
Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και συνταγματολόγος Παναγιώτης Δουδωνής, στο πλαίσιο σειράς διεθνών ομιλιών με αντικείμενο τη δημοκρατία και τους θεσμούς.
Ο κ. Δουδωνής θα μεταβεί στο New Haven του Connecticut, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Yale University με θέμα την αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος και τις σύγχρονες προκλήσεις της συνταγματικής δημοκρατίας.
Την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου στον United Nations θα τοποθετηθεί στη θεματική «Δημοκρατική θωράκιση εκ των έσω Ο ρόλος των κοινοβουλίων στην ανανέωση των θεσμών», με την ιδιότητά του ως μέλους της Inter-Parliamentary Union.
Στόχος των παρεμβάσεών του είναι η ανάδειξη της σημασίας των κοινοβουλίων στη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας, της θεσμικής διαφάνειας και της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων για τα δημοκρατικά συστήματα διεθνώς.
Η παρουσία του Έλληνα βουλευτή σε κορυφαία ακαδημαϊκά και διεθνή φόρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου γύρω από τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των θεσμών.