× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προχωρά επιτέλους η αποκατάσταση των ζημιών στον Πολιχνίτο!

Στις καθυστερήσεις που προέκυψαν από την προσφυγή Χήρα, εις βάρος –επί της ουσίας- των ίδιων των πολιτών, έβαλε τέλος η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 24/6/2020

Προχωρά επιτέλους η αποκατάσταση των ζημιών στον Πολιχνίτο!

Έπειτα από αρκετούς μήνες και παρότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε φροντίσει άμεσα να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πληγείσα από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου Δ.Ε. Πολιχνίτου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου βάζει επιτέλους τέλος στις καθυστερήσεις και τον εμπαιγμό ουσιαστικά της ίδιας της τοπικής κοινωνίας, που προέκυψε μετά την προσφυγή της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξη Χήρα διαφωνούσε με τον τρόπο ανάθεσης του ποσού των 905.000 ευρώ, που δόθηκαν στον Δήμο από το Υπουργείο Υποδομών, ζητώντας την προκήρυξη διαγωνισμού και όχι την απευθείας διαπραγμάτευση για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

«Ανοίγει ο δρόμος για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στη Νυφίδα, μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή», δήλωνε τότε ο Ταξιάρχης Βέρρος, αλλά λογάριαζε δίχως τον Νίκο Χήρα, που λίγες μέρες μετά αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη οδό, προτάσσοντας πως «το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα» και  μπλοκάροντας κατ' επέκταση την εκτέλεση των εργασιών ως τα τέλη Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξετάζοντας την υπόθεση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ξεκινάμε», δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου να προχωρήσουν άμεσα και πριν τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Δ.Ε. Πολιχνίτου, δηλαδή στις 6 Ιουλίου 2020, λόγω του κατεπείγοντος, στην αποκατάσταση των ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα σημαντικότερα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί στον παραλιακό δρόμο της Νυφίδας, το οδόστρωμα του οποίου είχε υποστεί ολική καταστροφή, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, τον είχαν καταστήσει απροσπέλαστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απηυδισμένος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος από την αρνητική δημοσιότητα που δόθηκε στο εν λόγω ζήτημα, μέσω ανακοινώσεων, αναρτήσεων και βαριών υπονοουμένων από «εν διατεταγμένη υπηρεσία “δολοφόνους” της ηθικής και της εντιμότητας των “αντιπάλων”», όπως σημείωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «καθυστέρηση του έργου σε βάρος του τόπου και των δημοτών», ενώ απευθυνόμενος προς τους «λασπολόγους», όπως τους χαρακτήρισε, ευχήθηκε «περαστικά και την εξ ύψους παρηγορία. Ποσότης όξους, διαθέσιμη», ανακοινώνοντας την έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών.

Στην ουσία του θέματος, όλες αυτές οι απαραίτητες εργασίες που θα μπορούσαν -δεδομένων των συνθηκών έκτακτης ανάγκης- να πραγματοποιηθούν από την πρώτη στιγμή στη Δ.Ε. Πολιχνίτου, θα ξεκινήσουν έστω και με καθυστέρηση τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να ανακουφίσουν τόσο τους δημότες της περιοχής, όσο και τους επισκέπτες της.

Δυστυχώς, παρότι θα περίμενε κανείς η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου και η δημιουργία του Δήμου Δυτικής Λέσβου να έλυνε πολλά προβλήματα, εντούτοις συμπεραίνεται πως η καθημερινότητα των δημοτών περνά για κάποιους σε δεύτερη μοίρα. Καλή η όποια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ «αντιπάλων», αλλά θεομηνίες και καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα, απαιτούν προφανέστατα γρήγορα αντανακλαστικά. Ώστε όλοι όσοι έχουν εκλεγεί σε ένα δημοτικό συμβούλιο, να λειτουργούν από κοινού προς όφελος των πολιτών και όχι τιμωρητικά εναντίον τους με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»