× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «Κιβωτό»

Για την απόφαση του φιλοζωικού συλλόγου να διακόψει την περίθαλψη αδέσποτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2020

Απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «Κιβωτό»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η «Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή της ενημέρωνε για την απόφασή της να αναστείλει την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στο υπέρογκο κόστος της και τονίζοντας πως οι Δήμοι του νησιού -που έχουν και την υποχρέωση βάσει νομοθεσίας- δεν ανταποκρίνονται.

Σήμερα, ο Δήμος Μυτιλήνης ανάρτησε απάντηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας γνωστή την έκπληξή του για την επίθεση που δέχεται, παραθέτοντας μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων της σχετικά με τη φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων και την αρμονική τους συνύπαρξη με τους κατοίκους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθύμισε μάλιστα πως μόλις στα μέσα Απριλίου, η «ΚΙΒΩΤΟΣ» σε ανακοίνωσή της, ενημέρωνε για την παραλαβή τροφής σκύλων από τον Δήμο Μυτιλήνης, συγχαίροντας τον για την κίνηση αυτή. Χαρακτηρίζει λοιπόν ως «αντικρουόμενους τους ισχυρισμούς» της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ότι αδιαφορεί η δημοτική αρχή Μυτιλήνης για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Θέλοντας μάλιστα το ζήτημα να λήξει άμεσα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυτιλήνης κάνει λόγο για «λανθασμένες εντυπώσεις, που δεν εντάσσονται στο απόλυτα συνεργατικό πνεύμα», το οποίο υπήρχε ως σήμερα, αφήνοντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Αναλυτικά, η απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «ΚΙΒΩΤΟ»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκτιμώντας την προσφορά της «ΚΙΒΩΤΟΥ» στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στη τοπική κοινωνία, πραγματικά μας δημιουργεί έκπληξη η πρόσφατη επίθεση (Μέσω ανάρτησης στο FB) και δηλώσεων στα ΜΜΕ τόσο κατά της Δημοτικής Αρχής όσο και κατά του συνδυασμού του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Προς ενημέρωση σας αλλά και όλων των φιλόζωων Δημοτών μας προτεραιότητα και δέσμευση του Δήμου μας είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων και η αρμονική συνύπαρξη με τους κατοίκους της πόλης μας και γι’ αυτό σας σας γνωρίζουμε τις παρακάτω ενέργειες μας:

1. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ: Με την σύσταση του νέου Δήμου Μυτιλήνης συντάχθηκε νέα μελέτη από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» και υπεγράφη σύμβαση για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη του 2019 όπου πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 100 στειρώσεις. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή κατά την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού, να συναφθεί νέα σύμβαση. Έτσι λοιπόν, με ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 554/2019 Δημάρχου Μυτιλήνης συστήθηκε 5μελής επιτροπή, που αποφασίζει σχετικά με τον έλεγχο επικινδυνότητας ενός ζώου συντροφιάς και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση αδέσποτων ζώων (παράγραφος 12, άρθρο 9 του Ν.4039/2012). Έχει συνταχθεί μελέτη για την εκτέλεση της «ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ», με συνοπτικό διαγωνισμό ποσού 46.800,00€ με Φ.Π.Α. και έχει ορισθεί ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών η 10η Ιουνίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή. Ενδεικτικά οι εργασίες που παρέχονται: Βασικός κτηνιατρικός έλεγχος, περιποίηση τραυμάτων έκτακτων περιστατικών, Χειρουργικές μικροεπεμβάσεις, Εμβολιασμός, Ηλεκτρονική ταυτοποίηση, Στείρωση, Ακτινογραφία, Γενικές εξετάσεις αίματος κ ούρων, Εξέταση – χειρουργική αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων περιστατικών κατάγματα, αφαίρεση νεοπλασιών, επεμβάσεις κοιλιάς, κ.λ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ: Το έργο έχει ενταχθεί ήδη στον «Φιλόδημος ΙΙ» με την υπ αριθμ 16475/4.3.20 απόφαση, προϋπολογισμού 168.275€. Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης σε ανάδοχο με ανοιχτό διαγωνισμό. Η εξέλιξη των διαδικασιών είναι εντός χρονοδιαγράμματος και οφείλουν να ολοκληρωθούν έως τέλος του 2020.

3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ: Εν μέσω των εξαιρετικά αντίξοων και πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Μυτιλήνης δεν παρέλειψε να φροντίσει, όπως όφειλε, σε συνεργασία με εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις όπως η ΚΙΒΩΤΟΣ για τις ανάγκες των δεσποζομένων και αδέσποτων ζώων. Έτσι:

Φρόντισε για την σίτιση των αδέσποτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΒΩΤΟΥ 16/4/2020

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης παρέλαβε σήμερα, 16/4/2020, 18 τσουβάλια σκυλοτροφής, 20 κιλά έκαστο, από το Δήμο Μυτιλήνης, για τη σίτισης των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα όρια του Δήμου μας. Είναι περιττό να τονίσουμε τη σημασία αυτής της τόσο σημαντικής κίνησης, που μάλιστα συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ φορά τα τελευταία ΕΝΝΕΑ χρόνια, και για την οποία ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους.»

Πλατφόρμα υποστήριξης

  • Ενέταξε την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζομένων στην ειδική πλατφόρμα υποστήριξης πολιτών κατά την διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Υποστήριξη εθελοντισμού

  • Χορήγησε περίπου 50 πιστοποιητικά σε εθελοντές Δημότες, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες ώρες και με συγκεκριμένο σκοπό, την σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα παραπάνω είναι αντικρουόμενα με τους ισχυρισμούς σας ότι αδιαφορούμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Οι ενέργειές μας είναι έως σήμερα απόλυτα συντονισμένες με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και απορούμε με τις δηλώσεις σας οι οποίες κατά την γνώμη μας δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και σε κάθε περίπτωση δεν εντάσσονται στο απόλυτα συνεργατικό πνεύμα που είχαμε μαζί σας έως σήμερα. Όπως πάντα ο Δήμος μας είναι εδώ για τους δημότες, τους εθελοντές, και τις εθελοντικές οργανώσεις, για συνεννόηση και συνεργασία.»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διακοπή νερού σε χωριά της Μυτιλήνης την Πέμπτη 18 Ιουνίου

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών της ΔΕΥΑΛ. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές δεν θα έχει νερό
Διακοπή νερού σε χωριά της Μυτιλήνης την Πέμπτη 18 Ιουνίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πόλεμοι, εκεχειρίες και κίνημα ειρήνης στο επίκεντρο της εκπομπής «ΠΕΚ‑τες»

Παναγιώτης Κλαδίτης και Γιώργος Συκάς στο ρ/σ του «Ν» 99 fm
Πόλεμοι, εκεχειρίες και κίνημα ειρήνης στο επίκεντρο της εκπομπής «ΠΕΚ‑τες»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναζητείται η αλήθεια πίσω από το επεισόδιο στη χωματερή

Μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, αίτημα για εξέταση μαρτύρων και αξιοποίηση των καμερών ασφαλείας για τα όσα έγιναν μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού και εργαζομένου στην καθαριότητα
Αναζητείται η αλήθεια πίσω από το επεισόδιο στη χωματερή
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη αναστολή λειτουργίας στο Αρχοντικό Βαρελτζήδαινας

Προσωρινό λουκέτο σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Έκτακτη αναστολή λειτουργίας στο Αρχοντικό Βαρελτζήδαινας
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αλλη μία γυναικοκτονία. Αλλη μία γυναίκα που δεν είναι πια εδώ»

Ανακοίνωση της επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν
«Αλλη μία γυναικοκτονία. Αλλη μία γυναίκα που δεν είναι πια εδώ»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι νέες προτεραιότητες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου

Επιχειρηματικότητα, στεγαστική πολιτική, ψυχική υγεία και υδάτινοι πόροι στο επίκεντρο των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Χίο
Οι νέες προτεραιότητες του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος κέρδισε το στοίχημα του διεθνούς Enduro MTB

80 αναβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό στην Αγιάσο για το 10th Lesvos Enduro MTB
Η Λέσβος κέρδισε το στοίχημα του διεθνούς Enduro MTB
ΧΩΡΙΑ

«Η οδική ασφάλεια δεν είναι θέμα εντυπώσεων»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής υπογραμμίζει τη συνεχή παρουσία των συνεργείων της Περιφέρειας σε όλες τις περιοχές του νομού, με παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια των μετακινήσεων
«Η οδική ασφάλεια δεν είναι θέμα εντυπώσεων»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πάρκο για την οδική ασφάλεια δημιουργείται στη Μυτιλήνη

Το αναβαθμισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα υποδέχεται σχολεία και οικογένειες, καλλιεργώντας από μικρή ηλικία υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά και γνώση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πάρκο για την οδική ασφάλεια δημιουργείται στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πάνω από 100 βρέφη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στη Λέσβο

Οι αιτήσεις άγγιξαν τις 200, όμως οι διαθέσιμες θέσεις δεν ξεπερνούν τις 90 λόγω έλλειψης προσωπικού και αυστηρών προδιαγραφών
Πάνω από 100 βρέφη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεύτερη ευκαιρία για τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο

Μετά την αποτυχία της πρώτης πρόσκλησης το περασμένο φθινόπωρο, οι δύο δήμοι επιδιώκουν να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου
Δεύτερη ευκαιρία για τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Leader της Λέσβου δίνει χώρο στους τοπικούς φορείς

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΛ και του Επιμελητηρίου Λεσβου Παναγιώτης Τατάκης για την νέα πρόσκληση του προγράμματος και αποκάλυψε πότε θα έρθει η πρόσκληση για τις ιδιωτικές επενδύσεις
Το Leader της Λέσβου δίνει χώρο στους τοπικούς φορείς