× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το «Health Spot Μυτιλήνης», με υπερσύγχρονα μηχανήματα και άμεση εξυπηρέτηση

Το νέο διαγνωστικό κέντρο του ομίλου HHG που λειτουργεί στην Παγανή πραγματοποιεί εγκαίνια την Τετάρτη 11 Ιουνίου με ανοιχτή εκδήλωση για τους πολίτες να γνωρίσουν τους χώρους και τους συνεργάτες του

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/6/2025

Το «Health Spot Μυτιλήνης», με  υπερσύγχρονα μηχανήματα και άμεση εξυπηρέτηση
' χρόνος ανάγνωσης

Τα εγκαίνια του νέου διαγνωστικού κέντρου Health Spot Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην περιοχή της Παγανής. Το κέντρο αποτελεί μέλος του ομίλου HHG, του μεγαλύτερου ομίλου ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, που διαθέτει πλήθος θεραπευτηρίων και διαγνωστικών μονάδων σε όλη τη χώρα, όπως το Metropolitan Hospital, το Υγεία, το Μητέρα και άλλα.

Ο Διευθυντής του Health Spot Μυτιλήνης, Γιάννης Ντίνος, μίλησε στο «Ν» 99 fm για το νέο χώρο υγείας και τις δυνατότητες που προσφέρει. Όπως εξήγησε, το κέντρο έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και περίπου δύο μήνες, με βασικό άξονα την άμεση εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων και τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. «Στόχος μας είναι οι πολίτες της Λέσβου να έχουν άμεση πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου διαγνωστικές εξετάσεις, χωρίς τις μεγάλες αναμονές που υπήρχαν μέχρι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Health Spot Μυτιλήνης διαθέτει σύγχρονο απεικονιστικό εξοπλισμό, όπως αξονικό τομογράφο 160 τομών, μαγνητικό τομογράφο Siemens 1,5 Tesla, υπερηχοτομογράφο, μαστογράφο και ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας γενιάς. Όπως τόνισε ο κ. Ντίνος, ο μαγνητικός τομογράφος έχει ευρύ άνοιγμα, μειώνοντας το αίσθημα κλειστοφοβίας, ενώ δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας για ακόμα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Το κέντρο είναι επίσης εξοπλισμένο για μαγνητικές πολυπαραμετρικές εξετάσεις μαστού και προστάτη, που προσφέρουν πολύ πιο λεπτομερή διάγνωση.

Πέρα από το απεικονιστικό κομμάτι, σύντομα θα λειτουργήσει και το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ ήδη προγραμματίζεται η έναρξη συνεργασίας με δύο γιατρούς – έναν γενικό χειρουργό και μία ογκολόγο. Σύμφωνα με τον κ. Ντίνο, υπάρχει προοπτική επέκτασης και με άλλες ειδικότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Health Spot Μυτιλήνης συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ συμμετέχει και σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου, όπως οι δωρεάν μαστογραφίες και υπερηχομαστογραφίες μέσω του προγράμματος «Δοξιάδης». «Η συνεργασία με τα δημόσια ταμεία είναι κρίσιμη. Θέλουμε να εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε όχι, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», σημείωσε.

Ο κ. Ντίνος αναφέρθηκε και στη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για δύο ξεχωριστά κομμάτια, αλλά για δύο τομείς που πρέπει να συνεργάζονται διαρκώς, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του κέντρου, να δουν από κοντά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και να ενημερωθούν για όλες τις νέες δυνατότητες διάγνωσης. Παράλληλα, θα παρευρεθούν στελέχη του Ομίλου και γιατροί, οι οποίοι θα απαντήσουν σε κάθε απορία του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, ο Διευθυντής του Health Spot επεσήμανε την προσπάθεια του κέντρου να καλύψει το μεγάλο κενό στις διαγνωστικές υπηρεσίες της Λέσβου: «Υπάρχουν πράγματι μεγάλες λίστες αναμονής για κάποιες εξετάσεις, όπως οι υπέρηχοι. Παρόλα αυτά, για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς σε μία εβδομάδα, γεγονός πολύ σημαντικό για την υγεία τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Αργύρη Αδαλή

Από τους Φίλους Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναρπαστικό πρόγραμμα για παιδιά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Αντισσας

Με θέμα «Σπήλαια, υπόγειες καρστικές μορφές», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Mεγάλες επιτυχίες για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Δείτε που πέρασαν οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένη ανήλικη στο Πλωμάρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Συνελήφθησαν δύο άτομα που ήταν υπεύθυνα του καταστήματος που έδωσε αλκοόλ στο κορίτσι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεν χαρίζεται σε κανέναν η Τροχαία στο βόρειο Αιγαίο

2.389 έλεγχοι, 89 παραβάσεις – Σε ρυθμούς μηδενικής ανοχής με τον νέο ΚΟΚ, αυστηρά μέτρα για οδηγούς και συνεπιβάτες χωρίς κράνος σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το 52ο Σύστημα Προσκόπων Αθηνών στην αυθεντική Αγιάσο

Μια τριήμερη εξερεύνηση πολιτισμού, φύσης και φιλοξενίας για τους νέους προσκόπους στη Λέσβο της καρδιάς μας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Παύση εργασιών σήμερα, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Παρά τα μέτρα, εργοδότες αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή – Καταγγελίες για εργασίες ντάλα μεσημέρι και παραβίαση απαγορεύσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Ερεσού

Μέλη της Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της March to Gaza Greece ανέβηκαν στη σκηνή με παλαιστινιακή σημαία και καταγγελίες για τη γενοκτονία στη Γάζα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ