
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ τα προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλλιθέας Λήμνου, καταθέτοντας ως Αναφορά το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών. Η κατάθεση έγινε από τους βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Βιβή Δάγκα, Γιάννη Δελή, Αφροδίτη Κτενά και Μανώλη Συντυχάκη.
Στο υπόμνημα καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στη σχολική μονάδα, όπου φοιτούν συνολικά 14 μαθητές. Μεταξύ άλλων, οι γονείς αναφέρουν παρουσία τρωκτικών ακόμη και μετά από εργασίες μυοκτονίας, προβλήματα στον αύλειο χώρο και στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, καθώς και ελλείψεις στις υποδομές του νέου Νηπιαγωγείου, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η απαιτούμενη τουαλέτα.
Παράλληλα επισημαίνονται κενά σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό, ανεπαρκής νοσηλευτική κάλυψη, αλλά και εκκρεμότητες στη μεταφορά μαθητών.
Με την Αναφορά ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του σχολείου και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν θέσει οι γονείς.