× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνέλευση των προέδρων της Δυτικής Λέσβου για τις πάγιες προκαταλοβές

Την Πέμπτη 22 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. «Δυστυχώς η πολιτεία δεν υπολογίζει τα χωριά και τις κοινότητες», δηλώνει ο πρόεδρος του Λεπετύμνου Θέμης Καμμένος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/5/2025

Συνέλευση των προέδρων της Δυτικής Λέσβου για τις πάγιες προκαταλοβές
' χρόνος ανάγνωσης

Σε συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής καλούνται όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Δυτικής Λέσβου την Πέμπτη 22 Μαΐου προκειμένου να ενημερωθούν από τα στελέχη της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας για τη διαδικασία των παγίων προκαταβολών και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Με αφορμή τη συζήτηση που θα γίνει για το σοβαρό αυτό θέμα ο πρόεδρος του Λεπετύμνου και αρμόδιος του Δικτύου Κοινοτήτων για τους Δήμους της Δυτικής Λέσβου καλεί τους συναδέλφους του να παραστούν στην συνέλευση διότι όπως σημειώνει το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και αφορά την κάλυψη των παγίων εξόδων στις κοινότητες και πως αυτή θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι εύκολο να επιβιώσουν οι κοινότητες σημειώνει και να αντιμετωπίσουν τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, από το νερό, τα χόρτα, τα κοιμητήρια και τόσα άλλα. Από τη μία λοιπόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της υπαίθρου και από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απαξιωση των φορέων και της πολιτείας προς τον θεσμό των κοινοτήτων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργου Πολιτικής Προστασίας στη Λέσβο όπου έγινε σύσκεψη φορέων. Σε αυτή δεν κληθήκαμε ποτέ ως Δίκτυο και ως κοινοτάρχες να πούμε την άποψή μας. Να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις μας. Λίγες μέρες νωρίτερα έγινε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου σύσκεψη για το νερό και την λειψυδρία. Ούτε τότε μας κάλεσε κανένας. Οι πρόεδροι δηλαδή που παιρνούν όλο το μαρτύριο του καλοκαιριού και γνωρίζουν όσο κανείς τα χωριά τους, δεν έχουν λόγο για την λειψυδρία και ούτε τους δίνεται η ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγιναν συζητήσεις για το NATURA, ούτε τότε μας κάλεσε κανείς. Ο μόνος που μας ενημέρωσε για το νέο χωροταξικό πλαίσιο είναι ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λέσβου Στρατής Μανωλακέλλης. 

Φυσικά ουτε στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ κληθήκαμε όπου έγινε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο. Εκεί ειπώθηκαν πάρα πολλά σημαντικά τα οποία αφορούν και τη επιβίωση των κοινοτήτων και των χωριών μας. Κανείς δεν σκέφθηκε ότι η συζήτηση αυτή μας αφορά άμεσα». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό φτώχειας και πολέμου»

Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση από την Ανταρσία στο Αιγαίο Αντικαπιταλιστική Αριστερά και 28 Περιφερειακές και Δημοτικές κινήσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζεται ο καθαρισμός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Απομακρύνθηκαν μηχανάκια, ηλεκτρικές συσκευές και απορρίμματα σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναταράξεις στη δημοτική αρχή της Λήμνου

Εκτός παράταξης της Δημάρχου η Μαντώ Γαροφαλλίδου-Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση και τον ρόλο της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 800 με 1.000 επισκέπτες αναμένονται το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μυτιλήνης φέρνει επισκέπτες λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γιαννάκας στην κάμερα του «Ν»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Kάλαντα στην αγορά της Μυτιλήνης από τους Αιολείς

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικο χρώμα στη Σκάλα Πολιχνίτου

Οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησαν στον καλαίσθητο εορταστικό στολισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση της Μυτιλήνης

Στο επίκεντρο η καταστολή, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου