
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας στον Μανταμάδος. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της νέας δομής, η οποία ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου 2025 βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της βορειοανατολικής Λέσβου.
Όπως είχε επισημάνει το «Ν» σε σχετικό δημοσίευμα στις 13 Δεκεμβρίου 2025, η παρουσία του υπουργού είχε προγραμματιστεί ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση αδυναμίας του Πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης να παρευρεθεί στα εγκαίνια. Στην επίσκεψή του, τον κ. Γεωργιάδη θα συνοδεύει ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσονας Πιπίνης.
Το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου έχει τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές Δεκεμβρίου 2025, σηματοδοτώντας ένα ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του αγροτικού ιατρείου, του αγροτικού ιατρού και του επιμελητή στις νέες εγκαταστάσεις, γεγονός που επέτρεψε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η νέα δομή λειτουργεί πλέον σε σύγχρονους χώρους, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και την κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων των γύρω χωριών, οι οποίοι μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν σε περιορισμένες και συχνά ανεπαρκείς υποδομές.
Στο Κέντρο Υγείας απασχολούνται ήδη 2 καθαρίστριες, 1 νοσοκόμα ΔΕ, 1 υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού και 1 ΤΕ Μικροβιολόγου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την πρόσληψη 3 γιατρών Γενικής Ιατρικής, 1 ακτινοδιαγνώστη και 1 παιδιάτρου. Οι προσλήψεις αυτές κρίνονται απαραίτητες για την πλήρη στελέχωση της μονάδας και τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών.