× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε το πρώτο παιδί του έτους

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε ποδαρικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το 2026

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2026

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε το πρώτο παιδί του έτους
φωτο - βιντεο: Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

«Επισκεφθήκαμε το πρώτο παιδάκι που γεννήθηκε το 2026, ένα υγιέστατο κοριτσάκι από την Ερυθραία, του οποίου οι γονείς μένουν εδώ. Τους ευχηθήκαμε καλή τύχη και, όπως συνηθίζεται, προσφέραμε το φλουρί και λίγα λουλούδια. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε τέτοιες χαρμόσυνες ειδήσεις όπως σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος, όπως συνηθίζεται, επισκέφθηκε τους γονείς του πρώτου παιδιού που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης για το νέο έτος. Πρόκειται για ένα ζευγάρι χριστιανών από την Ερυθραία που ζουν στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαιευτήρας – γυναικολόγος Λαμπρινή Καλαμπόκη, η οποία επιμελήθηκε τον τοκετό, δήλωσε στην κάμερα του «Ν» ότι η μητέρα του παιδιού έφθασε στο νοσοκομείο λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και όλα έδειχναν πως ήταν έτοιμη να γεννήσει. Έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και εξετάσεις, καθώς ήταν μία γυναίκα που δεν παρακολουθούσε κάποιος γιατρός του Νοσοκομείου. Η διαδικασία του τοκετού διήρκεσε περίπου επτά ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς γεννήθηκε το κοριτσάκι, βάρους 2.920 γραμμαρίων. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό χαίρουν άκρας υγείας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέντζας, σημείωσε ότι τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά για το μαιευτικό τμήμα, καθώς συχνά φθάνουν σε αυτό εγκυμονούσες μετανάστριες που έχουν παρακολουθηθεί από γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Παρόλα αυτά, γίνεται ό,τι απαιτείται ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, τόνισε πως η λειτουργία του γυναικολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι άψογη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλέξανδρος Κουτσαντώνης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία ή χρώμα, προσθέτοντας: «Διατηρούμε τον ανθρωπισμό μας και είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας».

Δείτε το βίντεο εδώ:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε επιφυλακή οι ναυτιλλόμενοι στη Λέσβο λόγω κακοκαιρίας

Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ – Σύσταση για ασφαλή πρόσδεση σκαφών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απάντηση Γεώργα στην ανεξαρτητοποίηση Τουλαδέλη

«Σεβαστή η απόφαση, όχι οι ψευδείς ισχυρισμοί», τονίζει η Δήμαρχος Λήμνου
ΔΡΑΣΕΙΣ

112 αιτήματα συμβουλευτικής και δεκάδες παρεμβάσεις από την «ΠΝΟΗ»

Ο απολογισμός του επιστημονικού έργου στη Λέσβο το δεύτερο εξάμηνο του 2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ευχές και διεκδικήσεις στην πίτα των εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η εκδήλωση του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μια απώλεια που έγινε μήνυμα ανθρωπιάς την Πρωτοχρονιά

Η πράξη δύο αδελφών στη Μυτιλήνη έδωσε ελπίδα και νόημα στο ξεκίνημα του 2026
ΧΩΡΙΑ

Κοπή πίτας της Κοινότητας Μιστεγνών με ανοιχτή πρόσκληση στους κατοίκους

ην Κυριακή 04/01/2026 στις 18.00 στο Κοινοτικό Κτίριο η πρώτη γιορτινή συνάντηση της νέας χρονιάς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής στη Μυτιλήνη λόγω έκτακτης βλάβης

Εργασίες επισκευής στο δίκτυο ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ με εκτροπή της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράταση λειτουργίας της θερμαινόμενης αίθουσας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Έως το πρωί του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2026 συνεχίζεται η φιλοξενία συμπολιτών που έχουν ανάγκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κίνδυνος παγετού στη Λήμνο

Συστάσεις προς τους κατοίκους από το Δήμο του νησιού. λόγω του παγετού, αύριο Παρασκευή 2 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου θα λειτουργήσουν μετά τις 09:00 π.μ.
ΧΩΡΙΑ

Ψυχρή εισβολή πλήττει τη Λέσβο

Στις 9:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2026 καταγράφονταν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματική αποτίμηση του έτους 2025 στην Ελλάδα

Αναλυτικά τα ρεκόρ θερμοκρασίας και βροχόπτωσης από το δίκτυο σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με πυροτεχνήματα υποδέχθηκε το 2026 η Μυτιλήνη

Πλάνα από drone του «Ν» κατέγραψαν το θέαμα από ψηλά