× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δίωξη σε συνδικαλιστή στρατιωτικό της Λέσβου!

«Παράνομη» τη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία των Ενώσεων Στρατιωτικών και ζητά την άμεση ανάκλησή της και την παρέμβαση του υπουργού και της Βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2020

Δίωξη σε συνδικαλιστή στρατιωτικό της Λέσβου!

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του αντιπροέδρου του πρωτοβάθμιου σωματείου των στρατιωτικών της Λέσβου επειδή πήγε σε συνάντηση με τον Υποστράτηγο στρατιωτικό διοικητή Λέσβου  μετά από πρόσκληση του ιδίου, χωρίς να ενημερώσει την μονάδα του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναφέρονται τα παρακάτω:

«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι, ξεκίνησε η πειθαρχική δίωξη, με κλήση σε διοικητική απολογία, του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), καθότι απογευματινές ώρες της 01.6.2020 μετέβην, ως αντιπροσωπεία του αυτού ΔΣ, μετά από αποδοχή σχετικής πρόσκλησης, στον Στρατηγό Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» και Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Λέσβου, χωρίς να ενημερώσει προσωπικά τον Διοικητή του 296 Μ/Κ ΤΕ.

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι η κλήση σε απολογία παραδόθηκε στον εγκαλούμενο ως αδιαβάθμητο έγγραφο και εκτός σφραγισμένου φακέλου, κατά παράβαση κατά την άποψή μας της πειθαρχικής διαδικασίας, καθόσον το περιεχόμενό της (της κλήσης) έγινε γνωστό σε αόριστο αριθμό προσώπων, πλην του εγκαλούντος και του εγκαλουμένου, φέρνοντας σε δυσχερή θέση τον εγκαλούμενο, το οποίο παρουσίαζε ως καθ ́ έξη και κατ ́ επάγγελμα πειθαρχικό παραβάτη, θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή καθεαυτή έρχεται σε σύγκρουση με την ισχύουσα νομοθεσία περί σωματείων στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και χρήζει διερεύνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων ενώσεων απευθύνονται για επίλυση τυχόν προβλημάτων τους, τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος, στους Ανώτερους Στρατιωτικούς Διοικητές των Περιφερειακών Ενοτήτων όπου ευρίσκεται η έδρα των σωματείων.

Πράγματι απογευματινές ώρες της 01 Ιουνίου 2020 αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), αποτελούμενη και από τον Αντιπρόεδρο και εγκαλούμενο, μετέβην στο γραφείο του Στρατηγού Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» μετά από αποδοχή σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου να υπάρξει, καταρχήν μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση του ΔΣ με τον νέο Διοικητή, ώστε να του μεταφερθούν τα συγχαρητήρια του ΔΣ για την ανάληψη των καθηκόντων του και εν συνεχεία να συζητηθούν θέματα της Ένωσης.

Σύμφωνα εξάλλου με τις διατάξεις του πέμπτου εδαφίου της παρ. 7 του ως άνω άρθρου 30Γ του (α) σχετικού, τα μέλη της διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως είναι και η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ., απολαμβάνουν πλήρη προστασία έναντι κάθε είδους δίωξης, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή το αιτιολογικό της κλήσης σε απολογία έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις προμνησθείσες διατάξεις και στενεύει αυθαιρέτως τον στενό πυρήνα του συνδικαλισμού, εγκαθιδρύοντας κατά βούληση από διοικήσεις Μονάδων περιορισμούς που ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα απαγορεύει, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας που ήδη ξεκίνησε με την κλήση σε απολογία του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ., για ενέργεια που εντάσσεται στα καθήκοντά του ως μέλους ΔΣ συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και επικαλούμενοι τη νομική σας ιδιότητα ως λειτουργού του δικαίου, σας γνωρίζουμε ότι πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες στοχοποιούνται στελέχη μέλη των ΔΣ πρωτοβάθμιων ενώσεων – μελών μόνο της Ομοσπονδίας μας, χωρίς προκαλούμενους εκ των ιδίων λόγους και σας καλούμε για μια ακόμη ύστατη φορά σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ μας.

Οι κ.κ. Α/ΓΕΣ και Δκτής 98 ΑΔΤΕ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούμε όπως ενεργοποιήσουν τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του Διοικητού του 296 Μ/Κ ΤΕ για φερόμενο εκ μέρους του πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 63 παρ. 2α (2) του ΣΚ 20-1, τελεσθέν στη Μυτιλήνη την 04.6.2020 δια της έναρξης πειθαρχι κής δίωξης σε βάρος του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΛΣΕΒ, με την κλήση αυτού σε απολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, προς την οποία κοινοποιείται ωσαύτως το παρόν έγγραφό μας, παρακαλείται για την ποινική αξιολόγηση του συμβάντος για τυχόν τέλεση του στρατιωτικού ποινικού αδικήματος του άρθρου 73 του (β) σχετικού.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους επίσης κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης