× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκανε πίσω ο Δήμος Μυτιλήνης για την «Ακαδημία»

Έπειτα από την παρέμβαση της «Πυξίδας» και την ανάδειξη του θέματος από τον Τύπο, η δημοτική αρχή Κύτελη αποφάσισε να μη διαλύσει τη δημοπρασία

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 18/6/2020

Έκανε πίσω ο Δήμος Μυτιλήνης για την «Ακαδημία»

Εξελίξεις αναμένονται στο έργο της αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, στην πόλη της Μυτιλήνης, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετική παρέμβαση της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη», η οποία κατηγορούσε τη δημοτική αρχή Κύτελη για απώλεια του έργου, που θα είχε ως αποτέλεσμα και την καταβολή αποζημίωσης στον εργολάβο.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε επιβεβαιώσει εμμέσως και ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Στρατής Τζιμής «φορτώνοντας» τις εκκρεμότητες που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή Γαληνού, διευκρινίζοντας πάντως, τότε, πως αυτές «θα αντιμετωπιστούν, θα επιλυθούν και το πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής θα υλοποιηθεί».

Τελικώς η δημοτική αρχή άλλαξε στάση, αποφασίζοντας να μη διαλύσει τη σχετική δημοπρασία, όπως είχε ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου. Οι αντιδράσεις που προέκυψαν, τόσο μετά από τη δημόσια παρέμβαση της δημοτικής παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» στις 31 Μαΐου, όσο και από τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων, αλλά και την ανάδειξη του θέματος από τον Τύπο, αποδεικνύεται πως έπιασαν τόπο, για ένα σημαντικό ζήτημα που επιπροσθέτως θα κόστιζε στον Δήμο Μυτιλήνης και αρκετές χιλιάδες ευρώ, ως αποζημίωση στον εργολάβο για την καθυστέρηση των εργασιών.

Στην ανακοίνωσή της, η «Πυξίδα» υπενθυμίζει πως «η εργολήπτρια εταιρεία ζητούσε τη διάλυση της εργολαβίας, επικαλούμενη πως η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες λυόμενες αίθουσες» για να στεγαστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, για τη μετεγκατάστασή τους όσο διάστημα θα εκτελούνται οι εργασίες εντός των κτιρίων. Μάλιστα, ο κ. Τζιμής στη δημόσια απάντησή του προς τις συγκεκριμένες καταγγελίες, επέμενε τότε πως «δεν υπήρξε η πρόνοια εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για να τις προμηθευτεί έγκαιρα», επισημαίνοντας παράλληλα πως «ο Δήμος Μυτιλήνης θα προμηθευτεί τον Σεπτέμβριο επιπλέον αίθουσες με τη διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού» και πως «συντομότερη διαδικασία προμήθειας δεν θα είναι νόμιμη», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα καταγγέλονταν.

Τελικώς οι διαδικασίες προμήθειας νέων αιθουσών αναμένεται να... επισπευστούν, ώστε ο εργολάβος να αποσύρει το αίτημα διάλυσης της σύμβασης και να μην απαιτήσει τη λήψη αποζημίωσης.

Σημειώνεται πως το έργο της αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας είναι  χρηματοδοτούμενο από το 2018 και δημοπρατημένο στις 6 Φεβρουαρίου 2019. Η σύμβαση του προχώρησε στις 5 Αυγούστου 2019, με ποσό 1.217.500 ευρώ, από την προηγούμενη δημοτική αρχή του τ. Δήμου Λέσβου. Περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανικές εργασίες με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα του σχολικού συγκροτήματος και των συνθηκών ασφαλείας.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Δημήτρης Μαλλιαρός και Εριφύλη Χιωτέλλη, η δημοτική παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη» καταλήγει: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει άλλη ολιγωρία και το χρησιμότατο αυτό έργο να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πέθανε ο πατέρας του Δημάρχου Στρατή Κύτελη

Από τους μακροβιότερους προέδρους Κοινοτήτων της Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Έλλειψη συνεργασίας και διαλόγου»

Σκληρή ανακοίνωση του Δικτύου Κοινοτήτων για τη συζήτηση, δια περιφοράς του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ενάμιση τόνος ελαιόλαδο από τη Λέσβο στην Καρδίτσα

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου. Συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσοχή! Σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοριοδότηση, των στελεχών, Ενόπλων Δυνάμεων της Λέσβου

Ερώτηση στη βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήμος Μυτιλήνης – Δήμος Δυτικής Λέσβου: Κανένα σημείο επαφής

Στο κενό έπεσε η δημόσια πρόσκληση διαλόγου του Ταξιάρχη Βέρρου προς το Στρατή Κύτελη. Δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση διαλόγου, δηλώνει ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης απαντώντας έμμεσα στην πρόταση Βέρρου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Κοινότητα Μυτιλήνης με 11 θέματα

Με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε σιωπηλές»

Η αντιδήμαρχος, Δήμητρα Αλεξανδρή για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τον ξενώνα γυναικών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη υποβαθμίζει τον θεσμό των κοινοτήτων»

Δεν κλήθηκε η «Μυτιλήνη» να καταθέσει προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα, λέει η «Δημοκρατική Μυτιλήνη»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του προϋπολογισμού»

Συνέντευξη στο «Ν» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη, για τη λειτουργία του οργάνου, τις συνεδριάσεις δια περιφοράς και τον προγραμματισμό τηλεδιάσκεψης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με «Ναι και Όχι» δεν μετέχουν!

Ανακοίνωση της Επανεκκίνησης για το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Απίστευτο! Tο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μυτιλήνης θα συζητηθεί τελικά δια περιφοράς»

Ερωτήματα από την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη» προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη