
Στους 10.139 διαμορφώθηκε ο αριθμός των δηλωμένων ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο τον Αύγουστο του 2026. Έναν μήνα νωρίτερα, τον Ιούλιο, ήταν 10.171, ενώ τον Αύγουστο του 2025 ήταν 11.305.
Σε επίπεδο οκταμήνου, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2026, ο μέσος όρος των ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο διαμορφώθηκε σε 12.097 άτομα, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2025 ήταν 13.101 άτομα. Δηλαδή, ο μέσος αριθμός των ανέργων παρουσιάζει μείωση κατά 1.004 άτομα ή 7,66%.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους επιταχύνθηκε ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της δηλωμένης ανεργίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Ωστόσο, τους επόμενους μήνες, με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου και το κλείσιμο εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, αναμένεται αύξηση του αριθμού των δηλωμένων ανέργων, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο λόγω της έντονης εποχικότητας της απασχόλησης στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση, η πορεία αποκλιμάκωσης της δηλωμένης ανεργίας, που ξεκίνησε το 2021, δείχνει να συνεχίζεται και το 2026.