× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μυστικές διαβουλεύσεις αλλά η Μόρια… μένει!

Αθανασίου και αυτοδιοικητικοί συναντήθηκαν χθες Κυριακή στη Μυτιλήνη και στην Αγία Παρασκευή σε αναζήτηση χωροθέτησης δυο νέων δομών ή μιας νέας με προδιαγραφές… Καράβας!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2020

Μυστικές διαβουλεύσεις αλλά η Μόρια… μένει!

Με φανερά πλέον τα πολιτικά αδιέξοδα όλων όσων αναδείχτηκαν πολιτικά και κομματικά με σύνθημα τους το κλείσιμο της δομής της Μόριας και με δεδομένη την οριστικοποίηση της δημιουργίας από τη κυβέρνηση μιας νέας δομής στη Μόρια που θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021, αναζητούνται εναλλακτικές «λύσεις». Στόχος να δοθεί μια τελική μάχη αλλά κι αυτή είναι γνωστό ότι θα είναι μια μάχη εντυπώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριος κομιστής αυτής της άποψης στις συναντήσεις ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος και χρεώνεται θέλοντας και μη την επιλογή της Κυβέρνησης να κρατήσει όχι μόνο ανοικτή τη Μόρια αλλά και να την μετατρέψει σε υπερδομή.

Έτσι χθες προφανώς για να μοιραστεί το βάρος προχώρησε σε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς πρώτα στη Μυτιλήνη και ύστερα στην Αγία Παρασκευή, κομίζοντας εναλλακτική πρόταση που θα ακυρώσει την απόφαση της Μόριας.

Η πρόταση αυτή έλεγε να συζητηθεί και να προταθεί άμεσα ο χώρος για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης και κλειστής δομής στα όρια των Δήμων Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου. Το αδιέξοδο μιας τέτοιας πρότασης φαίνεται βέβαια ακόμα μεγαλύτερο με δεδομένο ότι αυτή ακριβώς η αντίληψη οδήγησε στην Καράβα και στα όσα ακολούθησαν με τον ξεσηκωμό του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη πρόταση μιλά για τη δημιουργία δυο νέων δομών από μια στους δυο Δήμους ή μιας στη δυτική Λέσβο για «να χρυσωθεί» το χάπι της Μόριας και της διατήρησης και επέκτασης της κατά τι όμως μικρότερη από ότι έχει ανακοινωθεί ως τώρα.Το τι αποφασίστηκε, αν αποφασίστηκε κάτι, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Η Κυβέρνηση επιμένει και προχωρά
Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι προχωρά με γρήγορο ρυθμό η υλοποίηση της δημιουργίας της νέας Μόριας. Το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβολαίων της ενοικίασης των απαιτούμενων αγροτεμαχίων και θα ξεκινήσουν τα έργα της περίφραξης και τα χωματουργικά που έχουν ήδη ανατεθεί. Θα ακολουθήσει η μελέτη της δημιουργίας της νέας δομής και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της.

Το κόστος της κατασκευής της νέας δομής υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Να θυμίσουμε ότι η κατασκευή της υπάρχουσας δομής της Μόριας επί Υπουργίας δημοσίας τάξεως Νίκου Δένδια της κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά κόστισε περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Υποδοχή Βαρτζόπουλου με κινητοποίηση στην Καλλονή

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου πραγματοποιεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

200 χιλιόμετρα ποδήλατο στη Λέσβο, με πεύκο και ελιά

Στις 25 Μαΐου ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα ακόμη Brevet με μια διαδρομή σχεδιασμένη έτσι ώστε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για όσους επιλέξουν να το τολμήσουν
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου