× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έντονη δραστηριότητα της Μαρίας Κομνηνάκα

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και συναντήσεις με φορείς της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2020

Έντονη δραστηριότητα της Μαρίας Κομνηνάκα

Σειρά συναντήσεων και περιοδειών είχε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κατά το προηγούμενο τριήμερο. Συγκεκριμένα η κ.Κομνηνάκα
συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης «Ασπίδα» και αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματά τους γύρω από τα ζητήματα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και κυρίως τις ανησυχίες για το πόσοι απ’ αυτούς θα καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτοί με τις νέες οικονομικές δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, τους έθεσε τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και με σχετικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τις μικροεπιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, είναι εξαιρετικά ανεπαρκή, αφού το περιβόητο επίδομα των 800 ευρώ δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τις ζημιές των δύο αυτών μηνών. Θεωρούμε ότι για να δοθεί ουσιαστική στήριξη σ’ αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις που αφειδώς ενισχύει η κυβέρνηση με ζεστό χρήμα, πρέπει να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης που δε θα μεταθέτουν απλά τα οικονομικά αδιέξοδα για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τα πάγια έξοδα όπως ρεύμα, ενοίκια κλπ. παραμένουν αυξημένα και απαιτητά, μέρος των προμηθειών (ευαλείωτα προϊόντα όπως τρόφιμα) έχουν ήδη καταστραφεί και απαιτείται στήριξη για την αντικατάστασή τους.

Η αναστολή των βασικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων απλά οδηγεί στη συσσώρευση των υποχρεώσεων αυτών στους αμέσως επόμενους μήνες.Η πρόταση που το ΚΚΕ κατέθεσε προς την κυβέρνηση, περιλαμβάνει μέτρα στήριξης, με προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, όπως:
-Την επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019.
-Την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα ελάφρυνσης που κατατέθηκαν σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τόνισε ακόμα στη συζήτηση, ότι με αυτά τα μέτρα ουσιαστικής στήριξης θα είναι δυνατή και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να φορτωθούν τα «σπασμένα» και αυτής της κρίσης».

Επίσης η κ.Κομνηνάκα επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και μίλησε με τους εργαζόμενους στους οποίους επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «για μια ακόμη χρονιά, με καθυστέρηση υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση τα μέτρα πυροπροστασίας, όταν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη και εκπαίδευση του εποχιακού προσωπικού, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση κρίσεων σε υλικοτεχνικά μέσα πρέπει να γίνεται πολύ πιο μπροστά και ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι μόνιμο και όχι συμβασιούχοι που θα ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης απροετοίμαστοι με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της δασοπροστασίας συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των αρμόδιων φορέων με σημείο αναφοράς τη Δασική υπηρεσία. Όπως επικίνδυνο είναι και όλο το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο που συνεχώς διευρύνεται ακόμη και εν μέσω πανδημίας, με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον «εκσυγχρονισμό» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων ήταν και είναι, ο δασικός πλούτος της χώρας να περάσει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στα χέρια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό, ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα δάση, οι πόλεις και η λαϊκή περιουσία, χωρίς ριζική αλλαγή πολιτικής.Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές λαϊκές ανάγκες, να προστατευθούν και να διαχειριστούν η γη, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση, οι πόλεις, η φυτική και ζωική παραγωγή και γενικά αυτή η τεράστια περιουσία υπέρ του λαού».

Στη συνέχεια της ίδιας μέρας επισκέφτηκε την Υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος Μυτιλήνης και συναντήθηκε με τον Αντιπλοίαρχο κ. Κωνσταντίνο Φλουρή.

Ακόμα η κ.Κομνηνάκα μίλησε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Μυτιλήνης. Από τη συζήτηση μαζί τους διαπίστωσε τα εκρηκτικά προβλήματα που τους απασχολούν. Αποδυναμωμένη η υπηρεσία από εργαζόμενους, διάφορες μορφές εργασίας κάποιοι μόνιμοι, άλλοι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, δεν υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς να παίρνουν ούτε αυτά που τους παρέχει ο νόμος δηλαδή γάλα και ρουχισμό. Με παμπάλαια απορριμματοφόρα. Ο φόβος σε όλους ότι αν διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους δεν θα ξαναπροσληφτούν έστω και με τις δίμηνες συμβάσεις.

Η βουλευτής τους τόνισε ότι για να μπορέσουν να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται θα πρέπει όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, άσχετα με τη σχέση εργασίας τους, να τα διεκδικήσουν. Επεσήμανε επίσης ότι παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τη συμβολή των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την καθαριότητα των πόλεων στην περίοδο της πανδημίας, τους άφησε παντελώς απροστάτευτους, όταν εργάζονταν χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και δεν τους χορήγησε έκτακτο επίδομα για την περίοδο αυτή, όπως ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ, ούτε βέβαια τους εντάσσει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι