× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάρκινγκ στο λιμάνι; Επί πληρωμή!

Το 'πε και το 'κανε το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, βάζοντας σε εφαρμογή την απόφασή του από τον περασμένο Δεκέμβρη

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 16/6/2020

Πάρκινγκ στο λιμάνι; Επί πληρωμή!

Μια παγιωμένη κατάσταση, εδώ και πολλά χρόνια, το δωρεάν πάρκινγκ εντός του λιμένα Μυτιλήνης, αποτελεί πλέον παρελθόν. Το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, θέτοντας σε εφαρμογή μια απόφαση που πάρθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, προχωρά εδώ και λίγες ημέρες στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου ο χώρος να προετοιμαστεί κατάλληλα για να προσφέρει πλέον θέσεις πάρκινγκ επί πληρωμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ως σκέψη είχε πέσει στο τραπέζι παλαιότερα, το γεγονός πως δεν είχε προχωρήσει μέχρι σήμερα οφείλεται κυρίως λόγω κάποιων μεμονωμένων αντιδράσεων, που είχαν έρθει στο προσκήνιο. Μιλώντας στο «Ν» ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Παπαδόπουλος, διευκρίνισε πως αυτή τη φορά «εμείς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης στο λιμάνι, γιατί μας το ζήτησε ο κόσμος», επισημαίνοντας πως «η κατάσταση είχε ξεφύγει και υπήρχε εκνευρισμός καθημερινά από αρκετούς πολίτες, που δεν έβρισκαν θέσεις πάρκινγκ, γιατί μεταξύ άλλων υπήρχαν αυτοκίνητα, που παρέμεναν παρκαρισμένα στις ίδιες θέσεις για εβδομάδες.»

Το σαββατοκύριακο έγινε ο απαραίτητος καθαρισμός του χώρου και βρέθηκαν συνολικά 32 αυτοκίνητα, που παρέμεναν στα... αζήτητα, δίχως πινακίδες. Κάποια ήδη μεταφέρθηκαν εκτός του λιμανιού από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ υπάρχουν και μερικά ακόμα που έχουν τοποθετηθεί στην άκρη και αναμένεται να μετακινηθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Λιμενικό Ταμείο προχώρησε σε μικρές ασφαλτοστρώσεις, προκειμένου να καλύψει κάποιες ζημιές στο οδόστρωμα και από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες διαγραμμίσεις. Συνολικά, προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 100 θέσεις πάρκινγκ, στις οποίες θα μπορεί να αφήνει κανείς το αυτοκίνητό του από 30 λεπτά έως και ολόκληρο το 24ωρο. Ανάλογη θα είναι και η σχετική χρέωση, με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθείται, να είναι η ίδια με εκείνη που ισχύει εδώ και χρόνια στο «πέταλο» της Προκυμαίας.

Αναφερόμενος σχετικά ο Κώστας Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Απώτερος σκοπός μας είναι να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται όλες τις ώρες της μέρας. Μέχρι τώρα, σπανίως κάποιος οδηγός μπορούσε να βρει μια κενή θέση πάρκινγκ στο λιμάνι, ώστε να αφήσει το αυτοκίνητό του και να πάει για ψώνια ή για έναν καφέ. Εμείς αυτό που εξασφαλίζουμε πλέον, γιατί δεν ξέρω τι ανταπόκριση θα έχει το συγκεκριμένο μέτρο, είναι πως τουλάχιστον δεν θα υπάρχουν κατειλημμένες θέσεις από ανθρώπους που έκαναν κατάχρηση του διαθέσιμου χώρου στάθμευσης, επειδή μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κόστος της ελεγχόμενης στάθμευσης για έναν οδηγό θα ξεκινά από 0,50€ για 30 λεπτά και θα ανέρχεται σε 1€ για 1 ώρα ή 1,5€ για 2 ώρες. Επίσης, έχει προβλεφθεί, 24ωρη κάρτα στάθμευσης, η τιμή της οποίας θα ανέρχεται στα 7€ ή εβδομαδιαία κάρτα αντί 35€. Μάλιστα, όπως σημειώνει στο «Ν» ο κ. Παπαδόπουλος «τα συγκεκριμένα τέλη είναι από τα πλέον φθηνότερα σε όλη τη χώρα». Το μέτρο θα εφαρμόζεται καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 15:00. Την υπόλοιπη ημέρα του Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή, η στάθμευση στο συγκεκριμένο χώρο εντός του λιμανιού θα είναι εντελώς δωρεάν.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει πως «στα άμεσα σχέδιά μας είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο ηλεκτρονικό σύστημα για να τοποθετηθεί αυτόματος πωλητής εντός του χώρου, από τον οποίο θα μπορεί ένας οδηγός να προμηθεύεται τη σχετική κάρτα. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα, έχουμε φροντίσει ώστε να αυξηθούν τα σημεία πώλησης τέτοιων καρτών, διευρύνοντας το δίκτυο σε καφετέριες και πρακτορεία ΟΠΑΠ, πέρα από τα περίπτερα».

Για εκείνους που ενδεχομένως θα αντιδράσουν εκ νέου ως προς την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης εντός του λιμένα Μυτιλήνης, ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγει με νόημα πως «υπάρχει πάντοτε και το ελεύθερο πάρκινγκ στον εμπορικό λιμένα της πόλης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι