας Μυτιλήνης στο κέντρο της πόλης που και αυτή... αγνοείται!

Δεδομένων όλων των παραπάνω, οι αιρετοί Σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης», καταγγέλλουν στο λαό του Δήμου Μυτιλήνης τη Δημοτική Αρχή Κύτελη. Καλούν τις δημοκρατικές παρατάξεις του Δήμου και των Κοινοτήτων σε συστράτευση για την προστασία του θεσμού από τις αντιδημοκρατικές αυθαιρεσίες».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα