× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ακραία επικίνδυνη η Κυβέρνηση σε νησιά και Έβρο»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις τελευταίες εξελίξεις σε προσφυγικό – μεταναστευτικό και στον Έβρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2020

«Ακραία επικίνδυνη η Κυβέρνηση σε νησιά και Έβρο»

Δριμεία επίθεση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα μετανάστευσης και στα εθνικά θέματα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λέσβο, κατηγορεί την κυβέρνηση για εκβιασμό ιδιαίτερα των λεσβίων μετά την «ήττα» στην Καράβα. Και για ανευθυνότητα στα εθνικά θέματα μετά τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Αλλά και Εδώ και μέρες ο Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός ενός υπουργείου που δεν χρειαζόταν και καταργήθηκε, για να επανιδρυθεί λίγους μήνες μετά, με καθημερινές εμφανίσεις του – μονολόγους σε τηλεοπτικά κανάλια εναγωνίως, προσπαθεί να εμφανίσει ως αλήθεια την εικονική του πραγματικότητα.

Προσπαθεί να πείσει - ποιόν αλήθεια; - ότι τα νησιά αποσυμφορούνται από χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Αποκρύπτοντας συνειδητά ότι η Λέσβος ένα χρόνο πριν είχε 5.600 αιτούντες άσυλο ενώ σήμερα μετά από ένα χρόνο ακροβατισμούς μεταξύ πραγματικότητας και ακροδεξιών ιδεοληψιών, το νησί ασφυκτιά από την παρουσία άνω των 20.000 ανθρώπων.

Αυτά κάνει ο Χιώτης Υπουργός εμφανίζοντας ασυνάρτητους μαθηματικούς υπολογισμούς ως μεταναστευτική πολιτική, ενώπιον σιωπηλών δημοσιογράφων σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πληρωμένα με τα παχυλά κονδύλια της καμπάνιας για την καταπολέμηση του κορονοϊού ή και με κάποιο άλλα μυστικά κονδύλια του υπουργείου του, που ουδείς γνωρίζει σε ποιες τσέπες καταλήγουν. Ελπίζει πως από την επανάληψη ψευδών ειδήσεων και την μονομερή πληροφόρηση στο τέλος κάτι θα μείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Μηταράκη και τον κάθε παράγοντα της ΝΔ και της κυβέρνησης στην Λέσβο:
- Στα νησιά μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι από πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πολλαπλάσιοι απ’ όσοι πριν ένα χρόνο πρόσφυγες και μετανάστες.
-Στο λιμάνι της Μυτιλήνης λειτουργεί καθ’ υπόδειξη των τοπικών κομματικών της στελεχών στο Δήμο Μυτιλήνης, ΠΑΡΑΝΟΜΗ καραντίνα ανθρώπων, χωρίς να τηρούνται στο ελάχιστο οι συνθήκες υγιεινής που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

- Στη Μόρια ο εγκλωβισμός είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης και της αναταραχής. Τα τελευταία αιματηρά γεγονότα, είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της συνειδητής εγκατάλειψης 20.000 απογοητευμένων ανθρώπων στην τύχη τους. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση τιμωρεί τους πρόσφυγες, αλλά τιμωρεί και τους κατοίκους των γύρω χωριών.

-Οι κάτοικοι της Μόριας δεν έχουν λάβει ένα χρόνο τώρα ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημιές των κτημάτων και των περιουσιών τους, από την εγκατάσταση και τη λειτουργία μιας πόλης 20.000 κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια που είναι οι διαδηλώσεις και οι φωνές εκείνες που χαλούσαν τον κόσμο, όταν ο πληθυσμός της Μόριας έφτανε στο 25% του σημερινού πληθυσμού;
Ο ΣΤΌΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΉΣ: Δεχτείτε την κλειστή δομή στην επιταγμένη Καράβα. Αφήστε να φτιάξουμε τη φυλακή - την ακριβή φυλακή - που σχεδιάστηκε. Αφήστε να σας νικήσουμε. Διότι δεν ξεχνάμε την προσβολή που μας κάνατε διώχνοντας κλοτσηδόν τα ΜΑΤ. Ειδάλλως θα πνιγείτε στα προβλήματα.

Την ίδια ώρα στον Έβρο υπάρχει αμφισβήτηση των συνόρων. Τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε τους άοπλους πρόσφυγες-μετανάστες στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή. Δίνοντας θεατρική παράσταση μπροστά σε όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία, για να μας πείσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας.

Σήμερα, σε κάτι τόσο σοβαρό για την εθνική ασφάλεια, δεν κουνιέται φύλλο και, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των ΜΜΕ που ελέγχει (ή μήπως την ελέγχουν;), αυτό που συνέβη αποκρύφτηκε και υποβαθμίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, παρακολουθεί αμήχανα τα αποτελέσματα της ανεύθυνης στάσης της στην εξωτερική πολιτική και από την άλλη «κάνει τον μάγκα» και «πουλάει τσαμπουκά» στους νησιώτες και στους πρόσφυγες/μετανάστες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Ακραία επικίνδυνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ