Μια νέα σελίδα ανοίγει για τον λεσβιακό υγρό στίβο, καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του τμήματος κολύμβησης και την επανίδρυση της ομάδας υδατοσφαίρισης.
Η απόφαση λήφθηκε στις 26 Αυγούστου, σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε «ορόσημο» για τον αθλητισμό της Λέσβου, παρουσία ιστορικών μορφών του χώρου: του Παύλου Βογιατζή, του Στρατή Λιαρέλλη, του Δημήτρη Παραδέλλη, του Γιώργου Δάλλα και του Μιχάλη Σκαλοχωρίτη. Οι παλαίμαχοι αθλητές ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Μ., στηρίζοντας την προσπάθεια αναβίωσης των δύο ιστορικών τμημάτων του Συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με τη δημιουργία τμήματος κολύμβησης και την επίσημη ένταξή του στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στόχος είναι η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στη Λέσβο, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στις νεότερες γενιές και η αναβίωση μιας παράδοσης που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία του τόπου.
Η Μυτιλήνη αποκτά ξανά παρουσία στον υγρό στίβο, με τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης να φιλοδοξεί να γράψει ένα νέο, ελπιδοφόρο κεφάλαιο στην αθλητική ζωή του νησιού.