× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λοκντάουν: Και τώρα… πόσο και πώς θα τρώμε;

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Αγγελική Μυρογιάννη δίνει στο «Ν» συμβουλές, ώστε να προσέξουμε τι καταναλώνουμε, όσο περιοριζόμαστε σπίτι

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/11/2020

Λοκντάουν: Και τώρα… πόσο και πώς θα τρώμε;
' χρόνος ανάγνωσης

Και τώρα που μένουμε περισσότερο σπίτι, λόγω λοκντάουν, ποιος θα μας κρατήσει μακριά από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας για να μη φάμε… ό,τι βρούμε; «Ο σωστός προγραμματισμός των γευμάτων» απαντά αμέσως η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Αγγελική Μυρογιάννη που έδωσε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», συμβουλές, ώστε να προσέξουμε τι καταναλώνουμε, όσο περιοριζόμαστε σπίτι.

Η κ. Μυρογιάννη την οποία αξίζει να ακούσετε γιατί μας παραχώρησε αρκετές λεπτομέρειες για τη διατροφή εν μέσω καραντίνας προτείνει σταθερά πέντε γεύματα την ημέρα, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε νηστικοί στο σούπερ- μάρκερ, αλλά και να μην αγοράζουμε προϊόντα στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε όσο είμαστε σπίτι. Λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, προτείνει περισσότερα λαχανικά, λιγότερους υδατάνθρακες και περιορισμό των πρωτεϊνών στο μενού μας, ενώ μας δίνει συγκεκριμένα σνακ για όταν βλέπουμε σειρές στις οθόνες μας και μας λέει να απευθυνθούμε στους ειδικούς για εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή, μας λέει, να ενυδατωνόμαστε σωστά, ώστε να μην μπερδεύουμε το ερέθισμα της πείνας με αυτό της δίψας.

Ακούστε αναλυτικά τις προτάσεις και το μενού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η Αγγελική Μυρογιάννη

Η Αγγελική Μυρογιάννη είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης, στο οποίο εισήχθη το 2009 και αποφοίτησε το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ‘’Βοστάνειο’’ και παράλληλα παρακολουθούσε επιμορφωτικά συνέδρια με θέμα τη διατροφή.

Το 2016 ολοκλήρωσε την επιμόρφωσή της στην ΑΣΠΑΙΤΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα και το 2017 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ Μυτιλήνης στο Τμήμα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας και στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Τμήμα Μαγειρικής.

Από τον Απρίλιο του 2017 έως και σήμερα διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο στη Μυτιλήνη, όπου παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής, καθώς παράλληλα πραγματοποιεί και επισκέψεις κατ' οίκον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλέφωνο: 22513 06808, 6984 458711

 E-mail: a.myrogianni@gmail.com

 Διεύθυνση: Ηλία Βενέζη 24, Μυτιλήνη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θορυβεί η απαγόρευση για τζελ νυχιών

Πώς θα ξεχωρίσεις τα ασφαλή τζελ και τι λένε οι επαγγελματίες του Beauty House στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Tο έθιμο των τραχανισμάτων στους Λάμπου Μύλους

Η Κοινότητα Λάμπου Μύλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με γαστρονομική παράδοση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη λεσβιακή γη στο τραπέζι του Σιγρίου

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ελιάς και τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο πρώτος τρύγος γίνεται γιορτή στην Ανεμώτια

Απο σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου η παραγωγή του ιδιαίτερου ροζέ κρασιού, ενώ το χωριό ετοιμάζεται για τρεις μέρες πολιτισμού, παράδοσης και οινικών απολαύσεων