× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μυτιλήνη «σερβίρει» θέαμα στα Τσαμάκια με το Mytilene Open

Στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διοργάνωσης, Δήμος Μυτιλήνης, ΕΟΠΕ και αθλητές κάλεσαν τον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες των νέων γηπέδων beach volley

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2026

Η Μυτιλήνη «σερβίρει» θέαμα στα Τσαμάκια με το Mytilene Open
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με αισιοδοξία, υψηλές προσδοκίες και κοινή πεποίθηση ότι η Μυτιλήνη μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς του ελληνικού beach volley πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στα νέα γήπεδα των Τσαμακίων, η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Mytilene Open 2026.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, αποτελεί μέρος του επίσημου καλενταριού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Ανδρών και Γυναικών και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μυτιλήνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ Κώστας Ασημακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής, καθώς και αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα νέα γήπεδα ανοίγουν μια νέα εποχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό του νησιού, υπενθυμίζοντας ότι μόλις μία ημέρα πριν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων.

Όπως τόνισε, τα σύγχρονα γήπεδα δεν δημιουργήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της φετινής διοργάνωσης, αλλά αποτελούν μια μόνιμη αθλητική υποδομή που θα φιλοξενεί και στο μέλλον μεγάλες διοργανώσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη διαρκή συνεργασία με τον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στη διοργάνωση, σημείωσε ότι μετά το περσινό τουρνουά στο Πλωμάρι, η φετινή μεταφορά στα Τσαμάκια αποτελεί ένα ακόμη βήμα αναβάθμισης, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι κάθε χρόνο η διοργάνωση να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο.

«Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

«Τα γήπεδα αυτά είναι το καμάρι του Αιγαίου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα θερμά ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ΕΟΠΕ, Κώστα Ασημακόπουλου, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτζου.

Ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των νέων εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζοντάς τες «το καμάρι του Αιγαίου» και πρότυπο για πολλές νησιωτικές περιοχές που επιθυμούν να επενδύσουν στο άθλημα.

Όπως επισήμανε, ο συνδυασμός της παραλίας των Τσαμακίων με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις δημιουργεί ιδανικές συνθήκες τόσο για αγωνιστικές διοργανώσεις όσο και για την ανάπτυξη του αθλήματος σε τοπικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για συνεχή αύξηση των τουρνουά σε όλη τη χώρα, με υψηλές οργανωτικές προδιαγραφές και στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία για αθλητές, θεατές και χορηγούς.

Μάλιστα δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η Μυτιλήνη μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις.

«Η υποδομή σηκώνει ακόμη και ένα τουρνουά Masters», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το νησί διαθέτει τόσο τις αθλητικές όσο και τις τουριστικές προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί σε ακόμη υψηλότερες απαιτήσεις.

 «Η εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας μάς τιμά»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής στάθηκε στη σημασία της δεύτερης συνεχόμενης ανάθεσης της διοργάνωσης στη Μυτιλήνη, χαρακτηρίζοντάς την ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Δήμο και τη δουλειά που έχει γίνει.

Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία αλλά και όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από την Κρήτη και τη Ρόδο, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η μετακίνηση προς ένα ακριτικό νησί.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να επισκεφθούν τις νέες εγκαταστάσεις και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.

«Η Μυτιλήνη μπορεί να γίνει σταθερός σταθμός»

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησαν και οι αθλητές που συμμετέχουν στο Mytilene Open.

Ο διεθνής αθλητής Σταύρος Ντάλλας, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Λέσβο, χαρακτήρισε υποδειγματική τη διοργάνωση και τόνισε ότι τέτοιες εγκαταστάσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Όπως σημείωσε, το beach volley χρειάζεται σύγχρονους χώρους ώστε να προσελκύει νέους αθλητές και να δημιουργείται αθλητική κουλτούρα στις τοπικές κοινωνίες.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή η Μυτιλήνη να καθιερωθεί ως ένας μόνιμος σταθμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει ήδη με άλλα νησιά του Αιγαίου.

Από την πλευρά της, η αθλήτρια που συμμετέχει στη διοργάνωση δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, καθώς πέρυσι δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.Εξέφρασε την αισιοδοξία της για ένα όμορφο αγωνιστικό τριήμερο, ευχόμενη οι φίλαθλοι να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και να γεμίσουν τις εξέδρες των νέων γηπέδων.

Αθλητισμός και τουρισμός μαζί

Πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το Mytilene Open αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια σύνδεσης του αθλητισμού με την τουριστική προβολή της Λέσβου.

Η παρουσία δεκάδων αθλητών, συνοδών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις νέες εγκαταστάσεις στα Τσαμάκια, ενισχύει την εικόνα της Μυτιλήνης ως προορισμού που μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το βλέμμα όλων πλέον στρέφεται στους αγώνες που θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής, με τη φιλοδοξία η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει ακόμη ένα βήμα για την καθιέρωση της Μυτιλήνης στον χάρτη του ελληνικού beach volley.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: «Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»

Η Μαρία Κομνηνάκα υποστήριξε στη Βουλή ότι οι αλλαγές που προωθούνται στο Σύνταγμα υπηρετούν τη θωράκιση της κυβερνητικής πολιτικής και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας
ΚΚΕ: «Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστικές διαδρομές στην Αντισσα από τον Σύλλογο «Τέρπανδρος»

Εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, πεζοπορίες, μουσική, χορός και θεατρικές παραστάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 2026
Πολιτιστικές διαδρομές στην Αντισσα από τον Σύλλογο «Τέρπανδρος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 31 Ιουλίου ζητά το Επιμελητήριο

Επιστολή στον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη – «Αναγκαίος περισσότερος χρόνος για επιχειρήσεις και λογιστές», τονίζει ο Παναγιώτης Τατάκης
Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 31 Ιουλίου ζητά το Επιμελητήριο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Χριστόφα μετά την πυρκαγιά στην Αγιάσο

Ευχαριστεί όλο τον κόσμο, την πυροσβεστική, του εθελοντές, τους κατοίκους της περιοχής για την άμεση κινητοποίηση
Δήλωση Χριστόφα μετά την πυρκαγιά στην Αγιάσο
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΩΡΙΑ

Έσβησε η φωτιά στα Πάμφιλα

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ – Δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης
Έσβησε η φωτιά στα Πάμφιλα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η φωτιά στην Αγιάσο έσβησε άμεσα

Απέτρεψαν τα χειρότερα πυροσβέστες, εθελοντές και Πολιτική Προστασία – Κρίσιμη η άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων καθώς πρόκειται για σχετικά δύσβατη περιοχή
Η φωτιά στην Αγιάσο έσβησε άμεσα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αμεση ανταπόκριση μετά τις επισημάνσεις για τον στύλο στην Επάνω Σκάλα

Το προστατευτικό καπάκι τοποθετήθηκε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, αποκαθιστώντας ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους
Αμεση ανταπόκριση μετά τις επισημάνσεις για τον στύλο στην Επάνω Σκάλα
ΧΩΡΙΑ

Πρόεδρος ο Νικόλαος Βασίλαρος στον Αρίωνα Παλαιοκήπου

Κάλεσμα για συμμετοχή, ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά
Πρόεδρος ο Νικόλαος Βασίλαρος στον Αρίωνα Παλαιοκήπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης

Aπό τις 20:45 έως και την ολοκλήρωση του αγώνα, που εκτιμάται γύρω στις 23:30
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον νυχτερινό αγώνα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας

Παραδοσιακοί χοροί, κόκορας με χυλοπίτες και μεγάλο γλέντι το Σάββατο 18 Ιουλίου στον Κάτω Τρίτος
Η Πελοπόννησος στρώνει τραπέζι στη Λέσβο με τη Γιορτή Χυλοπίτας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe

Δήμοι και περιφέρειες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο SPACE4Cities και να διεκδικήσουν δωρεάν τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή με δορυφορικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη
Δωρεάν πιλοτικές εφαρμογές για δήμους μέσω Horizon Europe
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»

Τέσσερις βουλευτές της Νέας Αριστεράς καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απέναντι στις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού
«Γιατί δεν ζητήθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη Λέσβο;»