× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πριν μας τα FAN, πληρώστε μας» φωνάζουν οι εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη

Παρέμβαση με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου – Αγωνία για μισθούς, δώρα και αποζημιώσεις και συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/10/2026

«Πριν μας τα FAN, πληρώστε μας» φωνάζουν οι εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Με το σύνθημα «Πριν μας τα FAN, πληρώστε μας!», οι εργαζόμενοι του καταστήματος Pizza Fan στη Μυτιλήνη διεκδικούν απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλλον και την καταβολή των χρημάτων τους. Έχοντας στο πλευρό τους μέλη του Συνδικάτου Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου, πραγματοποίησαν παρέμβαση, καταγγέλλοντας ότι βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι πριν από μία εβδομάδα πήγαν κανονικά στη δουλειά τους, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε κλειστές πόρτες. Όπως καταγγέλλεται, δεν είχε προηγηθεί ενημέρωσή τους για το κλείσιμο και πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις εκ των υστέρων από τα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά και χωρίς απαντήσεις

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του καταστήματος βρίσκονται άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις χωρίς να ξέρουν πότε και με ποιον τρόπο θα πληρωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Συνδικάτο περιγράφει μια κατάσταση εργασιακού εγκλωβισμού, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι ούτε μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους ούτε αισθάνονται ότι έχουν περιθώριο να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα, καθώς παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των μισθών, των δώρων και των αποζημιώσεών τους.

Στο επίκεντρο της διεκδίκησης βρίσκεται η διασφάλιση του εισοδήματος και όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ώστε οι ίδιοι να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τις οικονομικές συνέπειες εξελίξεων για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη.

Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι, τα Εργατικά Κέντρα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οδήγησε στον προγραμματισμό συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με την κυβέρνηση και εκπροσώπους της εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι, ενώ προχώρησε σε πάγωμα των λογαριασμών της εταιρείας, δεν έλαβε αντίστοιχα μέτρα ανακούφισης για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η αναμονή για την επίλυση της υπόθεσης δεν σταματά τους λογαριασμούς και τις ανάγκες των νοικοκυριών.

Να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας και τα νοικοκυριά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αιτήματα που θέτει το Συνδικάτο αφορούν τόσο την εργασιακή συνέχεια όσο και την άμεση προστασία των εργαζομένων από συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις. Ζητά να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, να διατηρηθούν οι συμβάσεις, τα ένσημα και το εισόδημά τους και να κατοχυρωθούν οι αποζημιώσεις τους.

Παράλληλα, διεκδικεί το πάγωμα των χρεών των εργαζομένων προς τράπεζες και εταιρείες πρώην ΔΕΚΟ, καθώς και την προστασία των νοικοκυριών τους από εξώσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης. Όπως υπογραμμίζει, κανένα σπίτι εργαζομένου δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα ή νερό.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης τη στάση των επιχειρηματικών ομίλων, υποστηρίζοντας ότι η επιδίωξη του κέρδους αφήνει απροστάτευτους τους εργαζομένους. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση προτάσσει τη συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη, τονίζοντας ότι «κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του».

Συνέλευση στις 5 Νοεμβρίου και κάλεσμα στην απεργία

Η συνέχεια των διεκδικήσεων περνά μέσα από τη Γενική Συνέλευση, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου, στις 19:00, στα γραφεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών», να οργανωθούν στα σωματεία τους και να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 25ης Νοεμβρίου, συνδέοντας τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα οφειλόμενα με τη συνολικότερη διεκδίκηση προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανοιξαν τα δρομολόγια, αγωνία για τις τιμές των εισιτηρίων

Διαθέσιμα στην πλατφόρμα της Blue Star Ferries τα ταξίδια μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου – Το αυξημένο κόστος των καυσίμων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των επιβατών
Ανοιξαν τα δρομολόγια, αγωνία για τις τιμές των εισιτηρίων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός της επόμενης μέρας ανοίγει τη συζήτηση στη Μυτιλήνη

Η επιμήκυνση της σεζόν, οι ανάγκες σε προσωπικό και η βιωσιμότητα στο επίκεντρο ημερίδας στις 12 Νοεμβρίου – Παρουσιάζεται το νέο Κέντρο Δεξιοτήτων Μυτιλήνης
Ο τουρισμός της επόμενης μέρας ανοίγει τη συζήτηση στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς εισιτήριο μέχρι και τον Ιανουάριο στη Μυτιλήνη

Τρεις ακόμη μήνες δωρεάν και απεριόριστων διαδρομών με το Αστικό ΚΤΕΛ για μόνιμους κατοίκους, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Χωρίς εισιτήριο μέχρι και τον Ιανουάριο στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι της Λέσβου βγαίνουν στον δρόμο για την υγεία

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Τρίτης 3 Νοεμβρίου στην πλατεία Σαπφούς με αιτήματα τη στελέχωση των δομών υγείας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και τη μείωση των επιβαρύνσεων για τους ασθενείς
Οι συνταξιούχοι της Λέσβου βγαίνουν στον δρόμο για την υγεία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Την Κυριακή οι υπογραφές για την αδελφοποίηση Μυτιλήνης και Ħal Safi

Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο δήμος της Μάλτας προχωρούν σε συνεργασία με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό και τον αγροτουρισμό
Την Κυριακή οι υπογραφές για την αδελφοποίηση Μυτιλήνης και Ħal Safi
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Γιάννης Πετρέλλης στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη

Ο γνωστός δικηγόρος της Μυτιλήνης και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Ο Γιάννης Πετρέλλης στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα προσπάθεια εντοπισμού του Δημητρίου Γιαννάκα στον Αφάλωνα

Κάλεσμα εθελοντών για την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις τρεις το μεσημέρι με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού στην περιοχή των ερευνών
Νέα προσπάθεια εντοπισμού του Δημητρίου Γιαννάκα στον Αφάλωνα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μάθημα διατροφής στην πράξη στο 1ο ΕΠΑΛ Γέρας

Υγιεινό πρωινό και παρασκευή κέικ από τους μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας
Μάθημα διατροφής στην πράξη στο 1ο ΕΠΑΛ Γέρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ημερίδα για την ανάπτυξη πωλήσεων στο Mythical Coast

Η Optimum και το Aeolian Shop σε συνεργασία με την CNL διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση το Σάββατο 7 Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο
Ημερίδα για την ανάπτυξη πωλήσεων στο Mythical Coast
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: Ο τόπος μου είναι ξεχασμένος από την κυβέρνηση

«Δεν έχω λόγο να νομιμοποιώ την ευτέλεια του δημόσιου διαλόγου» δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύοντας τον αφθώδη πυρετό και την κυβερνητική εγκατάλειψη του νησιού
Δουδωνής: Ο τόπος μου είναι ξεχασμένος από την κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη και εξέφρασε τη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας ως στόχο τη συγκρότηση ισχυρού προοδευτικού και αριστερού πόλου
Με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ζέρβα στο Καγιάνι

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και παλιοί σύντροφοι αποχαιρέτησαν τον 89χρονο αγωνιστή της Αριστεράς και άνθρωπο της αλληλεγγύης – Στεφάνι απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας
Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ζέρβα στο Καγιάνι