× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την εργασιακή ζούγκλα την «επόμενη μέρα» της καραντίνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2020

Συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Την συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων της Λέσβου στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο ανακοίνωσε η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Η κινητοποίηση διοργανώνεται με κεντρικό σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά .Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής: Η «επόμενη μέρα» περιλαμβάνει για πολλούς από εμάς, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ωράρια – «λάστιχο», ελαστικές μορφές εργασίας, ρεπό και υπερωρίες που δεν δίνονται, δουλειά τις Κυριακές, καθώς και εργασία σε χώρους χωρίς μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας.

Πολλούς από εμάς, και δυστυχώς, μας βρίσκει εκτός εργασίας, ενώ άλλοι τόσοι είμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση ήδη πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Η ανέχεια ήδη έχει χτυπήσει την πόρτα εκατοντάδων σπιτιών. Σπίτια που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό ακόμα και να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική κρίση , τσακίζοντας όποιο εργατικό δικαίωμα είχε παραμείνει όρθιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταξύ όλων των άλλων βάρβαρων μέτρων είναι και η νέα παράταση μέχρι τις 15 Ιούνη για τη μη υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν στο σύστημα «Εργάνη» το χρόνο εργασίας των εργαζομένων.

Όλες οι απαιτήσεις τους γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και ήρθαν για να μείνουν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας φόρτωσαν την προηγούμενη οικονομική τους κρίση με αντεργατικά μέτρα που μας γονάτισαν, πολλοί από εμάς κρεμάσαν τα πτυχία τους στον τοίχο κάνοντας ότι δουλειά υπάρχει, άλλοι είδαν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα να γίνονται σκόνη και άλλοι είδαν την πόρτα της ανεργίας.

Την ίδια ώρα που μεγάλοι όμιλοι τρίβαν τα χέρια τους καθώς όχι μόνο δεν ζημιώθηκαν αλλά γίνανε ισχυρότεροι μες στην κρίση-με τις δικιές μας θυσίες.
Όλη αυτή η κατάσταση στους χώρους εργασίας αποτελεί εδώ και καιρό πραγματικότητα και θα χειροτερεύει όσο εμείς δεν αντιδρούμε και δεν παίρνουμε δυναμικά μέτρα αντιμετώπισής.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε «κρίση είναι θα περάσει», αλλά τι μέτρα έχουν περάσει με πρόσχημα τον κορονοϊο και την οικονομική κρίση, και πως θα εμποδίσουμε να πάρουν νέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς τους.

Απαιτούμε:
• Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
• Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
• Κατάργηση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή κατοικία και των κατασχέσεων.
• Ουσιαστική προστασία, επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους. Με ευθύνη της κυβέρνησης – του ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη