× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσοχή στο επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου, εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις ιρλανδικές διαβάσεις καθώς και περιοχές που είναι κοντά σε ποτάμια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/2/2026

Προσοχή στο επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου, εξαιτίας της κακοκαιρίας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Λέσβο, καθώς από το πρωί της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου είναι σε εξέλιξη ισχυρές βροχοπτώσεις, που σε συνδυασμό με τους δυνατούς νοτιάδες δημιουργούν συνθήκες αυξημένου κινδύνου σε πολλές περιοχές του νησιού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες, ειδικά κατά τις μετακινήσεις τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Δημήτρης Μαλλιαρός, επισημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις ιρλανδικές διαβάσεις και να μην πλησιάζουν ποτάμια και ρέματα, καθώς σε πολλά σημεία παρατηρούνται μεγάλες ποσότητες νερού και αυξημένη ροή.

Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση τύπου red code για την περιοχή, ωστόσο οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει το υδρολογικό σύστημα του νησιού, αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι ισχυροί άνεμοι από νότιες διευθύνσεις αναμένεται να συνεχιστούν με μεγάλη ένταση έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το πρωί της ίδιας ημέρας.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση στο νησί.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυτιλήνης σε αυτή αναφέρεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2026 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προβλέπεται στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου σήμερα Πέμπτη (05-02-2026), ως και τις πρωινές ώρες αύριο Παρασκευή (06-02-2026).

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στα μονοπάτια των ρετσινάδων: Διήμερο Φεστιβάλ Ρητίνης στο Αμπελικό

Η 17η Γιορτή Ρητίνης επιστρέφει στις 22 και 23 Αυγούστου με περιπάτους στο δάσος, ξεναγήσεις, αναπαράσταση της ρητινοσυλλογής, εκθέσεις, ομιλίες, ντοκιμαντέρ και παραδοσιακό γλέντι
Στα μονοπάτια των ρετσινάδων: Διήμερο Φεστιβάλ Ρητίνης στο Αμπελικό
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το πρώτο εγγόνι για τον Γιώργο Αλεξίου και τη Μαρία Σηφάκη!

Πανευτυχείς ο παππούς και η γιαγιά
Το πρώτο εγγόνι για τον Γιώργο Αλεξίου και τη Μαρία Σηφάκη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η μετακίνηση τριών εκπαιδευτικών από τη Λήμνο στη Λέσβο

Η Μαρία Κομνηνάκα και ακόμα δυο βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ως αναφορά την επιστολή της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης
Στη Βουλή η μετακίνηση τριών εκπαιδευτικών από τη Λήμνο στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Καλοκαιρινή γιορτή γεμάτη όμορφες στιγμές υπόσχεται η Τσιχράντα

Την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα με τα τραγούδια του Σταύρου Λιάργκοβα και καλεσμένους-έκπληξη, στην ταβέρνα «Καμίνια»
Καλοκαιρινή γιορτή γεμάτη όμορφες στιγμές υπόσχεται η Τσιχράντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αλβανική Κοινότητα δημιουργεί εθελοντική ομάδα για την προστασία του νησιού

Δώδεκα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση της νέας εθελοντικής ομάδας, που δηλώνει έτοιμη να συνδράμει Πυροσβεστική και αρμόδιες αρχές σε πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Η Αλβανική Κοινότητα δημιουργεί εθελοντική ομάδα για την προστασία του νησιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη μπαίνει σε ρυθμούς 3on3

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τη διοργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης στην πλατεία «Μηλένα Κοντού» – Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού κάτω από τις μπασκέτες
Η Μυτιλήνη μπαίνει σε ρυθμούς 3on3
ΧΩΡΙΑ

Η γαλανόλευκη υψώθηκε στο Κάστρο της Μήθυμνας

Παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου
Η γαλανόλευκη υψώθηκε στο Κάστρο της Μήθυμνας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μελέτες για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε 11 λιμάνια της Λέσβου

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε τις προγραμματικές συμβάσεις για λιμένες των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου – Προετοιμάζονται οι αναγκαίες μελέτες για αναμορφώσεις, επισκευές και ενισχύσεις υποδομών
Μελέτες για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε 11 λιμάνια της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Οι Μιστεγνιώτες ανταμώνουν ξανά στη Σκάλα Μιστεγνών

Ζωντανή μουσική και παραδοσιακοί χοροί τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Πάρκο Αναψυχής
Οι Μιστεγνιώτες ανταμώνουν ξανά στη Σκάλα Μιστεγνών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μουσική και χορός μέχρι το πρωί στη Λουτρόπολη Θερμής

Οι «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» δίνουν τον ρυθμό σε μια μεγάλη καλοκαιρινή βραδιά στον Άη Γιώργη, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από το Ίππειος και την Πηγή
Μουσική και χορός μέχρι το πρωί στη Λουτρόπολη Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για τον θάνατο του δημάρχου Φούρνων

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης αποχαιρετά τον Δημήτρη Καρύδη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και την κοινωνία των Φούρνων
Το μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για τον θάνατο του δημάρχου Φούρνων
ΧΩΡΙΑ

Μανταμάδος – Πέτρα – Μόλυβος, μια διαδρομή γεμάτη ιστορίες

Περπατώντας στα μονοπάτια της Βόρειας Λέσβου
Μανταμάδος – Πέτρα – Μόλυβος, μια διαδρομή γεμάτη ιστορίες