× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τουρισμός για όλους» ως 4 διανυκτερεύσεις

Ένα ακόμα πρόγραμμα, πέραν του «Κοινωνικού Τουρισμού», για επιδοτούμενες διακοπές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/6/2020

«Τουρισμός για όλους» ως 4 διανυκτερεύσεις
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε από χθες Τετάρτη, η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», με τις αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού tourism4all.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Δημιουργήθηκε για να ενισχύσει 250.000 δικαιούχους, ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει μέσω του προγράμματος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων»  ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6.

Ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση όπως θα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020:

  1. οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  2. οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου, στον ίδιο πάροχο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση. Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν.

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Από Δευτέρα 4 Μαΐου η κοπή των χόρτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Οι εργασίες θα γίνουν από τα συνεργεία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Στο δρόμο βγαίνουν 20 άτομα συνολικά ενώ από 1η Ιουνίου θα ενισχυθούν με άλλους 20 εργαζόμενους με τετράμηνες συμβάσεις
Από Δευτέρα 4 Μαΐου η κοπή των χόρτων στον Δήμο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ιεράρχες από Αντιόχεια, Ρουμανία και Αλεξάνδρεια για τον Αγιο Θεόδωρο

Σημαντικές αφίξεις για τη λιτανεία του πολιούχου της Μυτιλήνης την Κυριακή 3 Μαΐου
Ιεράρχες από Αντιόχεια, Ρουμανία και Αλεξάνδρεια για τον Αγιο Θεόδωρο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa

Στις 18 και 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με συμμετοχή πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»

Πλούσια αρθρογραφία και αναφορές στη δράση του Συλλόγου Παφλιωτών και των κατοίκων των Παμφίλων
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»
ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια

Για να δει από κοντά τις εργασίες κατασκευής τμήματος πλακόστρωτου στον δρόμο που διέρχεται από την αγορά και οδηγεί στο Αρχαίο Υδραγωγείο
Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου για την επιτυχία στις εξετάσεις αξιολόγησης
Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία

Έμφαση στην ενίσχυση του μηχανισμού, τον συντονισμό φορέων και τα νέα μέσα για τη φετινή περίοδο
Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά

Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους Δήμους
2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιμεντόστρωση στο Πυργί

Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
Τσιμεντόστρωση στο Πυργί
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ

Εκδήλωση στη Λήμνο
«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια