Ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της υδροδότησης της Λήμνου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, με την παραλαβή του εξοπλισμού της νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών μέτρων την ημέρα.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ευάγγελος Χασάπης, δύο containers της μονάδας τοποθετήθηκαν ήδη σε ειδικά διαμορφωμένες βάσεις, ενώ έχει εγκατασταθεί και η δεξαμενή αποθήκευσης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις της μονάδας με τα δίκτυα θαλασσινού νερού, πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά το πέρας των εργασιών, θα ξεκινήσει η παραγωγή νερού προς κατανάλωση, ενισχύοντας την επάρκεια και την ποιότητα υδροδότησης στο νησί.
Παράλληλα, ο Δήμος Λήμνου έχει προγραμματίσει την ανόρυξη νέας γεώτρησης στη θέση «Βρύσα» Καμινίων, ενώ εκπονείται μελέτη για τη λήψη διαχειριστικής επάρκειας υπηρεσιών ύδατος, που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεκδίκηση νέων χρηματοδοτήσεων σε έργα ύδρευσης.