
Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «απαιτούμενες εργασίες υδραυλικές και η/μ για την υδροδότηση του οικισμού πολυχνίτου από τις γεωτρήσεις στις θέσεις κατσιλι και αγμαστία» προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου, η διοίκηση της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης, και ο ανάδοχος του έργου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σημαντικής παρέμβασης για τη βελτίωση της υδροδότησης στην περιοχή.
Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο, προϋπολογισμού 427.722,59 ευρώ, αφορά τις απαραίτητες υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που απαιτούνται ώστε ο οικισμός του πολυχνίτου να υδροδοτείται από τις γεωτρήσεις στις θέσεις ΚΑΤΣΙΛΙ και ΑΓΜΑΣΤΙΑ.
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναμένεται να ενισχυθεί η αξιοποίηση των υφιστάμενων υδατικών πόρων, να διασφαλιστεί μεγαλύτερη επάρκεια νερού και να βελτιωθεί η σταθερότητα του δικτύου, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.