
Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου στον λιμένα της Θερμής, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και ενεργής συμμετοχής.Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας που συμμετείχε ενεργά στη δράση καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιβγούλης.
Η πρωτοβουλία ανήκε στην καταδυτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, αλλά και με την πολύτιμη αρωγή του Lesvos Scuba, προχώρησε σε καθαρισμό του βυθού, ανασύροντας σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων.
Συνεργασία με ουσία και αποτέλεσμα
Η δράση ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, τοπικούς φορείς και εθελοντές, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό στόχο, την προστασία του φυσικού πλούτου της Λέσβου.
Ο καθαρισμός του λιμένα δεν είχε μόνο πρακτικό αποτέλεσμα, αλλά λειτούργησε και ως μια δυνατή υπενθύμιση για τη σημασία της καθημερινής περιβαλλοντικής συνείδησης.
Ένα μεγάλο μπράβο και συνέχεια
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της ομάδας και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει διάθεση και συνεργασία, μπορούν να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς ένα πιο καθαρό περιβάλλον.