× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι γονείς της «Ακαδημίας» προσπαθούσαν, αλλά…

Νομικά θα κινηθούν οι Σύλλογοι Γονέων για τη χαμένη ενεργειακή αναβάθμιση από τον Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2020

Οι γονείς της «Ακαδημίας» προσπαθούσαν, αλλά…

Αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού και 10ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι, όχι μόνο το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της «Ακαδημίας» θα υλοποιηθεί, «αλλά και ότι θα υλοποιηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και στα πλαίσια πάντα των κανόνων ασφαλείας και των χρονικών ορίων που θα ορίζει η σύμβαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του συγκροτήματος της Ακαδημίας σημειώνουν αναλυτικά:

«Με λύπη ενημερωθήκαμε πριν λίγες μέρες από τη γραμματεία της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του Δήμου Μυτιλήνης, για μία ακόμη φορά μετά από δική μας πρωτοβουλία, ότι η σύμβαση για το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, διαλύθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος και ενεργειών της αναδόχου εταιρείας.

 Οι λόγοι όπως διαπιστώνουμε, αφορούν αποκλειστικά την αδυναμία της προηγούμενης αλλά και της παρούσας δημοτικής αρχής, να εξασφαλίσουν τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες που θα επέτρεπαν στην κατασκευάστρια εταιρία να ξεκινήσει το έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, δεν κατέστη ποτέ δυνατός ο προγραμματισμός της μετακίνησης των μαθητών σε κατάλληλους χώρους διδασκαλίας εκτός σχολείου, έτσι ώστε να επιτραπεί στα συνεργεία να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τις προβλεπόμενες εργασίες στα σχολικά κτίρια του συγκροτήματος.

Αυτό συνέβη παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο που είχαμε λάβει από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Λέσβου κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαμε μαζί της από τον Φεβρουάριο του 2019 και μέχρι λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, οπότε και ο Δήμος Λέσβου σταμάτησε ουσιαστικά να ασχολείται με το θέμα.

Αυτό συνέβη επίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης, ότι μετά τα Χριστούγεννα - αρχικά - και μετά το Πάσχα - στη συνέχεια - θα γινόταν προσπάθεια εκκίνησης των εργασιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούμε εναγωνίως μέσα από διαρκείς προσπάθειες επικοινωνίας και προτάσεις προς τα εμπλεκόμενα μέρη, να βρούμε μία λύση έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες για το συγκρότημα εργασίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχουν τεθεί πλέον σοβαρά θέματα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας καθώς και του διδακτικού προσωπικού με τις υπάρχουσες συνθήκες στους χώρους των σχολείων μας.

 Σαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας να γίνει “μπαλάκι” σε πολιτικά παιχνίδια. Δεν σκοπεύουμε επίσης να χάσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, να μετατρέψουμε ένα υποβαθμισμένο πλέον σχολικό συγκρότημα σε ενεργό κύτταρο εκπαιδευτικής, αθλητικής και πολιτιστικής δημιουργίας για ολόκληρη την πόλη.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δείξαμε έμπρακτα την επιθυμία μας να συνδράμουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής