× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτος των πρώτων στα ΓΕΛ Λέσβου με 19,3 ο Γιάννης Λάλος

Από το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 19.400 μόρια και μιλά στο «Ν» για τη δύσκολη χρονιά αλλά και τη μεγάλη του αγάπη, την Ιατρική

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/6/2026

Πρώτος των πρώτων στα ΓΕΛ Λέσβου με 19,3 ο Γιάννης Λάλος
Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με μια επίδοση που τον φέρνει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην πρώτη θέση των Γενικών Λυκείων της Λέσβου, ο Γιάννης Λάλος από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης απέδειξε ότι οι μεγάλες επιτυχίες χτίζονται καθημερινά, με συνέπεια, πειθαρχία και αφοσίωση.

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουνίου και ο Γιάννης συγκέντρωσε μέσο όρο 19,3 στην Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα έγραψε:

  • Βιολογία: 19,8
  • Φυσική: 19,6
  • Χημεία: 19,6
  • Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: 18,3

Το πιο χαρακτηριστικό ίσως στιγμιότυπο της ημέρας ήταν ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε πρώτα τη βαθμολογία του από το «Ν», καθώς δεν είχε ακόμη λάβει το σχετικό SMS από το Υπουργείο Παιδείας.

«Από μικρός ήθελα να γίνω γιατρός»

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν», ο Γιάννης Λάλος εμφανίστηκε συγκρατημένος, παρά τη μεγάλη επιτυχία του, σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.

«Είχε περισσότερη πίεση η φετινή χρονιά, ήθελε περισσότερο διάβασμα, αλλά στο τέλος βγήκε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στην αρχή της προετοιμασίας του δεν ακολουθούσε αυστηρό πρόγραμμα, το οποίο όμως διαμόρφωσε όσο πλησίαζαν οι εξετάσεις.

Παρά τις αυξημένες απαιτήσεις, φρόντιζε να διατηρεί μικρές στιγμές ξεκούρασης. Όπως είπε, στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθούσε κάποια σειρά ή βίντεο και έβγαινε με φίλους, όποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του.

Ο επόμενος στόχος του είναι πλέον η Ιατρική Σχολή, με προτίμηση την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να ασχοληθώ με την Ιατρική. Θα περάσω είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη και μετά θα αποφασίσω ποια πόλη», δήλωσε.

Εξηγώντας τι τον οδήγησε σε αυτή την επιλογή, ο Γιάννης στάθηκε περισσότερο στην ουσία του επαγγέλματος παρά στις επαγγελματικές προοπτικές.

«Από μικρός μου άρεσε αυτό το πράγμα. Είναι ωραίο να βοηθάς τους ανθρώπους. Προφανώς λαμβάνεις υπόψη και την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά κυρίως μου αρέσει αυτό το λειτούργημα», είπε, αποτυπώνοντας την ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει το επόμενο μεγάλο βήμα της ζωής του.

Μια επιτυχία που δεν ήρθε τυχαία

Όσοι γνωρίζουν τον Γιάννη μιλούν για έναν μαθητή που όλα αυτά τα χρόνια ξεχώριζε για τη σοβαρότητα, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητά του. Δεν πρόκειται για μια επιτυχία της τελευταίας στιγμής, αλλά για την κορύφωση μιας μακράς πορείας συστηματικής προσπάθειας.

Η καθημερινότητα ενός υποψηφίου στις Πανελλαδικές δεν είναι ποτέ εύκολη. Απαιτεί αμέτρητες ώρες διαβάσματος, αυτοπειθαρχία, διαχείριση άγχους και την ικανότητα να παραμένει κανείς προσηλωμένος στον στόχο του για μήνες.

Στην περίπτωση του Γιάννη, η προσπάθεια αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς εξελίχθηκε μέσα σε μια οικογένεια που, όπως πολλές άλλες, καλείται καθημερινά να διαχειρίζεται διαφορετικές απαιτήσεις, ευθύνες και προκλήσεις. Εκείνος όμως δεν επέτρεψε στις δυσκολίες να γίνουν άλλοθι. Αντίθετα, παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος στον στόχο του, αποδεικνύοντας ότι η επιμονή μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε δύναμη.

Πίσω από κάθε βαθμό υπάρχουν αμέτρητες ώρες δουλειάς

Οι αριθμοί αποτυπώνουν το αποτέλεσμα, όχι όμως τη διαδρομή. Πίσω από κάθε δεκάδα στη βαθμολογία κρύβονται αμέτρητες ώρες διαβάσματος, στιγμές αμφιβολίας, κούρασης και επιμονής.

Η επιτυχία του Γιάννη αποτελεί ταυτόχρονα μια δικαίωση της προσωπικής του προσπάθειας, αλλά και ένα μήνυμα προς όλους τους φετινούς υποψηφίους ότι η συνέπεια και η υπομονή μπορούν να οδηγήσουν πολύ ψηλά.

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και αναμένονται πλέον οι βάσεις εισαγωγής, ο μαθητής του Προτύπου ΓΕΛ Μυτιλήνης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την προσπάθεια των τελευταίων ετών.

Η επίδοσή του, που μέχρι στιγμής τον φέρνει στην κορυφή των Γενικών Λυκείων της Λέσβου, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες των φετινών Πανελλαδικών στο νησί και μια υπενθύμιση ότι πίσω από κάθε υψηλή βαθμολογία βρίσκεται πάντοτε μια μεγάλη ιστορία καθημερινής προσπάθειας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Καταγγελία για άνιση μεταχείριση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο συνδικαλιστής Στρατής Σαμαράς αναφέρει ότι o εργαζόμενος προτίθεται να παραιτηθεί μετά την απόρριψη τριών αιτήσεών του για τρίμηνη απόσπαση
Καταγγελία για άνιση μεταχείριση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ 2026»

Μαθητικές ομάδες από τη Χίο, τη Λέσβο, την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ισπανία συναντήθηκαν στη Χίο από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ 2026»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 34χρονου για κλοπή από σούπερ μάρκετ

Κατηγορείται ότι αφαίρεσε προϊόντα αξίας περίπου 150 ευρώ - Σύμφωνα με την Αστυνομία, απώθησε αστυνομικούς επιχειρώντας να αποφύγει τη σύλληψη
Σύλληψη 34χρονου για κλοπή από σούπερ μάρκετ
ΥΓΕΙΑ

«Η κοινωνία της Λέσβου είναι τυχερή που σας έχει»

Συγκινητικό ευχαριστήριο της οικογένειας Μαντζουράνη προς τον Ηλία Νικολαΐδη και την ομάδα της Ογκολογικής του Βοστανείου για τη φροντίδα και τη συμπαράστασή τους\
«Η κοινωνία της Λέσβου είναι τυχερή που σας έχει»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οκτώ αγελάδες έφεραν σύλληψη στον Μανταμάδο

Ο κτηνοτρόφος φέρεται να είχε αφήσει ανεπιτήρητα οκτώ βοοειδή σε αγροτική περιοχή, κατά παράβαση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ
Οκτώ αγελάδες έφεραν σύλληψη στον Μανταμάδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σοβαρές ελλείψεις καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου ζητά άμεσους ελέγχους, αντιμετώπιση του προβλήματος με τα τρωκτικά και πλήρη στελέχωση της σχολικής μονάδας
Σοβαρές ελλείψεις καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης για πλαστά έγγραφα

Οι τέσσερις υπήκοοι Συρίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά
Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης για πλαστά έγγραφα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια βαλίτσα γεμάτη Κυκλάδες άνοιξε στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Μια μουσειοσκευή από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου έφερε τους μαθητές κοντά στον Κυκλαδικό Πολιτισμό μέσα από ειδώλια, χάρτες και δημιουργικά παιχνίδια
Μια βαλίτσα γεμάτη Κυκλάδες άνοιξε στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολικά γεύματα στα χαρτιά και τα παιδιά στην αναμονή

Μόλις 26 σχολεία της Λέσβου στο πρόγραμμα, ανάμεσά τους και το κλειστό Δημοτικό Συκαμνιάς – 11 ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ
Σχολικά γεύματα στα χαρτιά και τα παιδιά στην αναμονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στον «αέρα» η εκπροσώπηση των Συνοριακών Φυλάκων της Λέσβου

Καταγγελίες για τέσσερις παραιτήσεις από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και πολύμηνη αδράνεια – Ερωτήματα για τις εκλογές, τη συνδικαλιστική λειτουργία και την οικονομική ενημέρωση των μελών
Στον «αέρα» η εκπροσώπηση των Συνοριακών Φυλάκων της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «Ηθική» μπαίνει στα σχολεία αλλά ακόμη όχι στη Λέσβο

Το νέο μάθημα απευθύνεται στους μαθητές που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά και διδάσκεται την ίδια ώρα, ωστόσο στη Λέσβο προς το παρόν δεν σχηματίζεται τμήμα «Ηθικής»
Η «Ηθική» μπαίνει στα σχολεία αλλά ακόμη όχι στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Εδώ και τώρα» τροφή από τον τόπο σου

Γευσιγνωσία, ανοιχτή συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην Αγία Παρασκευή, με ελεύθερη είσοδο
«Εδώ και τώρα» τροφή από τον τόπο σου