× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Sold out με 300 δρομείς κάθε ηλικίας ο 3ος Νυχτερινός αγώνας Μυτιλήνης

Μεταξύ άλλων και γνωστοί δρομείς από όλη την Ελλάδα με χρυσές συμμετοχές σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η διοργάνωση θα γίνει το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στα Τσαμάκια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/7/2025

Sold out με 300 δρομείς κάθε ηλικίας ο 3ος Νυχτερινός αγώνας Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Το Σάββατο 12 Ιουλίου, η πόλη της Μυτιλήνης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον 3ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου, μια διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και φέρει την υπογραφή του δραστήριου Συλλόγου Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners. Με τη συμμετοχή 300 αθλητών και αθλητριών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η φετινή διοργάνωση είναι ήδη sold out, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αποκτήσει στο δρομικό κοινό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Δαγκλή, φιλοξενήθηκε στον «Ν» 99 fm και μίλησε αναλυτικά για την εκδήλωση, τονίζοντας τόσο τη σημασία της όσο και τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες και οι πολίτες της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας αγώνας... διαφορετικός

Η απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας νυχτερινές ώρες δεν ήταν τυχαία. Όπως εξηγεί η κα Δαγκλή, το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη την άθληση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, η επιλογή για βραδινό αγώνα δεν είναι μόνο πρακτική αλλά και αισθητική: «Η Μυτιλήνη είναι πανέμορφη και τη μέρα και τη νύχτα», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές: 5 και 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 21:30 από την Πλάζ στα Τσαμάκια, μετά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση και όσων ταξιδεύουν από άλλες περιοχές. Η διαδρομή περνάει από εμβληματικά σημεία της πόλης όπως το Κάτω Κάστρο, τη Φυκιότρυπα, την Ερμού, το Παλιό Δημαρχείο, την Προκυμαία και καταλήγει ξανά στα Τσαμάκια. Όσοι επιλέξουν τα 10 χλμ θα διανύσουν τον ίδιο κύκλο δύο φορές.

Μικροί και μεγάλοι στο προσκήνιο

Η συμμετοχή δεν περιορίζεται μόνο στους ενήλικες. Λίγο νωρίτερα, στις 21:00, θα δοθεί η εκκίνηση και για τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων. Μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζει ο μεγαλύτερος δρομέας, περίπου 65 ετών, αλλά και η νεότερη, μόλις 1,5 έτους – με τη συνοδεία, φυσικά, της οικογένειάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πρακτικές πληροφορίες

Οι αθλητές καλούνται να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης από τις 20:30, καθώς θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα με ασφάλεια. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου, οι ρυθμίσεις αυτές είναι ήπιες: «Δεν κλείνει ολόκληρη η Προκυμαία, μόνο το πεζοδρόμιο. Στην επάνω σκάλα θα κλείσει μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας».

Η γραμματεία για παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (μπλουζάκι, τσάντα, αριθμός) θα λειτουργήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου στην Πλατεία Σαπφούς (18:00-21:30), ενώ το Σάββατο από τις 19:00-20:00 στον χώρο της εκκίνησης για όσους αφιχθούν την τελευταία στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια γιορτή για όλους

Ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου δεν είναι απλώς μια αθλητική εκδήλωση, αλλά μια γιορτή για όλη την πόλη. «Πέρυσι, πολλοί πολίτες βρέθηκαν αυθόρμητα στην Προκυμαία και χειροκρότησαν τους δρομείς», θυμάται η κα Δαγκλή, καλώντας και φέτος τους Μυτιληνιούς να βρεθούν στα σημεία της διαδρομής και να ενισχύσουν τους συμμετέχοντες με την παρουσία και το χειροκρότημά τους.

Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα – παρόντες και πρωταθλητές

Οι συμμετοχές φέτος προέρχονται από όλη τη χώρα, από τη Ροδόπη, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, μέχρι τη Χίο και φυσικά τη Λέσβο. Ανάμεσά τους και καταξιωμένοι δρομείς όπως:

  • Γιώργος Σαββίδης, από τη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή στους 6 Major Marathons παγκοσμίως.

  • Μπάμπης Ιατρουδέλλης, από τη Χίο, νικητής της ηλικιακής του κατηγορίας στο Olympus Marathon.

  • Μάνος Ορφανός, από τη Γέρα, 1ος στα 120 χλμ της Ψάθας το 2024.

  • Κώστας Χουβαρδάς, από την Πτερούντα, με πολυετή παρουσία σε αγώνες.

  • Διονύσης Κουρκουμέλης, 25 ετών από τη Γέρα, με διακρίσεις σε trail races, και

  • Βασίλης Μπάκας, από την Καλλονή, με επίδοση 2:30 σε μαραθώνιο.

Το δρομικό κίνημα δυναμώνει

Ο Σύλλογος Lesvos Runners αριθμεί πλέον 170 ενεργά μέλη. Όπως σημειώνει η κα Δαγκλή, η αύξηση του ενδιαφέροντος για το τρέξιμο είναι αισθητή ιδιαίτερα μετά την πανδημία: «Ο κόσμος ανακάλυψε τα οφέλη της άσκησης, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά».

Το τρέξιμο, όπως υπογραμμίζει, είναι μια δραστηριότητα χωρίς ηλικιακά όρια. Στο σύλλογο συμμετέχουν δρομείς από 5 έως και 65 ετών, αποδεικνύοντας ότι «δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσεις».

Με τη στήριξη των χορηγών

Καμία διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των χορηγών και υποστηρικτών. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Ελπέν, η Πράξης, το Mythical Coast, το Ούζο Μίνι, το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και επιχειρήσεις και φορείς που παρείχαν σημαντική υποστήριξη, όπως η Τροχαία Μυτιλήνης, ο Ερυθρός Σταυρός, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και πολλοί άλλοι.

Ο 3ος Νυχτερινός Αγώνας Μυτιλήνης υπόσχεται ένα μοναδικό βράδυ γεμάτο κίνηση, χρώματα και χαμόγελα. Αν δεν είστε ήδη ένας από τους 300 δρομείς, βγείτε στην πόλη το Σάββατο το βράδυ, δώστε το χειροκρότημά σας και γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής της Λέσβου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου