× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Προσέχω για να θυμάμαι»

Σήμερα η ομιλία της νευροψυχολόγου Χρυσάνθης Μυρσινιά στο Επιμελητήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2019

«Προσέχω για να θυμάμαι»
' χρόνος ανάγνωσης

Oμιλία με τίτλο «Προσέχω για να θυμάμαι» θα πραγματοποιήσει η Χρυσάνθη Μυρσινιά, Νευροψυχολόγος MSc., Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια CBT την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου.

Η ομιλία απευθύνεται σε:

  • γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν πώς μπορεί να τους βοηθήσει ένας Νευροψυχολόγος όταν αντιμετωπίζουν ασθενείς με προβλήματα γνωστικών λειτουργιών
  • άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κάποια νευροεκφυλιστική νόσο ή κρανιοεγκεφαλική κάκωση (π.χ. νόσος του Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Άνοια, Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας) ή πάσχουν από επιληπτικές κρίσεις
  • άτομα που έχουν στο περιβάλλον τους άτομο με νευροεκφυλιστική νόσο ή κρανιοεγκεφαλική κάκωση (π.χ. νόσος του Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Άνοια, Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας) ή πάσχοντα με επιληπτικές κρίσεις και είναι φροντιστές του ή συγγενείς και θέλουν να εξεταστούν για να αποφύγουν την περίπτωση της κληρονομικότητας
  • άτομα που απλά αισθάνονται μία δυσκολία στην μνήμη, την προσοχή, τον λόγο ή την εκτέλεση σειρών εντολών και θέλουν να μάθουν εάν πάσχουν από γνωστική έκπτωση και τί μπορούν να κάνουν για αυτό
  • Φροντιστές ατόμων με με νευροεκφυλιστική νόσο ή κρανιοεγκεφαλική κάκωση (π.χ. νόσος του Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Άνοια και Alzheimer, Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας) ή πάσχοντων με επιληπτικές κρίσεις και πιστεύουν ότι χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ