
Δύο ακόμη εβδομάδες έχουν στη διάθεσή τους οι φίλοι της σύγχρονης τέχνης για να επισκεφθούν τις καλοκαιρινές εκθέσεις της K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες πέρασαν από τον εκθεσιακό χώρο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες λειτουργίας, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για το φετινό πρόγραμμα.
Ιστορίες που ταξιδεύουν μέσα από απρόσμενες διαδρομές
Η έκθεση «SPECTRAL», σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή, θα συνεχιστεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Οι καλλιτέχνες κινούνται στον χώρο σαν φαντάσματα, αφηγούμενοι ιστορίες που φτάνουν στον θεατή μέσα από απρόσμενες διαδρομές, εικόνες και διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καταξιωμένοι δημιουργοί Bas Jan Ader, Anders Edström, Άγγελος Φρέντζος, Bruce Nauman, Jackie Nickerson, Erwin Olaf, Γιώργος Σαπουντζής, Hans van Manen και Serpil Yeter.
Το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ιστορικά αλλά και νεότερα έργα, τα οποία παρουσιάζονται με δάνεια από σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Γάνδης και η Εθνική Όπερα και Μπαλέτο της Ολλανδίας.
Η συλλογή της Gallery συναντά έργα που γεννήθηκαν στη Λέσβο
Παράλληλα, στον δεύτερο όροφο της K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση «RE-COLLECTION». Η έκθεση συνδυάζει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της Gallery με καλλιτεχνικό υλικό που δημιουργήθηκε ειδικά στη Λέσβο.
Μέσα από αυτή τη συνύπαρξη, το κοινό επανασυστήνεται σε καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με τον οργανισμό από την ίδρυσή του, το 2014. Συμμετέχουν οι Polly Brown, Louis De Belle, Christian Michael Filardo, Diego Saldiva και Dan Stockholm.
Σε αντίθεση με τη «SPECTRAL», η «RE-COLLECTION» δεν ολοκληρώνει τη διαδρομή της μαζί με το καλοκαιρινό πρόγραμμα, καθώς θα παραμείνει επισκέψιμη και κατά τη χειμερινή περίοδο 2026-2027.
Ελεύθερη είσοδος έως τις 6 Σεπτεμβρίου
Οι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026. Το κοινό μπορεί να τις επισκέπτεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 694 220 2222.
Νέες δράσεις τον χειμώνα και παρουσία στα Ιωάννινα
Η K-Gold Temporary Gallery αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το χειμερινό της πρόγραμμα στη Λέσβο, το οποίο θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους πειραματισμούς γύρω από τη φωτογραφία και την κινούμενη εικόνα.
Παράλληλα, τον Οκτώβριο ο οργανισμός θα συμμετάσχει σε δράση αφιερωμένη στις καλλιτεχνικές εκδόσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα.
Το εκθεσιακό πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και με συνεργάτη έρευνας τη Villa Filanda Antonini. Η K-Gold Temporary Gallery απευθύνει επίσης ευχαριστίες στη Le Labo.