
Το ζήτημα της μη κάλυψης του Τμήματος Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου Λήμνου φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο , οι βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής και Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσαν Αναφορά, διαβιβάζοντας επιστολές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοντοπουλίου.
Στις επιστολές ζητείται η άμεση κάλυψη του κενού στο Τμήμα Ένταξης με εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υποστήριξη των μαθητών που το έχουν ανάγκη.
Το θέμα αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα στελέχωσης σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών, με τους φορείς της Λήμνου να ζητούν άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο, προκειμένου να μη μείνουν οι μαθητές χωρίς την απαραίτητη εκπαιδευτική στήριξη.