
Παρτίδες με την δικαιοσύνη άνοιξε αγρότης, σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου το απόγευμα, επειδή απλά μετέφερε ζωοτροφές. Όπως φαίνεται στην σχετική φωτογραφία τον αγρότη σταμάτησαν αστυνομικοί στον επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης – Μανταμάδου με το ημιφορτηγό του να είναι φορτωμένο με χορτονομή.
Διευκρινίζουμε πως στο πλαίσιο των μέτρων καραντίνας που εφαρμόζονται στην Λέσβο δεν επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση των ζωοτροφών. Κάθε παραγωγός και έμπορος ζωοτροφών μπορεί να μεταφέρει και να αποθηκεύει ζωοτροφές μετά από σχετική άδεια που θα λάβει από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Το μέτρο έχει επιβληθεί διότι αν οι τροφές είναι μολυσμένες με τον αφθώδη πυρετό μπορούν να γίνουν αιτία μεταφοράς της νόσου σε κοπάδια που μέχρι σήμερα είναι καθαρά από την νόσο. Για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά πρέπει να γίνει αναλυτική ενημέρωση των κτηνοτρόφων της Λέσβου.