× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα παιδιά των χωριών της Λέσβου έγραψαν τη δική τους επιτυχία

Υψηλές βαθμολογίες, μεγάλοι στόχοι και ιστορίες επιμονής από τα Λύκεια της λεσβιακής υπαίθρου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/6/2026

Τα παιδιά των χωριών της Λέσβου έγραψαν τη δική τους επιτυχία
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της λεσβιακής υπαίθρου έδωσαν και φέτος τη δική τους δυνατή απάντηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από τα Πάμφιλα, τη Γέρα, την Καλλονή, το Πλωμάρι, την Αγιάσο, το Ίππειος, την Πέτρα και τον Μανταμάδο, οι επιδόσεις τους αποτυπώνουν μια χρονιά γεμάτη διάβασμα, άγχος, μετακινήσεις, προσωπικές στερήσεις και καθημερινή προσπάθεια.

Πίσω από τα μόρια βρίσκονται νέοι και νέες με διαφορετικά όνειρα και κοινούς στόχους. Με κατεύθυνση τη Νομική, την Ψυχολογία, την Πληροφορική, τις Πολυτεχνικές Σχολές, τις επιστήμες Υγείας, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τις παιδαγωγικές σπουδές, τα παιδιά των χωριών της Λέσβου ανοίγουν τώρα τον δρόμο για το επόμενο βήμα της ζωής τους.

Δυστυχώς στο κείμενο δεν περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι του Λυκείου Πολιχνίτου καθώς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε το σχολείο. 

Πάμφιλα με υψηλές επιδόσεις και νέες πρωτιές

Το Γενικό Λύκειο Παμφίλων επιβεβαιώνει και φέτος τη σταθερά υψηλή παρουσία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πρόκειται για ένα σχολείο που κάθε χρόνο καταγράφει πολύ υψηλές βαθμολογίες, αριστούχους και σημαντικές πρωτιές, με τους μαθητές και τις μαθήτριές του να ξεχωρίζουν μέσα από συστηματική προσπάθεια και ξεκάθαρους στόχους για την επόμενη εκπαιδευτική τους διαδρομή.

Ξεχωριστή είναι η επίδοση του Μάριου Άγγελου Σταματή, ο οποίος αναδεικνύεται δεύτερος αριστούχος της Λέσβου, συγκεντρώνοντας 19.293 μόρια στην κατεύθυνση Θετικών Σπουδών. Ο μαθητής σημείωσε 19,7 στα Μαθηματικά, 19,8 στη Φυσική, 19,3 στη Χημεία και 17,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στόχος του είναι η εισαγωγή του στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μια επιλογή που, όπως ανέφερε, αποτελούσε σταθερό κίνητρο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του.

Ιδιαίτερα υψηλή επίδοση σημείωσε και η Θεοδώρα Κουγιουμτζή, η οποία συγκέντρωσε 18.720 μόρια. Ο υψηλότερος βαθμός της ήταν το 19,8 στην Ιστορία, σε ένα μάθημα που, όπως εξήγησε, την δυσκόλεψε περισσότερο λόγω της απαιτητικής διαδικασίας αποστήθισης.

Η ίδια χαρακτήρισε τη χρονιά δύσκολη, όμως πλέον απολαμβάνει τους καρπούς μιας μεγάλης και επίμονης προσπάθειας. Με 18.720 μόρια, θέτει ως στόχο την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο σχολείο ξεχώρισε και ο Μιχαήλ Άγγελος Βαξεβάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 18.030 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής. Επιθυμεί να εισαχθεί σε σχολή Οικονομίας ή Πληροφορικής, έχοντας μπροστά του μια σειρά από επιλογές που συνδέονται με τα ενδιαφέροντά του.

Ο ίδιος περιγράφει τη χρονιά ως απαιτητική και σημειώνει ότι προσπάθησε να διαχειριστεί το άγχος του. Σημαντικούς συμμάχους σε αυτή τη διαδρομή είχε τους γονείς, τους φίλους και τους καθηγητές του, ενώ για να αποσυμφορείται από την πίεση της προετοιμασίας επέλεγε τις βόλτες και το περπάτημα.

Η προσπάθεια της Ανδρονίκης Αναγνώστου από το Λύκειο Γέρας

Το Γενικό Λύκειο Γέρας συμμετείχε και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με μαθητές και μαθήτριες που διεκδίκησαν με συνέπεια την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάμεσά τους ξεχώρισε η Ανδρονίκη Αναγνώστου, μια πολύ καλή μαθήτρια, η οποία συγκέντρωσε 17.410 μόρια από την κατεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας.

Η Ανδρονίκη Αναγνώστου επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές της σε ένα αντικείμενο που συνδέεται με τις θετικές επιστήμες και την υγεία. Οι βασικές επιλογές της είναι τα Τμήματα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Βιολογίας ή Φαρμακευτικής.

Η ίδια χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά δύσκολη, όμως τονίζει ότι η προσπάθεια που κατέβαλε απέδωσε καρπούς. Όπως σημειώνει, κανένας κόπος δεν πάει χαμένος, όταν υπάρχει επιμονή και προσήλωση στον στόχο.

Μέσα στην απαιτητική περίοδο της προετοιμασίας της, η Ανδρονίκη φρόντιζε να κρατά χρόνο για τον εαυτό της, επιλέγοντας κυρίως τα Σαββατοκύριακα να βγαίνει βόλτα με τους φίλους της και να αποφορτίζεται από την καθημερινή πίεση των μαθημάτων.

Υψηλές επιδόσεις και διαφορετικοί στόχοι από το Λύκειο Καλλονής

Το Γενικό Λύκειο Καλλονής είχε και φέτος ισχυρή παρουσία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με μαθητές και μαθήτριες που ξεχώρισαν για τις υψηλές επιδόσεις τους και διεκδικούν την εισαγωγή τους σε σχολές των ανθρωπιστικών, θετικών και επιστημών υγείας. Πίσω από τα μόρια και τους βαθμούς βρίσκεται μια χρονιά έντονης προετοιμασίας, με διάβασμα, πίεση, αλλά και προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία στην καθημερινότητα.

Η Άρτεμις Κατερινέλλη, από το Σκαλοχώρι, συγκέντρωσε 19.080 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η ίδια αναφέρει ότι η αποστήθιση ήταν το στοιχείο που την δυσκόλεψε περισσότερο, όμως την αντιμετώπισε ως μια πρόκληση για να ξεπεράσει τα όριά της. Διάβαζε με συνέπεια και προσπαθούσε να μην αφήνει κενά που θα μπορούσαν να την δυσκολέψουν στη συνέχεια.

Η επιτυχία της έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το Σκαλοχώρι και τις οικογένειες της περιοχής, εξαιτίας του αφθώδους πυρετού. Όπως σημειώνει, οι σφαγές ζώων που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το κλίμα για τους κατοίκους του χωριού. Η Άρτεμις επιθυμεί να σπουδάσει Παιδαγωγικά, Ευρωπαϊκές Σπουδές ή Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών, ο Χαράλαμπος Χατζόγλου συγκέντρωσε 18.104 μόρια, σημειώνοντας μάλιστα 19,9 στη Φυσική. Στόχος του είναι η εισαγωγή του σε Πολυτεχνική Σχολή και ειδικότερα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Όπως αναφέρει, η Χημεία ήταν το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του επέλεγε να βγαίνει βόλτες, ώστε να ηρεμεί και να αποφορτίζεται από την πίεση της προετοιμασίας.

Η Σοφία Παπαδοπούλου συγκέντρωσε 17.515 μόρια από την κατεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας. Θέλει να ασχοληθεί με την έρευνα και τη Βιολογία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις κληρονομικές ασθένειες και στη Γενετική. Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα της χρονιάς, κρατούσε χρόνο για όσα την εκφράζουν, ακούγοντας μουσική, ζωγραφίζοντας και παρακολουθώντας αγαπημένες σειρές.

Από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών, ο Άγγελος Φαμπιάτος συγκέντρωσε 17.352 μόρια και επιθυμεί να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη. Η χρονιά, όπως λέει, του άρεσε πολύ, καθώς θεωρούσε τα μαθήματα ενδιαφέροντα. Διάβαζε 3 έως 4 ώρες την ημέρα και παράλληλα έβγαινε βόλτες σχεδόν καθημερινά, διατηρώντας μια ισορροπία ανάμεσα στην προετοιμασία και τον ελεύθερο χρόνο.

H Ιγνατία- Πηνελόπη (Νάντια) Βοσδογαλή Γενικό Λύκειο Καλλονής Ιγνάτιος Αγαλιανός η οποια βγήκε πρώτη στο πεδίο της Οικονομία και Πληροφορική με βαθμό 18,4 στην Πληροφορική και βρίσκεται στο 16,4% σε όλη την Ελλάδα που έγραψε πάνω από 18. Συγκέντρωσε 16.820 μόρια .
το μήνυμα της Νάντιας:
«Η φετινή χρονιά ήταν μια διαδρομή αδιάκοπου διαβάσματος και προσωπικής υπέρβασης. Είμαι πολύ χαρούμενη που οι κόποι μου απέδωσαν, χαρίζοντάς μου την πρωτιά στο πεδίο μου στο σχολείο και μια θέση στο 16,4% των υποψηφίων πανελλαδικά με βαθμολογία πάνω από 18 στην Πληροφορική.

Σε αυτή την απαιτητική διαδρομή, η οικογένειά μου ήταν το στήριγμά μου. Χωρίς την αγάπη και τη βοήθειά τους, αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν το ίδιο σημαντική.»

Στόχοι και υψηλές επιδόσεις από το Λύκειο Πλωμαρίου

Το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου είχε και φέτος τη δική του ξεχωριστή παρουσία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με μαθητές και μαθήτριες που ολοκλήρωσαν μια απαιτητική χρονιά και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στις σχολές που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Με συνέπεια, πρόγραμμα και στήριξη από το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον, οι νέοι και οι νέες του Πλωμαρίου διεκδίκησαν τους στόχους τους, έχοντας παράλληλα διαμορφώσει τα δικά τους ενδιαφέροντα και σχέδια για το μέλλον.

Η Χριστίνα Αγιακάτσικα, από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 18.220 μόρια. Η ίδια περιγράφει τη χρονιά ως δύσκολη, με τα Αρχαία Ελληνικά, το γνωστό κείμενο και την Ιστορία να είναι τα μαθήματα που την δυσκόλεψαν περισσότερο, ιδιαίτερα λόγω της αποστήθισης που απαιτούσαν.

Παρά τις δυσκολίες, διάβαζε με πρόγραμμα και προσπαθούσε να αφήνει λίγο χρόνο για βόλτες και ξεκούραση. Πρώτη της επιλογή είναι οι σχολές Ψυχολογίας. Αυτό το διάστημα εργάζεται και, όπως αναφέρει, της αρέσει πολύ η εμπειρία αυτή.

Η Μαργαρίτα Φραγκιά, από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής, συγκέντρωσε 17.120 μόρια. Μιλά για μια χρονιά με υψηλές απαιτήσεις και πίεση, που δοκίμασε τα όριά της. Τα Μαθηματικά ήταν το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο από όλα, όμως ο στόχος της παραμένει ξεκάθαρος, καθώς επιθυμεί να εισαχθεί σε Τμήμα Πληροφορικής στην Αθήνα.

Στο Λύκειο Πλωμαρίου συναντάμε και την Αντωνία Πασινιού, η οποία συγκέντρωσε 16.120 μόρια. Όπως λέει, η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε όμως και ευχάριστα στοιχεία, καθώς της άρεσαν πολύ τα μαθήματα που διάβαζε. Ξεχωριστή αναφορά κάνει στους καθηγητές και τις καθηγήτριές της, τους οποίους νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη στήριξη που της προσέφεραν.

Η Αντωνία αγαπά το θέατρο και επιθυμεί να εισαχθεί στο Τμήμα Θεατρολογίας στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συνεχίσει τις σπουδές της σε ένα αντικείμενο που συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη της αγάπη.

Από την Αγιάσο στις σχολές της επιλογής τους

Το Γενικό Λύκειο Αγιάσου κατέγραψε και φέτος σημαντικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με μαθητές και μαθήτριες που ολοκλήρωσαν μια απαιτητική χρονιά και πλέον σχεδιάζουν το επόμενο βήμα τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις σχολές ένστολων. Η προσπάθεια, η διαχείριση του άγχους και οι προσωπικές στερήσεις της προετοιμασίας αποτυπώνονται στις ιστορίες των παιδιών που ξεχώρισαν.

Ο Δημήτρης Τζανής συγκέντρωσε 19.160 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής, καταγράφοντας εξαιρετικές βαθμολογίες με 20 στην Πληροφορική και 19,8 στα Μαθηματικά. Δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη της χρονιάς και θεωρεί ότι οι στερήσεις του άξιζαν.

Στην πορεία προς τις εξετάσεις αναγκάστηκε να περιορίσει το ποδόσφαιρο, μια δραστηριότητα που του αρέσει ιδιαίτερα, όμως σήμερα αισθάνεται ότι η προσπάθεια αυτή δικαιώθηκε. Για να αποφορτίζεται, επέλεγε να βγαίνει βόλτες και να ηρεμεί από την ένταση της καθημερινότητας.

Πρώτος στόχος του είναι η εισαγωγή του στην Πυροσβεστική, ακολουθώντας το παράδειγμα του αδελφού του. Παράλληλα, στις επιλογές του βρίσκονται Τμήματα Πληροφορικής, καθώς και σχολές Διοίκησης και Τεχνολογίας.

Η Μυρσίνη Δελημήτρου Ζηλέλη, από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 16.500 μόρια. Περιγράφει μια δύσκολη χρονιά, με έντονο άγχος, ιδιαίτερα προς το τέλος της προετοιμασίας. Όπως αναφέρει, παρότι είχε διαβάσει, υπήρχαν στιγμές που φοβόταν ότι θα ξεχάσει όσα είχε μάθει.

Η Μυρσίνη ενδιαφέρεται να σπουδάσει Ψυχολογία ή Παιδαγωγικά, δύο επιλογές που συνδέονται με το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και την εκπαίδευση.

Στο Λύκειο Αγιάσου συναντάμε και την Όλντια Ζεκιολλάρι, η οποία συγκέντρωσε 16.740 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η ίδια αναφέρει ότι το άγνωστο κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά ήταν το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο.

Η χρονιά χαρακτηρίστηκε από άγχος και πίεση, με την Όλντια να περιορίζει αρκετά τις εξόδους της προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προετοιμασίας. Στόχος της είναι η εισαγωγή της στην Πυροσβεστική.

Υψηλές επιδόσεις και όνειρα από το Λύκειο Ιππείου

Το Γενικό Λύκειο Ιππείου είχε και φέτος τη δική του δυναμική παρουσία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με μαθητές και μαθήτριες που κατάφεραν να μετατρέψουν μια χρονιά έντονης πίεσης, διαβάσματος και προσωπικών στερήσεων σε υψηλές επιδόσεις και νέους στόχους. Με τη στήριξη των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους, οι νέοι και οι νέες του σχολείου ετοιμάζονται τώρα για το επόμενο βήμα.

Η Γεωργία Γιαννάκη συγκέντρωσε 18.140 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνοντας 19,6 στην Πληροφορική. Η ίδια περιγράφει μια δύσκολη χρονιά, με πολύ διάβασμα και ψυχολογική πίεση, όμως αναγνωρίζει τη σημαντική στήριξη που είχε από τους καθηγητές και την οικογένειά της.

Ξεχωριστό ρόλο είχε η αδελφή της, η οποία την παρακινούσε να αφήνει για λίγο το διάβασμα και να βγαίνουν βόλτα. «Μια χαρά θα πας, πάμε να βγούμε», της έλεγε, βοηθώντας την να αποφορτίζεται και να διατηρεί την ισορροπία της μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα.

Στόχος της Γεωργίας είναι η εισαγωγή της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Διοίκησης και Τεχνολογίας.

Στο Λύκειο Ιππείου συναντάμε και την Άννα Μαρία Ζητιανέλλη, η οποία συγκέντρωσε 16.200 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η διαχείριση του άγχους ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε στη διάρκεια της χρονιάς, καθώς η ένταση της προετοιμασίας την κούρασε και την οδήγησε να περιορίσει δραστηριότητες που αγαπά.

Αναγκάστηκε να αφήσει τον χορό και τις βόλτες της, όμως σήμερα δηλώνει πολύ χαρούμενη που η προσπάθεια ολοκληρώθηκε και όλα πήγαν καλά. Πλέον μπορεί με περισσότερη ηρεμία να παρακολουθεί ποδόσφαιρο και το Μουντιάλ, που αγαπά ιδιαίτερα.

Η Άννα Μαρία επιθυμεί να σπουδάσει Αθλητική Δημοσιογραφία, συνδυάζοντας τις σπουδές της με τη μεγάλη της αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Επιτυχίες με στόχους τη Νομική, το Λιμενικό και την Πληροφορική από το Λύκειο Πέτρας

Το Γενικό Λύκειο Πέτρας είχε και φέτος μαθητές και μαθήτριες με σημαντικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίοι και οι οποίες ολοκλήρωσαν μια χρονιά γεμάτη διάβασμα, άγχος, πίεση και προσωπικές θυσίες. Οι υψηλές βαθμολογίες τους ανοίγουν τώρα τον δρόμο για σπουδές στη Νομική, στις σχολές του Λιμενικού Σώματος και στην Πληροφορική.

Η Ευανθία Κουρούτσαλτη συγκέντρωσε 17.630 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών και θέτει ως στόχο την εισαγωγή της στη Νομική. Η ίδια μιλά για μια δύσκολη χρονιά, με άγχος και έντονη προσπάθεια, όμως θεωρεί ότι οι κόποι της ανταμείφθηκαν.

Θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την οικογένεια και τους καθηγητές της για τη στήριξη που της προσέφεραν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στον ελεύθερο χρόνο της έβγαινε βόλτα με τους φίλους της, βρίσκοντας έτσι μια διέξοδο από την πίεση των μαθημάτων.

Η Αθηνά Μάργαρη συγκέντρωσε 16.180 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Όπως αναφέρει, η χρονιά ήταν πιεστική, όμως προσπάθησε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις της με την υπόλοιπη καθημερινότητά της.

Το ξενύχτι ήταν εκείνο που την δυσκόλεψε περισσότερο, μαζί με το άγχος από τα συχνά διαγωνίσματα. Στόχος της είναι να εισαχθεί στη Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Ο Δημήτρης Κουντουρέλλης συγκέντρωσε 17.485 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής. Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε, καθώς, όπως λέει, επηρεαζόταν από το κινητό του, το οποίο όμως επέλεγε να αφήνει στην άκρη όταν χρειαζόταν να αφοσιωθεί στο διάβασμα.

Παράλληλα, έβγαινε όσο μπορούσε και προσπάθησε να απολαύσει τη χρονιά που τελικά τον οδήγησε στην επιτυχία. «Απόλαυσα τη διαδικασία», αναφέρει περήφανος. Στόχος του είναι η εισαγωγή του σε Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Λάμπρος Θεόδωρος Λάμπρου συγκέντρωσε 16.900 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής. «Το πήρα χαλαρά και είχα τις επιδόσεις που ήθελα για να πιάσω τους στόχους μου», αναφέρει.

Το δυνατό του μάθημα ήταν οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, όπου έγραψε 19,9. Όπως σημειώνει, έχασε μόρια στην Έκθεση και στα Μαθηματικά. Στόχος του είναι η εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Από τον Μανταμάδο με στόχους Ψυχολογία, ΤΕΦΑΑ και  Στατιστική

Το Γενικό Λύκειο Μανταμάδου είχε και φέτος τη δική του παρουσία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν τη μάχη τους μέσα σε απαιτητικές συνθήκες, με διάβασμα, μετακινήσεις, προσωπικές δυσκολίες και μεγάλους στόχους για το μέλλον. Οι επιδόσεις τους αποτυπώνουν όχι μόνο την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς, αλλά και την επιμονή να συνεχίσουν, ακόμη και όταν η καθημερινότητα έγινε πιο δύσκολη.

Ο Γιώργος Ταξιάρχης Σαχλούς, από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 17.400 μόρια και επιθυμεί να σπουδάσει Ψυχολογία ή στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στην κατεύθυνση Ψυχολογίας. Όπως αναφέρει, η αποστήθιση ήταν το στοιχείο που τον δυσκόλεψε περισσότερο, όμως κατάφερε να σημειώσει 19 στα Λατινικά και 19 στην Ιστορία.

Στον ελεύθερο χρόνο του έπαιζε ποδόσφαιρο, έκανε γυμναστική και έβγαινε βόλτα με τους φίλους του, διατηρώντας χρόνο για όσα τον βοηθούσαν να αποφορτίζεται από την πίεση της προετοιμασίας.

Η Αθηνά Αψόκαρδου συγκέντρωσε 16.433 μόρια και γιόρτασε την επιτυχία της κάνοντας βόλτα με το άλογό της. Στόχος της είναι η εισαγωγή της είτε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης είτε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια περιγράφει μια χρονιά με συνεχείς μετακινήσεις, καθώς έπρεπε να πηγαίνει από τον Μανταμάδο στην Καλλονή και να επιστρέφει, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα του φροντιστηρίου. Παρά την κούραση αυτής της καθημερινής διαδρομής, κατάφερε να φτάσει στο αποτέλεσμα που επιθυμούσε.

Στο Λύκειο Μανταμάδου συναντάμε και τον Στρατή Κάϊτατζή, ο οποίος συγκέντρωσε 14.200 μόρια. Η χρονιά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο στο πόδι. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε την προσπάθειά του, έχοντας ως σταθερό στήριγμα τη μεγάλη του αγάπη για τα Μαθηματικά και τη Στατιστική.

Στόχος του είναι η εισαγωγή του σε Τμήμα Στατιστικής και εκτιμά ότι μπορεί να πετύχει την εισαγωγή του στη σχολή του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εγκαινίων συνέχεια από τη Μένδώνη

Τα έργα «Αποκατάσταση βορείου περιβόλου Κάστρου Μυτιλήνης» και «Αποκατάσταση οθωμανικού ιεροδιδασκαλείου (Μεντρεσέ)» παρέδωσε η Υπουργός Πολιτισμού το απόγευμα της Κυριακής
Εγκαινίων συνέχεια από τη Μένδώνη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα ζωής και πρόληψης στον Αφάλωνα

Η ενημερωτική δράση για τις πρώτες βοήθειες συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της σωστής αντίδρασης σε κάθε έκτακτο περιστατικό
Μαθήματα ζωής και πρόληψης στον Αφάλωνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώθηκε τελικά ο Αγιος Θεράποντας;

Η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ναού, όμως ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς άφησε σαφείς αιχμές: «Ευχαριστώ θα πω αν βρέξει και δεν μπουν νερά» -Αμηχανία στην τελετή όταν ο ιερέας αμφισβήτησε εμμέσως την ολοκλήρωση του έργου
Ολοκληρώθηκε τελικά ο Αγιος Θεράποντας;
ΧΩΡΙΑ

«Εγκαινιάστε γιατί… χανόμαστε!»

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου τον Μεσαιωνικό Πύργο του Αμπελικού, παρότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί στο κοινό από τον Αύγουστο του 2025!
«Εγκαινιάστε γιατί… χανόμαστε!»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Ίππειος έγινε μια μεγάλη σκηνή της ελληνικής παράδοσης

Μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και κόσμου στο Χορευτικό Αντάμωμα που ανέδειξε τον πλούτο της ελληνικής λαϊκής κληρονομιάς
Το Ίππειος έγινε μια μεγάλη σκηνή της ελληνικής παράδοσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη φορά τα αθλητικά της για τον 4ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου

Περισσότεροι από 400 δρομείς, παιδικός αγώνας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετατρέπουν την Κυριακή σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και συμμετοχής
Η Μυτιλήνη φορά τα αθλητικά της για τον 4ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μουτζούρωσαν την προτομή του Δημήτρη Βερναρδάκη στη Μυτιλήνη

Βανδαλισμός στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης – Προκαλεί αγανάκτηση η προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου ευεργέτη της Λέσβου
Μουτζούρωσαν την προτομή του Δημήτρη Βερναρδάκη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ξυλοναυπηγική παράδοση του Πλωμαρίου στο επίκεντρο μεγάλης εκδήλωσης

Επιστήμονες, ερευνητές και καραβομαραγκοί συναντώνται στη Μαρίνα Πλωμαρίου σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία και το μέλλον της παραδοσιακής ναυπηγικής
Η ξυλοναυπηγική παράδοση του Πλωμαρίου στο επίκεντρο μεγάλης εκδήλωσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «Σκαμιάς»

Με αφιέρωμα στον αφθώδη πυρετό
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «Σκαμιάς»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη στις 14 Ιουλίου λόγω εργασιών

Κλειστή η οδός Θεοφράστου από τις 07:30 έως τις 15:00 – Σε επιφυλακή η Τροχαία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη στις 14 Ιουλίου λόγω εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Πύργος Αμπελικού «εκπέμπει» σε όλο τον κόσμο

Εικοσιτετράωρη δράση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου με διεθνείς επαφές και στόχο την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου
Ο Πύργος Αμπελικού «εκπέμπει» σε όλο τον κόσμο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Λήμνο

Επισκέφτηκε το νοσοκομείο του νησιού και μίλησε για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Λήμνο