
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη που τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, το Γραφείο Διάχυσης της Αστρονομίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στην Ελλάδα διοργανώνει από 11 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου το πρόγραμμα «Γυναίκες και κορίτσια στην αστρονομία», με στόχο την έμπνευση της νέας γενιάς επιστημόνων και την προώθηση της ισότητας των φύλων στον χώρο της επιστήμης.
Στο πλαίσιο αυτής της πανελλαδικής δράσης, ο Σύλλογος Αστρονομίας Λέσβου «ο Δελφίν» συμμετέχει ενεργά και σε συνεργασία με το Γραφείο Εθνικών Συντονιστών της IAU για την προώθηση της Αστρονομίας στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Αστρονομία» την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης, στην οδό Τυρταίου 4.
Η εκδήλωση αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, καθώς θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Αφάλωνα, μια κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών, καθώς και δύο παρουσιάσεις μαθητριών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου.
Μέσα από τις δράσεις αυτές, δίνεται βήμα στα παιδιά και ιδιαίτερα στα κορίτσια να εκφραστούν, να γνωρίσουν τον κόσμο της αστρονομίας και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματα των γυναικών στην επιστημονική έρευνα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Αστρονομίας Λέσβου.
Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση προς την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει σε μια βραδιά αφιερωμένη στη γνώση, τη δημιουργικότητα και την ισότητα, με το βλέμμα στραμμένο στα αστέρια αλλά και στο μέλλον της νέας γενιάς.