
Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα τοποθετείται η Κίνηση Μνήμη και Δράση με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νησί, ασκώντας σκληρή κριτική στις πολιτικές που, όπως αναφέρει, οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η Κίνηση κατηγορεί τον υπουργό για επιλογές που ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα εις βάρος της δημόσιας περίθαλψης, κάνει λόγο για ελλείψεις, υποστελέχωση και καθυστερήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και το δικαίωμα της κοινωνίας σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας.
Η κίνηση ανάρτησε πανό με σύνθημα Φιέστες - Δούλεμα - Ξεπούλημα στα κεντρικά λύκεια της Μυτιλήνης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Αύριο επισκέπτεται το νησί ο έμπορος υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός που κάτω από φωνές, τσιρίδες και απειλές και πίσω από ένα τερατώδες εγώ, προσπαθεί να καλύψει την κατακρεούργηση του Ε.Σ.Υ.
Τις μεγαλοστομίες του Γεωργιάδη περί εκσυγχρονισμού του συστήματος τις διαψεύδει η πραγματικότητα. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν αυξημένες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα τμήματα και μεγάλες καθυστερήσεις σε βασικές υπηρεσίες υγείας, ενώ οι υγειονομικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξοντωτικές υπερωρίες μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια απαξίωσης και έλλειψης σεβασμού.
Ο «εκσυγχρονισμός» κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι η στροφή σε λύσεις που ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης, σε μια περίοδο όπου η προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.
.Έρχεται λοιπόν ο Υπουργός Υγείας, ανθυγιεινός και ανεπιθύμητος για μας, καθώς η «συνταγή» του βασίζεται σε τρεις λέξεις :«Φιέστες – Δούλεμα – Ξεπούλημα» Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα σιωπήσουμε. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, και το δικαίωμα της κοινωνίας σε ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης.
Κίνηση Μνήμη και Δράση