× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκληρή κριτική από Συκά σε Βέρρο ‑ Ζαφείρη

Χαρακτηρίζει ως «κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση» τον ενδεχόμενο έλεγχο για τα δηλωμένα τετραγωνικά σε όσους ξενοδόχους δεχθούν αιτούντες άσυλο στις μονάδες τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/7/2020

Σκληρή κριτική από Συκά σε Βέρρο ‑ Ζαφείρη

Την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου προκάλεσε η συνεχιζόμενη «απαράδεκτη τακτική», όπως τη χαρακτηρίζει, να «συζητιούνται» τα προβλήματα του Δήμου στο facebook, ασκώντας δριμεία κριτική προς τη δημοτική αρχή και για το γεγονός πως σοβαρά θέματα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά λίγο πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Συκάς, Γ. Σαλταμάρας, Στ. Βαξεβάνης, Αντ. Πανταχός, Θ. Κλιομηδιώτης και Χ. Μαργαρίτης, στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως «δε γίνεται να ενημερωνόμαστε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο Δήμαρχος συζητάει την ίδρυση του Νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης με το Δήμαρχο Λήμνου. Για αυτήν την κατάσταση ευθύνονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι που φέρνουνε τα θέματα τελευταία στιγμή, αλλά κυρίως όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέχονται αυτήν την κατάσταση», αφού «κάθε φορά προσπαθούν με φθηνές δικαιολογίες να αιτιολογήσουν αυτήν την πάγια τακτική τους».

Αναφερόμενοι στο προσφυγικό, τονίζεται πως «είχαμε επισημάνει ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και οι όποιες κορώνες για λύση του προβλήματος ήταν πολύ πρόσκαιρες», ζητώντας ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο «για το τι γίνεται με το χώρο της καραντίνας στην περιοχή Θέρμα, στη Δ.Ε. Μήθυμνας», για την οποία εκφράζεται ο φόβος πως «με τις πρακτικές αυτές θα δημιουργηθεί μια νέα δομή», διευκρινίζοντας ότι «θα θέλαμε πολύ να κάνουμε λάθος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτηρίζει μάλιστα ως «κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση, ότι αν οι ξενοδόχοι δεχθούν τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες θα γίνουν έλεγχοι για σωστά δηλωμένα τετραγωνικά», όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, κατηγορώντας τον ίδιο -αλλά και την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη- πως «είναι απαράδεκτο να γίνεται συσχετισμός τέτοιων θεμάτων και δεν μπορεί ένας θεσμός, που τον θεωρείτε εσείς αυτοδιοίκητο, να λειτουργεί με εκβιαστικό χαρακτήρα. Είναι ακόμα μία επιβεβαίωση ότι οι δήμοι πλέον είναι διοικητικοί μηχανισμοί και κατ’ επέκταση το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Βέβαια σε αυτό δεν είναι υπόλογη μόνο η δική σας παράταξη, αλλά και η παράταξη με την οποία συνεργαστήκατε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλήγοντας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υποστηρίζουν πως «όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο, να συζητιούνται καθαρά και να μην στηρίζουν με πλάγιο τρόπο ρατσιστικές εκδηλώσεις», επισημαίνοντας προς τη δημοτική αρχή ότι με αυτό τον τρόπο «στρέφονται οι συνδημότες μας ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και τους αποπροσανατολίζετε από τα πραγματικά τους προβλήματα».

«Δεν μπορούμε τη μη αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας να τη χρεώνουμε στα πρόσωπα των προσφύγων και των μεταναστών, και να μη καταγγέλλουμε την πολιτική και τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, τόσο για το προσφυγικό όσο και για την συνολική υποβάθμιση του τόπου μας (π.χ. τιμές αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων). Κανείς δεν θα πει όχι στον τουρισμό, αλλά βλέπουμε και χώρες της Ευρώπης που έχουν τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, να στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον πρωτογενή τομέα, κάτι που οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) εδώ για δεκαετίες έχουν "ξεχάσει". Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι οι Οργανισμοί Ανάπτυξης των δήμων μπορούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια θέματα, όταν αυτές είναι δοκιμασμένες, έχουν αποτύχει και τις περισσότερες φορές δημιούργησαν χρέη».

Κλείνοντας, καλούν τη «Δημοτική Αρχή να πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων και να καλλιεργήσει την αγωνιστική διάθεση στους συνδημότες μας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία αυτά που μας ανήκουν. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ευτυχία των λίγων και ελαχίστων πατάει στην δυστυχία των πολλών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»