ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Το «Health Spot Μυτιλήνης», με υπερσύγχρονα μηχανήματα και άμεση εξυπηρέτηση
Το νέο διαγνωστικό κέντρο του ομίλου HHG που λειτουργεί στην Παγανή πραγματοποιεί εγκαίνια την Τετάρτη 11 Ιουνίου με ανοιχτή εκδήλωση για τους πολίτες να γνωρίσουν τους χώρους και τους συνεργάτες του
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/6/2025

Τα εγκαίνια του νέου διαγνωστικού κέντρου Health Spot Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην περιοχή της Παγανής. Το κέντρο αποτελεί μέλος του ομίλου HHG, του μεγαλύτερου ομίλου ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, που διαθέτει πλήθος θεραπευτηρίων και διαγνωστικών μονάδων σε όλη τη χώρα, όπως το Metropolitan Hospital, το Υγεία, το Μητέρα και άλλα.
Ο Διευθυντής του Health Spot Μυτιλήνης, Γιάννης Ντίνος, μίλησε στο «Ν» 99 fm για το νέο χώρο υγείας και τις δυνατότητες που προσφέρει. Όπως εξήγησε, το κέντρο έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και περίπου δύο μήνες, με βασικό άξονα την άμεση εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων και τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. «Στόχος μας είναι οι πολίτες της Λέσβου να έχουν άμεση πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου διαγνωστικές εξετάσεις, χωρίς τις μεγάλες αναμονές που υπήρχαν μέχρι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το Health Spot Μυτιλήνης διαθέτει σύγχρονο απεικονιστικό εξοπλισμό, όπως αξονικό τομογράφο 160 τομών, μαγνητικό τομογράφο Siemens 1,5 Tesla, υπερηχοτομογράφο, μαστογράφο και ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας γενιάς. Όπως τόνισε ο κ. Ντίνος, ο μαγνητικός τομογράφος έχει ευρύ άνοιγμα, μειώνοντας το αίσθημα κλειστοφοβίας, ενώ δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας για ακόμα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Το κέντρο είναι επίσης εξοπλισμένο για μαγνητικές πολυπαραμετρικές εξετάσεις μαστού και προστάτη, που προσφέρουν πολύ πιο λεπτομερή διάγνωση.
Πέρα από το απεικονιστικό κομμάτι, σύντομα θα λειτουργήσει και το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ ήδη προγραμματίζεται η έναρξη συνεργασίας με δύο γιατρούς – έναν γενικό χειρουργό και μία ογκολόγο. Σύμφωνα με τον κ. Ντίνο, υπάρχει προοπτική επέκτασης και με άλλες ειδικότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού.
Το Health Spot Μυτιλήνης συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ συμμετέχει και σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου, όπως οι δωρεάν μαστογραφίες και υπερηχομαστογραφίες μέσω του προγράμματος «Δοξιάδης». «Η συνεργασία με τα δημόσια ταμεία είναι κρίσιμη. Θέλουμε να εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε όχι, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», σημείωσε.
Ο κ. Ντίνος αναφέρθηκε και στη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για δύο ξεχωριστά κομμάτια, αλλά για δύο τομείς που πρέπει να συνεργάζονται διαρκώς, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του κέντρου, να δουν από κοντά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και να ενημερωθούν για όλες τις νέες δυνατότητες διάγνωσης. Παράλληλα, θα παρευρεθούν στελέχη του Ομίλου και γιατροί, οι οποίοι θα απαντήσουν σε κάθε απορία του κοινού.
Κλείνοντας, ο Διευθυντής του Health Spot επεσήμανε την προσπάθεια του κέντρου να καλύψει το μεγάλο κενό στις διαγνωστικές υπηρεσίες της Λέσβου: «Υπάρχουν πράγματι μεγάλες λίστες αναμονής για κάποιες εξετάσεις, όπως οι υπέρηχοι. Παρόλα αυτά, για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς σε μία εβδομάδα, γεγονός πολύ σημαντικό για την υγεία τους».