× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απίστευτο! Σούφρωσαν χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό του Προέδρου των Πυροσβεστών

Καθημερινό πλέον φαινόμενο η εξαπάτηση πολιτών μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/11/2020

Απίστευτο! Σούφρωσαν χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό του Προέδρου των Πυροσβεστών

Θύμα επιτήδειων απατεώνων έπεσε  ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος ο οποίος θέλησε να μοιραστεί την περιπέτειά του, μέσα από το λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για να προφυλάξει όπως αναφέρει, άλλους πολίτες  σε περίπτωση που τους προσεγγίσουν απατεώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» ο Γ. Ντίνος αναφέρθηκε στο ατυχές περιστατικό, σημειώνοντας πως όλα ξεκίνησαν από μία αγγελία που είχε βάλει στο διαδίκτυο για να πουλήσει τη μοτοσικλέτα του. «Επικοινώνησε χθες Τετάρτη  μαζί μου κάποιο άτομο το οποίο δήθεν ενδιαφερόταν να αγοράσει τη μηχανή. Κάναμε συζητήσεις και παζάρια για την τιμή και την προκαταβολή και συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένο ποσό. Στη συνέχεια ζήτησε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς για να μου καταθέσει τα χρήματα κι εγώ έδωσα το λογαριασμό που ανήκει στη σύζυγό μου.

Η αγγελία και ο κωδικός

Λίγο αργότερα το ίδιο άτομο επικοινώνησε ξανά μαζί μου και ζήτησε να μιλήσει με τη σύζυγό μου. Της είπε ότι άμεσα θα της στείλει χρήματα μέσω e-banking και ότι θα έρθει ένας κωδικός στο τηλέφωνό της, τον οποίον θα πρέπει να του το πει. Παράλληλα με τη συνομιλία  ακουγόταν παιδικό κλάμα και ο άγνωστος είπε, ότι βιάζεται να ολοκληρώσει τη συναλλαγή γιατί ξύπνησε το παιδί του. Η σύζυγός μου, έδωσε χωρίς να υποψιαστεί τι συμβαίνει τον κωδικό που ήρθε στο τηλέφωνό της και λίγο αργότερα διαπιστώσαμε ότι έγινε ανάληψη από το λογαριασμό ενός σεβαστού ποσού από ATM στα Άνω Λιόσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λεφτά στο λεπτό»

Όπως φαίνεται οι άγνωστοι είχαν κάνει ενέργειες για να πάρουν χρήματα με την εφαρμογή «λεφτά στο λεπτό» και με τον κωδικό που έδωσε η σύζυγός μου έκαναν ανάληψη από κεντρικό ΑΤΜ της Αττικής. Άμεσα καταγγείλαμε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, ωστόσο η υπόθεση είναι αρκετά δύσκολη με δεδομένο ότι στο επίμαχο εικοσάλεπτο που έγινε η ανάληψη των χρημάτων, δεκάδες άνθρωποι πήγαν στο συγκεκριμένο ΑΤΜ. Οι κάμερες έχουν καταγράψει τα άτομα αυτά, ωστόσο από τη μία πλευρά δεν μπορείς να στοχοποιήσεις και να καταγγείλεις απλούς πολίτες που έτυχε να κάνουν συναλλαγή στο μηχάνημα αυτό, από την άλλη με τη χρήση μάσκας είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επιπλέον ο εντοπισμός του τηλεφώνου από το οποίο έγιναν οι κλήσεις είναι πολύ δύσκολος αφού πρόκειται όπως όλα δείχνουν για νούμερο φάντασμα που ανήκει σε ανύπαρκτο άτομο ή αλλοδαπό.

Ο λόγος που προχωρήσαμε με τη σύζυγό μου στη δημοσιοποίηση της άτυχης αυτής ιστορίας είναι επειδή θέλουμε να προφυλάξουμε άλλους συμπολίτες μας από τους απατεώνες. Είναι εύκολο όπως αποδείχθηκε ένας καλόπιστος άνθρωπος και όχι απαραίτητα αφελής να πέσει θύμα επιτήδειων  εξαιτίας μίας συγκυρίας ή μίας άτυχης στιγμής, για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και άλλη περίπτωση

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα που έγινε η καταγγελία του Γιώργου Ντίνου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, είχε γίνει ανάλογη καταγγελία για παρόμοιο περιστατικό λίγο νωρίτερα στο ίδιο αστυνομικό τμήμα, από συμπολίτη μας που του απέσπασαν με δόλιο τρόπο 10 χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Εξιχνίαση απάτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα  Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβο προχώρησε στην εξιχνίαση άλλης μίας απάτης η οποία συντελέστηκε εις βάρος 45χρονου συμπολίτη μας πριν από τρεις μήνες περίπου.

Στην περίπτωση αυτή ο 45χρονος ανταποκρινόμενος σε αγγελία που είδε στο διαδίκτυο για την πώληση αυτοκινήτου ήρθε σε επαφή με άγνωστα άτομα τα οποία τον έπεισαν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 14.742 ευρώ, ως προκαταβολή για το αυτοκίνητο που ήθελε να αγοράσει. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά εξαφανίστηκαν και φυσικά ο συμπολίτης μας δεν παρέλαβε ποτέ το αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι θα τους έστελναν.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων στην υπόθεση αυτή και συγκεκριμένα ενός 43χρονου αλλοδαπού και δύο γυναικών 18 και 31 ετών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης