
Τις πρώτες πρωινές ώρες την 11.03.2026 συνελήφθη στη Μυτιλήνη 21χρονος ημεδαπός για παράβαση του Ν. 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.
Η υπόθεση ξεκίνησε στις 09.03.2026, όταν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΡΑΝΤΟ», εντοπίστηκε ύποπτο δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών της πόλης. Το δέμα τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση από τα στελέχη της ΠΟΔΙΝ, στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδιασμού για τον εντοπισμό του παραλήπτη.
Καταδίωξη και σύλληψη του παραλήπτη
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11.03.2026, στο σημείο προσήλθαν συνολικά 3 άτομα, 2 επιβαίνοντες σε δίκυκλο όχημα και 1 πεζός. Ένας εκ των επιβαινόντων παρέλαβε το δέμα, ωστόσο κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του το πέταξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή. Την ίδια στιγμή διέφυγαν και τα άλλα 2 άτομα.
Ακολούθησε έλεγχος του δέματος, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε 1 πλαστική αεροστεγή συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 535,66 γραμμάρια.
Σε περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της ΠΟΔΙΝ σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, εντοπίστηκε ο παραλήπτης έξω από την οικία του και συνελήφθη.
Κατασχέσεις και προανάκριση
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα των 535,66 γραμμαρίων κάνναβης, καθώς και 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα.Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Λέσβο, με τις αρμόδιες αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.