× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μυτιλήνη «σερβίρει» θέαμα στα Τσαμάκια με το Mytilene Open

Στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διοργάνωσης, Δήμος Μυτιλήνης, ΕΟΠΕ και αθλητές κάλεσαν τον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες των νέων γηπέδων beach volley

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2026

Η Μυτιλήνη «σερβίρει» θέαμα στα Τσαμάκια με το Mytilene Open
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με αισιοδοξία, υψηλές προσδοκίες και κοινή πεποίθηση ότι η Μυτιλήνη μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς του ελληνικού beach volley πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στα νέα γήπεδα των Τσαμακίων, η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Mytilene Open 2026.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, αποτελεί μέρος του επίσημου καλενταριού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Ανδρών και Γυναικών και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μυτιλήνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ Κώστας Ασημακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής, καθώς και αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα νέα γήπεδα ανοίγουν μια νέα εποχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό του νησιού, υπενθυμίζοντας ότι μόλις μία ημέρα πριν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων.

Όπως τόνισε, τα σύγχρονα γήπεδα δεν δημιουργήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της φετινής διοργάνωσης, αλλά αποτελούν μια μόνιμη αθλητική υποδομή που θα φιλοξενεί και στο μέλλον μεγάλες διοργανώσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη διαρκή συνεργασία με τον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στη διοργάνωση, σημείωσε ότι μετά το περσινό τουρνουά στο Πλωμάρι, η φετινή μεταφορά στα Τσαμάκια αποτελεί ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι κάθε χρόνο η διοργάνωση να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο.

«Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

«Τα γήπεδα αυτά είναι το καμάρι του Αιγαίου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ΕΟΠΕ, Κώστα Ασημακόπουλου, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτζου.

Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των νέων εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζοντάς τες «το καμάρι του Αιγαίου» και πρότυπο για πολλές νησιωτικές περιοχές που επιθυμούν να επενδύσουν στο άθλημα.

Όπως επισήμανε, ο συνδυασμός της παραλίας των Τσαμακίων με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις δημιουργεί ιδανικές συνθήκες τόσο για αγωνιστικές διοργανώσεις όσο και για την ανάπτυξη του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για συνεχή αύξηση των τουρνουά σε όλη τη χώρα, με υψηλές οργανωτικές προδιαγραφές και στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία για αθλητές, θεατές και χορηγούς.

Μάλιστα δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η Μυτιλήνη μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις.

«Η υποδομή σηκώνει ακόμη και ένα τουρνουά Masters», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το νησί διαθέτει τόσο τις αθλητικές όσο και τις τουριστικές προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί σε ακόμη υψηλότερες απαιτήσεις.

 «Η εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας μάς τιμά»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής στάθηκε στη σημασία της δεύτερης συνεχόμενης ανάθεσης της διοργάνωσης στη Μυτιλήνη, χαρακτηρίζοντάς την ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Δήμο και τη δουλειά που έχει γίνει.

Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία αλλά και όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από την Κρήτη και τη Ρόδο, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η μετακίνηση προς ένα ακριτικό νησί.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να επισκεφθούν τις νέες εγκαταστάσεις και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.

«Η Μυτιλήνη μπορεί να γίνει σταθερός σταθμός»

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησαν και οι αθλητές που συμμετέχουν στο Mytilene Open.

Ο διεθνής αθλητής Σταύρος Ντάλλας, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λέσβο, χαρακτήρισε υποδειγματική τη διοργάνωση και τόνισε ότι τέτοιες εγκαταστάσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Όπως σημείωσε, το beach volley χρειάζεται σύγχρονους χώρους ώστε να προσελκύει νέους αθλητές και να δημιουργείται αθλητική κουλτούρα στις τοπικές κοινωνίες.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή η Μυτιλήνη να καθιερωθεί ως ένας μόνιμος σταθμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει ήδη με άλλα νησιά του Αιγαίου.

Από την πλευρά της, η αθλήτρια που συμμετέχει στη διοργάνωση δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, καθώς πέρυσι δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.Εξέφρασε την αισιοδοξία της για ένα όμορφο αγωνιστικό τριήμερο, ευχόμενη οι φίλαθλοι να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και να γεμίσουν τις εξέδρες των νέων γηπέδων.

Αθλητισμός και τουρισμός μαζί

Πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το Mytilene Open αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια σύνδεσης του αθλητισμού με την τουριστική προβολή της Λέσβου.

Η παρουσία δεκάδων αθλητών, συνοδών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις νέες εγκαταστάσεις στα Τσαμάκια, ενισχύει την εικόνα της Μυτιλήνης ως προορισμού που μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το βλέμμα όλων πλέον στρέφεται στους αγώνες που θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, με τη φιλοδοξία η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει ακόμη ένα βήμα για την καθιέρωση της Μυτιλήνης στον χάρτη του ελληνικού beach volley.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με εικόνες, μουσική και ιστορίες άνοιξε η αυλαία του Polichnitos Cultural Festival Lesvos 2026

Η πρώτη ημέρα του διεθνούς φεστιβάλ ένωσε δημιουργούς από περισσότερες από δέκα χώρες με την τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας την ιστορία, τη φύση και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής
Με εικόνες, μουσική και ιστορίες άνοιξε η αυλαία του Polichnitos Cultural Festival Lesvos 2026
ΧΩΡΙΑ

Το Ίππειος τίμησε τον Αγιο Προκόπιο με Ιερά Αγρυπνία

Ο πατήρ Γαβριήλ τέλεσε την Ιερά Ακολουθία και τη Θεία Λειτουργία, καλώντας τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη από τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου.
Το Ίππειος τίμησε τον Αγιο Προκόπιο με Ιερά Αγρυπνία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Τέλος» στο πεύκο‑κίνδυνο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φώτη Μάγγου κόβεται το δέντρο που προκαλούσε έντονη ανησυχία για την ασφάλεια εργαζομένων, πολιτών και οδηγών.
«Τέλος» στο πεύκο‑κίνδυνο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δημήτρης Αναγνώστου παρουσιάζει το Ouzo Fest 2026

Η Λέσβος γιορτάζει το ούζο σήμερα Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου στη Μαρίνα Μυτιλήνης στις 8.30 μμ και το Σάββατο 11 Ιουλίου στη Μαρίνα Πλωμαρίου
Ο Δημήτρης Αναγνώστου παρουσιάζει το Ouzo Fest 2026
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας της Λέσβου

Ο γενικός γραμματέας του Νομαχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ τονίζει πως παρά τις αυξημένες ανάγκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν έγινε τίποτα για την ενίσχυση τους
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εκεί όπου η πίστη νικά τον πόνο

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της ανεύρεσης των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ, που αποκαλύφθηκαν στις 3 Ιουλίου 1959 – «Οι Άγιοί μας είναι ολοζώντανοι. Ο Θεός μάς έδωσε αυτή την παρηγοριά. Θαυματουργούν κάθε μέρα», δήλωσε η Ηγουμένη Ταβιθά
Εκεί όπου η πίστη νικά τον πόνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομνηνάκα: «Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τα μονοπώλια, όχι τις ανάγκες του λαού»

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι υπηρετούν την ίδια στρατηγική της ΕΕ, κάνοντας λόγο για αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και νέα βάρη για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους
Κομνηνάκα: «Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τα μονοπώλια, όχι τις ανάγκες του λαού»
ΕΛΛΑΔΑ

«Η κατοικία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια»

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα για το στεγαστικό -Δημόσιος φορέας κοινωνικής στέγασης, αξιοποίηση κλειστών ακινήτων και παρεμβάσεις στην αγορά περιλαμβάνονται στις προτάσεις που παρουσίασε απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών
«Η κατοικία δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Ο Παλλεσβιακός Φορέας Πρωτογενούς Τομέα θέτει στο επίκεντρο το χρόνιο ζήτημα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε αρχαιολογικές ζώνες και ζητά λύσεις μέσα από θεσμικό διάλογο
Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνεδρίαση για νέο προεδρείο και για Δημοτική Επιτροπή και για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μετά από πρόσκληση του νυν προέδρου, στις 8 το απόγευμα
Συνεδρίαση για νέο προεδρείο και για Δημοτική Επιτροπή και για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Κατόπιν ενεργειών μου…» αναφέρει ο Βέρρος για τις χρηματοδοτήσεις

Με βαριές εκφράσεις και αιχμές ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κατηγορεί την Περιφέρεια ότι οικειοποιείται τις προσπάθειες του Δήμου για την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές του Νοεμβρίου 2025
«Κατόπιν ενεργειών μου…» αναφέρει ο Βέρρος για τις χρηματοδοτήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παραμένει ο Προβέντζας στο τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της εκλογής προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής δεν αναμένονται εκπλήξεις και ουσιαστικές αλλαγές στα πρόσωπα
Παραμένει ο Προβέντζας στο τιμόνι του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης